Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του “Canto Human Voice Festival - Rhodes”

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του “Canto Human Voice Festival - Rhodes
 
Ένας νέος, πρωτοποριακός, διεθνής μουσικός θεσμός παίρνει σάρκα και οστά τον προσεχή Σεπτέμβριο, σε συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το  World Human Forum, το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Ρόδου
 
Σε διενέργεια διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών για την διοργάνωση του “Canto Human Voice Festival - Rhodes” θα προχωρήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά και την έγκριση των όρων διακήρυξης, από την Οικονομική Επιτροπή, στην πρόσφατη συνεδρίασή της.
Το Canto Human Voice Festival – Rhodes  αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Canto Human Voice Festival Rhodes ΑΜΚΕ, με στόχο να αποτελέσει ένα μεγάλο και σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για το νησί της Ρόδου.
Ο προϋπολογισμός του έργου  “Παροχή υπηρεσιών για την διοργάνωση του Canto Human Voice Festival ανέρχεται σε 74.400,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Εμπνευστής του φεστιβάλ είναι ο διεθνώς καταξιωμένος  Ρόδιος λυρικός καλλιτέχνης, Δημήτρης Τηλιακός και ενεργοποιείται με τη στήριξη του World Human Forum, μία κίνηση πολιτών από όλο τον κόσμο που μέσα από  θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες, όπως ο αλτρουισμός, η ενσυναίσθηση και η συνεργασία, στόχο έχει να αναδείξει τη δημιουργικότητα του κάθε ανθρώπου. Συνιδρύτρια του Φεστιβάλ και πρόεδρος του World Human Forum είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.
Το Canto Human Voice Festival – RHODES” είναι ένα διεθνώς πρωτότυπο φεστιβάλ που έχει ως πυρήνα τον άνθρωπο, τη φωνή του και την τέχνη του τραγουδιού, με κεντρικούς άξονες, συναυλίες και παραστάσεις φωνητικής μουσικής από όλο το φάσμα της φωνητικής τέχνης: όπερα, κλασσικό τραγούδι, παραδοσιακή φωνητική τέχνη, ιερό τραγούδι, σύγχρονη φωνητική έκφραση, εκπαιδευτικά προγράμματα, master classes και εργαστήρια πάνω στην ανθρώπινη φωνή και στην τέχνη του τραγουδιού. Θα διεξάγονται από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και θα είναι ανοιχτά προς το κοινό με διαλόγους και ανοιχτές συζητήσεις πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τη φωνητική τέχνη και τη συνεισφορά της σε όλους τους τομείς της ζωής. Εξυπηρετεί επίσης την επαφή και γνωριμία των επισκεπτών με την ιστορία των χώρων που θα διεξάγονται οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
Τέτοιοι χώροι ενδεικτικά είναι η Παναγιά του Κάστρου, το Κατάλυμα της Γαλλίας, ο πίσω κήπος του Αρχαιολογικού Μουσείου, το Αίθριο του Παλατιού των Ιπποτών, κλπ. (Δείτε τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις στο www.cantofestival.art).
Με αυτόν τον τρόπο, το Canto Human Voice Festival της Ρόδου, ως ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ, δίνει στο νησί την ευκαιρία να αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με την καλλιτεχνική δημιουργία της Ευρώπης, αναβαθμίζει το τουριστικό του προϊόν συνδέοντάς το με την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση, βασισμένη στο πανανθρώπινο μέσο, τη φωνή και αναδεικνύει το πιο ισχυρό χαρακτηριστικό του νησιού της Ρόδου, από την αρχαιότητα έως σήμερα, την πολυπολιτισμικότητα και την συνύπαρξη.
 
Το 1ο Canto Human Voice Festival – RHODES θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2020. Κάνει την έναρξή του με μια σπουδαία έκθεση αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας και συνεχίζει με μια σειρά εκδηλώσεων – ύμνο στη φωνή και στο τραγούδι, με συναυλίες κλασσικής και παραδοσιακής φωνητικής μουσικής αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους, εκπαιδευτικούς, οικογένειες και επισκέπτες του νησιού.
Συνδιοργανωτές του Canto Human Voice Festival είναι το Υπουργείο Πολιτισμού- Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, και ο Δήμος Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ.
Στρατηγικός Συνεργάτης της διοργάνωσης είναι το Προξενείο της Γαλλίας στη Ρόδο, ενώ το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ. Η AEGEAN είναι ο επίσημος αερομεταφορέας του 1ου Canto Human Voice Festival.
Ο Στάθης Μητρόπουλος έχει σχεδιάσει την εικαστική ταυτότητα του 1ου Canto Human Voice Festival. Ο Στεφάν Ταλνώ έχει σκηνοθετήσει το τρέιλερ που μπορείτε να δείτε στο https://www.youtube.com/watch?v=lWjZ1qAP2CA
 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
Atacon
Ανακύκλωση
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Χαμηλές πληρότητες στην Αθήνα - "Χαμηλές πτήσεις" στο συνεδριακό τουρισμό
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρωτοφανή φαινόμενα βίας στη Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση της ερχόμενης χρονιάς
ΕΛΛΑΔΑ
Αντικατάσταση της καραντίνας με τεστ ζητούν 25 κορυφαίοι τουριστικοί φορείς
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ λόγω εργασιών σύνδεσης Ύδρευσης – Αποχέτευσης στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Συνεχίζονται οι εγγραφές στις ακαδημίες βόλεϊ του Α.Ο. Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σαντορίνης του ΚΚΕ για τον θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ήττα-αποκλεισμός για τις γυναίκες της Α.Ε. Σαντορίνης στο κύπελλο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμαρχος Θήρας : Πτήσεις αντιπολιτευτικού παραλογισμού και απελπισίας
ΕΛΛΑΔΑ
Μεγαλώνει η λίστα των σχολείων που αναστέλλουν την λειτουργία τους λόγω κορωναϊού
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Υποψία κρούσματος κορονοϊού στην Κηφισιά, αναβολή στο φιλικό με τον Α.Σ. Σαντορίνης 2020
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Πρωταθλήτρια Κυκλάδων η Κ-12 του Πανθηραϊκού (vid)
ΕΛΛΑΔΑ
Προσοχή, κυκλοφορούν και αυξάνονται οι eshop-απάτες
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
"Άγιο είχε" νεαρός που έπεσε σε γκρεμό κατά τη διάρκεια αναρρίχησης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το πρόγραμμα των προπονήσεων της Α.Ε. Σαντορίνης
Denaxa
web radio
Λιγνός_νέα
Hondos Center_sep07
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.