16 Νοεμβρίου 2019 Επικοινωνία
12/11/2015

42% ΑΥΞΗΣΗ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

42% ΑΥΞΗΣΗ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Eσπασε τον προηγούμενο μήνα το σερί των 29 συνεχών αυξήσεων ανά μήνα που βίωσε ο ελληνικός τουρισμός σε ό,τι αφορά τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
 
Ειδικότερα, ο αριθμός των διεθνών αφίξεων τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια για τον Οκτώβριο παρουσίασε πτώση κατά 1,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2014. Μάλιστα, αν δεν υπολογισθούν τα μεγέθη της Αθήνας, η πτώση στην περιφέρεια διευρύνεται ακόμη περισσότερο φθάνοντας σε ποσοστό 4,1%.
 
Βάσει των στοιχείων του ΣΕΤΕ τελευταία φορά που είχε σημειωθεί πτώση σε μηνιαία βάση των διεθνών αφίξεων ήταν τον Απρίλιο του 2013. Η πτώση, η οποία έρχεται έπειτα από 2,5 χρόνια συνεχούς ανόδου, οδήγησε τον ΣΕΤΕ στην αναφορά περί αναγκαιότητας «να επιταχυνθεί η καλή συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και του υπουργείου Τουρισμού ώστε να υλοποιηθεί πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου η δέσμη των μέτρων θωράκισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που έχει προτείνει ο Σύνδεσμος». Τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των νησιωτικών προορισμών της χώρας εξαιτίας των υψηλών μεταναστευτικών ροών είχαν η Λέσβος σε ποσοστό 38,4% και η Κως σε ποσοστό 19,2%.
 
Επίσης, η Αθήνα έπειτα από τις διαδοχικές διψήφιες αυξήσεις των τελευταίων 2 ετών περιορίστηκε το προηγούμενο μήνα σε αύξηση της τάξης του 5,4%.
 
Εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 42% παρουσίασαν οι αφίξεις στη Σαντορίνη, στην οποία όλους τους μήνες του έτους ο ρυθμός των αυξήσεων εμφάνισε διψήφια ποσοστά ανόδου.
 
Για το διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις τουριστών παρουσίασαν αύξηση κατά 5,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αγγίζοντας τα 15 εκατομμύρια.
 
Την υψηλότερη αύξηση σε ποσοστό 23,6% εμφάνισαν οι αφίξεις τουριστών στην Αθήνα, ξεπερνώντας τα 3,7 εκατομμύρια. Χωρίς τον υπολογισμό των μεγεθών της Αθήνας, η αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων για το δεκάμηνο περιορίζεται σε ποσοστό μόλις 0,8%. Την υψηλότερη αύξηση σε ποσοστό 17,7% μεταξύ των περιφερειακών προορισμών για το δεκάμηνο πέτυχε η Σαντορίνη φθάνοντας τις 365.037 αφίξεις.
 
Με βάση τα τελευταία στοιχεία και συνυπολογίζοντας τις αφίξεις και με τα άλλα μεταφορικά μέσα, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι για το σύνολο του έτους ο αριθμός των ξένων τουριστών από το εξωτερικό θα φθάσει τελικά τα 26 εκατομμύρια. Επίσης, επικαλούμενος πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος σημειώνει ότι ο τομέας του τουρισμού έχει αυξήσει κατά την τελευταία πενταετία τα έσοδά του κατά 45%, προσθέτοντας 6 μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας και συμβάλλοντας τόσο στην απασχόληση όσο και στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομΙΩΝ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
03/09/2019
 
27/08/2019
 
27/08/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved