24 Αυγούστου 2019 Επικοινωνία
02/09/2015

Ο αμυντικός και επιθετικός οπλισμός στον Στόλον του Αιγαίου”.

Ο αμυντικός και επιθετικός οπλισμός στον Στόλον του Αιγαίου”.
Ο Δήμος Θήρας σας προσκαλεί την Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο "Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο", που θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα "Ο αμυντικός και επιθετικός οπλισμός στον Στόλον του Αιγαίου".

Ο "Στόλος του Αιγαίου" όπως ονομάστηκε από τον καθηγητή Σπυρίδωνα Μαρινάτο, εικονίζεται στην τοιχογραφία που βρέθηκε στον Προϊστορικό Οικισμό του Ακρωτηρίου Θήρας. Μέχρι σήμερα η τοιχογραφία του "Στόλου του Αιγαίου" είχε χαρακτήρα ειρηνικό και εορταστικό. Μετά όμως από επισταμένη μελέτη διαπιστώσαμε ότι είχε και πολεμικό χαρακτήρα.
Αυτό αποδεικνύουν τα αμυντικά και επιθετικά όπλα που εικονίζονται με μικρογραφικό τρόπο.

Ομιλητής: Ο κ. Τάσος Βαρβαρήγος, Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας.
24/07/2019
 
Το Πρόγραμμα καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δ.Α.Π.Π.Ο.ΣΜπορεί να περάσανε μήνες να «κυλήσαν νερά, όμως κάπου βαθιά η φωτιά καίει ακόμα» και μ’ ένα σωρό «τραγούδια που γίναν απλά η αφορμή» σας προσκαλούμε όλους να επιβιβαστείτε σε ένα «πλοίο που όλο φτάνει» στο δικό μας «καπηλειό» για να συμμετάσχετε στο καλοκαιρινό ταξίδι των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης και του Δήμου Θήρας. [περισσότερα...]
23/07/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved