16 Δεκεμβρίου 2019 Επικοινωνία
02/09/2015

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στις 30 Αυγούστου η επέτειος των εγκαινίων του ευρισκομένου στο Καστέλι Εμπορείου Ιστορικού Ιερού Ενοριακού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο εν λόγῳ Ιερός Ναός αποτελεί κτίσμα του 16ου αιώνος και εγκαινιάστηκε στις 30 Αυγούστου του 1662 επί Αρχιεπισκόπου Σαντορίνης Παρθενίου.
Η επετειακή Θεία Λειτουργία της συμπληρώσεως των 353 ετών από τον εγκαινισμό του Ναού συνδυάστηκε με την περάτωση των εργασιών αναστηλώσεως του εξαιρετικής ομορφιάς κωδωνοστασίου του από τον ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.
Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ.κ. Επιφάνιος συμπαραστατούμενος από το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως και Εφημέριο Εμπορείου Θήρας, αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Σιγάλα. Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ.κ. Παύλος.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εψάλησαν ύμνοι και ανεγνώσθη ειδική ευχή για την επέτειο των εγκαινίων του συγκεκριμένου Ιερού Ναού, (ποιήματα του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου π. Δοσιθέου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Τατάρνης, κατόπιν προτροπής του εξ Εμπορείου Θήρας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου). Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιγάλας ανεφέρθη στο ιστορικό ανοικοδόμησης και εγκαινισμού του Ιερού Ναού ως και στις εργασίες αναστηλώσεως του κωδωνοστασίου του ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης έδωκε ως ευλογία στους βασικούς συντελεστές της αναστηλώσεως αντίγραφο της ευρισκομένης στο μοναδικής τέχνης ξυλόγλυπτο τέμπλο του Ναού ιεράς εικόνος του Ευαγγελισμού.
03/09/2019
 
27/08/2019
 
27/08/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved