21 Αυγούστου 2019 Επικοινωνία
12/11/2015

42% ΑΥΞΗΣΗ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

42% ΑΥΞΗΣΗ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Eσπασε τον προηγούμενο μήνα το σερί των 29 συνεχών αυξήσεων ανά μήνα που βίωσε ο ελληνικός τουρισμός σε ό,τι αφορά τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
 
Ειδικότερα, ο αριθμός των διεθνών αφίξεων τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια για τον Οκτώβριο παρουσίασε πτώση κατά 1,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2014. Μάλιστα, αν δεν υπολογισθούν τα μεγέθη της Αθήνας, η πτώση στην περιφέρεια διευρύνεται ακόμη περισσότερο φθάνοντας σε ποσοστό 4,1%.
 
Βάσει των στοιχείων του ΣΕΤΕ τελευταία φορά που είχε σημειωθεί πτώση σε μηνιαία βάση των διεθνών αφίξεων ήταν τον Απρίλιο του 2013. Η πτώση, η οποία έρχεται έπειτα από 2,5 χρόνια συνεχούς ανόδου, οδήγησε τον ΣΕΤΕ στην αναφορά περί αναγκαιότητας «να επιταχυνθεί η καλή συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και του υπουργείου Τουρισμού ώστε να υλοποιηθεί πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου η δέσμη των μέτρων θωράκισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που έχει προτείνει ο Σύνδεσμος». Τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των νησιωτικών προορισμών της χώρας εξαιτίας των υψηλών μεταναστευτικών ροών είχαν η Λέσβος σε ποσοστό 38,4% και η Κως σε ποσοστό 19,2%.
 
Επίσης, η Αθήνα έπειτα από τις διαδοχικές διψήφιες αυξήσεις των τελευταίων 2 ετών περιορίστηκε το προηγούμενο μήνα σε αύξηση της τάξης του 5,4%.
 
Εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 42% παρουσίασαν οι αφίξεις στη Σαντορίνη, στην οποία όλους τους μήνες του έτους ο ρυθμός των αυξήσεων εμφάνισε διψήφια ποσοστά ανόδου.
 
Για το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις τουριστών παρουσίασαν αύξηση κατά 5,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αγγίζοντας τα 15 εκατομμύρια.
 
Την υψηλότερη αύξηση σε ποσοστό 23,6% εμφάνισαν οι αφίξεις τουριστών στην Αθήνα, ξεπερνώντας τα 3,7 εκατομμύρια. Χωρίς τον υπολογισμό των μεγεθών της Αθήνας, η αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων για το δεκάμηνο περιορίζεται σε ποσοστό μόλις 0,8%. Την υψηλότερη αύξηση σε ποσοστό 17,7% μεταξύ των περιφερειακών προορισμών για το δεκάμηνο πέτυχε η Σαντορίνη φθάνοντας τις 365.037 αφίξεις.
 
Με βάση τα τελευταία στοιχεία και συνυπολογίζοντας τις αφίξεις και με τα άλλα μεταφορικά μέσα, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι για το σύνολο του έτους ο αριθμός των ξένων τουριστών από το εξωτερικό θα φθάσει τελικά τα 26 εκατομμύρια. Επίσης, επικαλούμενος πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος σημειώνει ότι ο τομέας του τουρισμού έχει αυξήσει κατά την τελευταία πενταετία τα έσοδά του κατά 45%, προσθέτοντας 6 μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας και συμβάλλοντας τόσο στην απασχόληση όσο και στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομΙΩΝ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
24/07/2019
 
Το Πρόγραμμα καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δ.Α.Π.Π.Ο.ΣΜπορεί να περάσανε μήνες να «κυλήσαν νερά, όμως κάπου βαθιά η φωτιά καίει ακόμα» και μ’ ένα σωρό «τραγούδια που γίναν απλά η αφορμή» σας προσκαλούμε όλους να επιβιβαστείτε σε ένα «πλοίο που όλο φτάνει» στο δικό μας «καπηλειό» για να συμμετάσχετε στο καλοκαιρινό ταξίδι των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης και του Δήμου Θήρας. [περισσότερα...]
23/07/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved