21 Αυγούστου 2019 Επικοινωνία
19/07/2019

Σαντορίνη η πορφυρογέννητη: Όψεις ιστορίας και πολιτισμού

Σαντορίνη η πορφυρογέννητη: Όψεις ιστορίας και πολιτισμού
Αφιερωμένο στην Σαντορίνη είναι το καλοκαιρινό, 58ο τεύχος του περιοδικού δε|κατα, που στο παρελθόν έχει αφιερώσει τεύχη του στην Τήνο, στη Μύκονο, στην Άνδρο και στη Σύρο.

Με κείμενα, φωτογραφίες, εικαστικά έργα, πεζογραφία και ποίηση είναι ένα τεύχος που πιστεύει στο μέλλον του νησιού, στον άχρονο δυναμισμό του και στις μεταμορφώσεις του, ανυψώνοντας το όνειρο και την επιθυμία για τον τόπο, δίνοντας μερικές όψεις της ιστορίας του νησιού, αρχαίας, μεσαιωνικής και νεώτερης και παρουσιάζοντας σύγχρονους ιστορικούς, πεζογράφους, ποιητές, δοκιμιογράφους, αρχαιολόγους, επιστήμονες, φωτογράφους, που είναι βέροι Σαντορινιοί ή έλκουν την καταγωγή από τη Σαντορίνη ή έχουν πολιτογραφηθεί Σαντορινιοί λόγω επαγγέλματος.

Η επιλογή των συνεργατών, χωρίς φυσικά να εξαντλεί το σύνολο της συγγραφικής δημιουργίας της Σαντορίνης, δίνει μια σαφή εικόνα της σύγχρονης παραγωγής της: πίσω από τις καρτ ποστάλ με τα ονειρικά ηλιοβασιλέματα, ο πολιτισμός της Σαντορίνης αναδιπλώνεται σε νέους σχηματισμούς.  
 
Συνεργάζονται οι  Αγνή Κουβελά, Γιάννης Γαλαίος, Μαρίζα Κωχ, Άννα Φιλίνη, Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου, Γιώργης Βουγιουκλάκης, Ίρις Τζαχίλη, Δωροθέα Αληγιάννη, Γιάννης Μήτσης, Μαρία Μίχου, Μαρία Μαυρικάκη, Παρασκευή Μποζινέκη-Διδώνη, Τέσυ Μπάιλα, Αλέξιος Μάινας, Ρίβα Λάββα, Νίκος Ζώρζος, Ανδρέας Βλάχος, Μαριέττα Καλτσά, Ξενοφών Φύτρος, Ιάκωβος Θήρας Καραμολέγκος, Μαρίνα-Αλίκη Δέφνερ, Κλαίρη Παλυβού, Σωτηρία Ινετζή, Σταύρος Β. Παυλίδης, Γιώργος Χατζηγιαννάκης και Δήμητρα Λώλα.
 
Οι Χορηγοί του τεύχους είναι οι Altana Hospitality, Οινοποιείο Βενετσάνος, Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας "Δ.Νομικός", Voreina Gallery Suites, Character Italian Restaurant, Ηλιότοπος, Meltemi Hotels, Mystique & Vedema, Luxury Collection Resorts, Οινοποιείο Μικρά Θήρα, Rocabella Santorini Hotel & Spa, Οινοποιείο Santowines, Οινοποιείο Σιγάλα, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Fabrica Shopping Center, Hondos Center Σαντορίνη.
 
Το εξώφυλλο είναι έργο του Χριστόφορου Ασιμή.
 
Το τεύχος επιμελήθηκε η Ρίβα Λάββα.
 
Κεντρική διάθεση Γιάννης Νικολόπουλος, E: [email protected]  T 210.3800.520
 
 

24/07/2019
 
Το Πρόγραμμα καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δ.Α.Π.Π.Ο.ΣΜπορεί να περάσανε μήνες να «κυλήσαν νερά, όμως κάπου βαθιά η φωτιά καίει ακόμα» και μ’ ένα σωρό «τραγούδια που γίναν απλά η αφορμή» σας προσκαλούμε όλους να επιβιβαστείτε σε ένα «πλοίο που όλο φτάνει» στο δικό μας «καπηλειό» για να συμμετάσχετε στο καλοκαιρινό ταξίδι των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης και του Δήμου Θήρας. [περισσότερα...]
23/07/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved