21 Ιανουαρίου 2020 Επικοινωνία
16/07/2019

Έκθεση φωτογραφίας από τον Κωνσταντίνο Μελετιάδη στον Πύργο

Έκθεση φωτογραφίας από τον Κωνσταντίνο Μελετιάδη στον Πύργο
Έκθεση φωτογραφίας από τον Μελετιάδη Κωνσταντίνο με τίτλο:

Φωτογραφική  διέγερση της φαντασίας - Photographic stimulation of  imagination . Στον εκθεσιακό χώρο στην πλατεία του Πύργου Σαντορίνης απο 16 Ιουλίου - 26 Ιουλίου   2019 . Η έμπνευση ήρθε στην προσπάθεια δημιουργίας ενός έργου που να συνδυάζει φωτογραφία και ζωγραφική με βάση την συμμετρία, την αφαιρετικότητα . Μια προσπάθεια να ταξιδέψει και διεγείρει  τη φαντασία , τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα της σκέψης. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 16 Ιουλίου 2019  , ώρα 20:30.

Την εκδήλωση επενδύει μουσικά ο "ODYSMOD"
 
Ώρες λειτουργίας   Καθημερινά  10.00 – 13.00  και 18.00 – 21.30
 
 
 
Με την ευγενική χορηγία
 
ΔΗΜΟΣ  ΘΗΡΑΣ           Εκθεσιακός χώρος
SANTO  Winery             Οινοποιείο Santo        
ACROTERRA ROSA LUXURY SUITES
ΒΙΟΑΓΡΟΣ                     Βιολογικά προϊόντα
ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ            Εκθεσιακός χώρος
ΦΙΛΙΑ                             Interior equipment hotel - house
ΜΥΛΟΠΕΤΡΑ                 Αρτοσκευάσματα
HATZIDAKIS  Winery   Οινοποιείο Χατζηδάκη
..............................................................
Η έμπνευση για τις φωτογραφίες αυτές ήρθε πριν από πολλά χρόνια στα πρώτα μαθήματα φωτογραφίας στην Σουηδία με δασκάλα την Boel Ferm . Χάρη σε αυτήν και μετέπειτα στην φωτογραφική ομάδα Τριανδρίας Θεσσαλονίκης και δάσκαλο τον Kαρκατσελη Bασιλη  απέκτησα τα φωτογραφικά μου εφόδια . Μέτα την αρχική έμπνευση προστέθηκαν κι άλλες ιδέες και μαζί η απορία και το ερωτηματικό για το τι θεωρείτε τέχνη και αν μια φωτογραφική στιγμή ή ιδέα μπορεί να είναι τέχνη.( Γνωμικά: 1)Ο Καντ απαντάει πως η τέχνη είναι ένα αυτόνομο πεδίο, μεταλαμπαδεύοντας την ιδεαλιστική κληρονομιά του στις αρχές του 19ου αιώνα. Η πραγματική τέχνη αποτελεί τελικότητα δίχως σκοπό, αυτοσκοπό και όχι μέσο, ενώ το έργο τέχνης μπορεί να είναι «καλό» ανεξάρτητα από επιστημονικές αλήθειες και ηθικολογίες . 2) Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β. Η φαντασία θα σε πάει παντού.
Αλβέρτος Αϊνστάιν ). Ότι εμπεριέχει τέχνη περιεχέι την πρωταρχική ιδέα , σύλληψη  και υλοποιήσει της . Όταν μιλάμε για την τέχνη της φωτογραφίας εννοούμε την αποτύπωση μιας στιγμής . Και όπως το λέει και η λέξη φωτογραφία είναι η γραφή με το φως. Αυτήν την γραφή με το φως την θεωρώ ως τέχνη μου , να χρησιμοποιώ το φως όπως ο ζωγράφος το πινέλο με το χρώμα.
 
ΤΟ ΕΡΓΟ
Οι πρώτες προσπάθειες έγιναν σε σκοτεινό θάλαμο , μετά από χρόνια με την βοήθεια της τεχνολογίας και των προγραμμάτων μπόρεσα να τελειώσω το έργο αυτό . Η έμπνευση ήρθε στην προσπάθεια δημιουργίας ενός έργου που να συνδυάζει φωτογραφία , ζωγραφική με βάση την συμμετρία, την εξαιρετικότητα , την διέγερση της φαντασίας . Κατά την πρώτη παρουσίαση  παρατήρησα με χαρά ότι στην ερώτηση  για το τι βλέπουν πήρα πολλές και διαφορετικές απαντήσεις. Ο ένας έβλεπε κάτι διαφορετικό από τον άλλο . Αυτό που ήθελα είναι να μπορέσω να ταξιδέψω , να διεγείρω λίγο την φαντασία , την μοναδικότητα και διαφορετικότητα της σκέψης των ανθρώπων . Ελπίζοντας να πετύχω την ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ – PHOTOGRAPHIC  STIMULATION OF IMAGINATION
Σας εύχομαι κάλο ταξίδι. Έπεται και συνέχεια .
 
                                                                                                     Μελετιάδης

 
 

03/09/2019
 
27/08/2019
 
27/08/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved