17 Ιουλίου 2019 Επικοινωνία
05/02/2015

N.Συρμαλένιος:Εχουμε χρέος να προχωρήσουμε στην ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond

N.Συρμαλένιος:Εχουμε χρέος να προχωρήσουμε στην ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond
Στη Σαντορίνη βρέθηκε τη Δευτέρα 2/2 ο Νίκος Συρμαλένιος στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης του Πολυτεχνείου της Κρήτης από την μελετητική ομάδα του καθηγητή Ευ. Γιδαράκου, σχετικά με την ύπαρξη τοξικών αποβλήτων στο ναυάγιο του Sea Diamond στο βυθό της Καλντέρας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση της παρουσίασης, δήλωσε καταρχήν τη χαρά του, γιατί η μελέτη αυτή είχε ανατεθεί εξ αρχής από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδωνσ με ομόφωνη απόφαση της και συνεχίστηκε μετά από το διάδοχο σχήμα της, την Περιφέρεια του Ν. Αιγαίου.
Στη συνέχεια δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά να στηρίξει τον αγώνα των Θηραίων πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου, κάτι που έχουμε χρέος ως κυβέρνηση να προχωρήσουμε. Αναφέρθηκε τέλος στην πρόσφατη απάντηση του αρμόδιου επίτροπου στην Ερώτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, μέσω της οποίας κοινοποιείται ότι, καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν ζήτησε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο θέμα της ανέλκυσης και ταυτόχρονα υπενθυμίζει ότι η διεθνής διάσκεψη του Ναϊρόμπι, την οποία πρέπει να κυρώσει και η Ελλάδα, επιτάσσει την ανάληψη της ευθύνης και της χρηματοδότησης της ανέλκυσης των ναυαγίων από τον πλοιοκτήτη.
 
  4/2/2015                          
04/07/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved