Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του “Canto Human Voice Festival - Rhodes”

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του “Canto Human Voice Festival - Rhodes
 
Ένας νέος, πρωτοποριακός, διεθνής μουσικός θεσμός παίρνει σάρκα και οστά τον προσεχή Σεπτέμβριο, σε συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το  World Human Forum, το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Ρόδου
 
Σε διενέργεια διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών για την διοργάνωση του “Canto Human Voice Festival - Rhodes” θα προχωρήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά και την έγκριση των όρων διακήρυξης, από την Οικονομική Επιτροπή, στην πρόσφατη συνεδρίασή της.
Το Canto Human Voice Festival – Rhodes  αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Canto Human Voice Festival Rhodes ΑΜΚΕ, με στόχο να αποτελέσει ένα μεγάλο και σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για το νησί της Ρόδου.
Ο προϋπολογισμός του έργου  “Παροχή υπηρεσιών για την διοργάνωση του Canto Human Voice Festival ανέρχεται σε 74.400,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Εμπνευστής του φεστιβάλ είναι ο διεθνώς καταξιωμένος  Ρόδιος λυρικός καλλιτέχνης, Δημήτρης Τηλιακός και ενεργοποιείται με τη στήριξη του World Human Forum, μία κίνηση πολιτών από όλο τον κόσμο που μέσα από  θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες, όπως ο αλτρουισμός, η ενσυναίσθηση και η συνεργασία, στόχο έχει να αναδείξει τη δημιουργικότητα του κάθε ανθρώπου. Συνιδρύτρια του Φεστιβάλ και πρόεδρος του World Human Forum είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.
Το Canto Human Voice Festival – RHODES” είναι ένα διεθνώς πρωτότυπο φεστιβάλ που έχει ως πυρήνα τον άνθρωπο, τη φωνή του και την τέχνη του τραγουδιού, με κεντρικούς άξονες, συναυλίες και παραστάσεις φωνητικής μουσικής από όλο το φάσμα της φωνητικής τέχνης: όπερα, κλασσικό τραγούδι, παραδοσιακή φωνητική τέχνη, ιερό τραγούδι, σύγχρονη φωνητική έκφραση, εκπαιδευτικά προγράμματα, master classes και εργαστήρια πάνω στην ανθρώπινη φωνή και στην τέχνη του τραγουδιού. Θα διεξάγονται από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και θα είναι ανοιχτά προς το κοινό με διαλόγους και ανοιχτές συζητήσεις πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τη φωνητική τέχνη και τη συνεισφορά της σε όλους τους τομείς της ζωής. Εξυπηρετεί επίσης την επαφή και γνωριμία των επισκεπτών με την ιστορία των χώρων που θα διεξάγονται οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
Τέτοιοι χώροι ενδεικτικά είναι η Παναγιά του Κάστρου, το Κατάλυμα της Γαλλίας, ο πίσω κήπος του Αρχαιολογικού Μουσείου, το Αίθριο του Παλατιού των Ιπποτών, κλπ. (Δείτε τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις στο www.cantofestival.art).
Με αυτόν τον τρόπο, το Canto Human Voice Festival της Ρόδου, ως ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ, δίνει στο νησί την ευκαιρία να αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με την καλλιτεχνική δημιουργία της Ευρώπης, αναβαθμίζει το τουριστικό του προϊόν συνδέοντάς το με την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση, βασισμένη στο πανανθρώπινο μέσο, τη φωνή και αναδεικνύει το πιο ισχυρό χαρακτηριστικό του νησιού της Ρόδου, από την αρχαιότητα έως σήμερα, την πολυπολιτισμικότητα και την συνύπαρξη.
 
Το 1ο Canto Human Voice Festival – RHODES θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2020. Κάνει την έναρξή του με μια σπουδαία έκθεση αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας και συνεχίζει με μια σειρά εκδηλώσεων – ύμνο στη φωνή και στο τραγούδι, με συναυλίες κλασσικής και παραδοσιακής φωνητικής μουσικής αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους, εκπαιδευτικούς, οικογένειες και επισκέπτες του νησιού.
Συνδιοργανωτές του Canto Human Voice Festival είναι το Υπουργείο Πολιτισμού- Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, και ο Δήμος Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ.
Στρατηγικός Συνεργάτης της διοργάνωσης είναι το Προξενείο της Γαλλίας στη Ρόδο, ενώ το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ. Η AEGEAN είναι ο επίσημος αερομεταφορέας του 1ου Canto Human Voice Festival.
Ο Στάθης Μητρόπουλος έχει σχεδιάσει την εικαστική ταυτότητα του 1ου Canto Human Voice Festival. Ο Στεφάν Ταλνώ έχει σκηνοθετήσει το τρέιλερ που μπορείτε να δείτε στο https://www.youtube.com/watch?v=lWjZ1qAP2CA
 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Θεόδωρος Σκυλακάκης: η Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα συνεχιστεί και το 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Α. Γκερέκου: Η πανδημία επιταχύνει αλλαγές που αφορούν τη μορφή ενός νέου τουριστικού μοντέλου
ΚΟΣΜΟΣ
Φον ντερ Λάϊεν: Εμβολιασμοί στην Ευρώπη πιθανόν πριν από το τέλος Δεκεμβρίου
ΕΛΛΑΔΑ
Πλαφόν στις τιμές των τεστ κορωνοϊού
ΕΛΛΑΔΑ
"Ακατέβατα" των 2000 τα ημερήσια νέα κρούσματα παρά την απαγόρευση της κινητικότητας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νεκρός άνδρας βρέθηκε σε ξενοδοχείο της Οίας, μετά από πυρκαγιά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ν. Συρμαλένιος: Καθυστερήσεις στην κάλυψη αναγκών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Θήρας, και καταφυγή σε απευθείας ανάθεση
ΕΛΛΑΔΑ
Παράταση μέχρι 7/12 για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το μεταφορικό ισοδύναμο επιχειρήσεων
ΚΟΣΜΟΣ
ΠΟΥ: Αυστηροί κανόνες υγιεινής και τις γιορτές - Υποτονικό το "εορταστικό κλίμα" στην Ευρώπη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιδοτούμενα τα δρομολόγια πλοίων έως τα τέλη του έτους
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20ή συνεδρίαση Δ.Σ. Θήρας Τετάρτη 02/12/2020 ώρα 16:00'
ΕΛΛΑΔΑ
Eισαγωγή αποφοίτων ΙΕΚ στα ΑΕΙ με εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ
ΕΛΛΑΔΑ
Υδρογόνο : το καύσιμο του μέλλοντος, - Προτεραιότητα η δημιουργία υποδομών στην Ελλάδα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Αθλήτριες Εθνικής ομάδας βόλεϊ : "Φτάσαμε στα όρια μας, απαιτούμε την διασφάλιση ολοκλήρωσης του φετινού πρωταθλήματος"
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΡΙΖΑ Θήρας : Ερωτηματικά για την έφεση της ΑΕΜΥ στην επαναπρόσληψη των τεσσάρων απολυμένων του Γ.Ν.Θ.
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201117
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.