21 Αυγούστου 2019 Επικοινωνία
16/07/2019

Έκθεση φωτογραφίας από τον Κωνσταντίνο Μελετιάδη στον Πύργο

Έκθεση φωτογραφίας από τον Κωνσταντίνο Μελετιάδη στον Πύργο
Έκθεση φωτογραφίας από τον Μελετιάδη Κωνσταντίνο με τίτλο:

Φωτογραφική  διέγερση της φαντασίας - Photographic stimulation of  imagination . Στον εκθεσιακό χώρο στην πλατεία του Πύργου Σαντορίνης απο 16 Ιουλίου - 26 Ιουλίου   2019 . Η έμπνευση ήρθε στην προσπάθεια δημιουργίας ενός έργου που να συνδυάζει φωτογραφία και ζωγραφική με βάση την συμμετρία, την αφαιρετικότητα . Μια προσπάθεια να ταξιδέψει και διεγείρει  τη φαντασία , τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα της σκέψης. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 16 Ιουλίου 2019  , ώρα 20:30.

Την εκδήλωση επενδύει μουσικά ο "ODYSMOD"
 
Ώρες λειτουργίας   Καθημερινά  10.00 – 13.00  και 18.00 – 21.30
 
 
 
Με την ευγενική χορηγία
 
ΔΗΜΟΣ  ΘΗΡΑΣ           Εκθεσιακός χώρος
SANTO  Winery             Οινοποιείο Santo        
ACROTERRA ROSA LUXURY SUITES
ΒΙΟΑΓΡΟΣ                     Βιολογικά προϊόντα
ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ            Εκθεσιακός χώρος
ΦΙΛΙΑ                             Interior equipment hotel - house
ΜΥΛΟΠΕΤΡΑ                 Αρτοσκευάσματα
HATZIDAKIS  Winery   Οινοποιείο Χατζηδάκη
..............................................................
Η έμπνευση για τις φωτογραφίες αυτές ήρθε πριν από πολλά χρόνια στα πρώτα μαθήματα φωτογραφίας στην Σουηδία με δασκάλα την Boel Ferm . Χάρη σε αυτήν και μετέπειτα στην φωτογραφική ομάδα Τριανδρίας Θεσσαλονίκης και δάσκαλο τον Kαρκατσελη Bασιλη  απέκτησα τα φωτογραφικά μου εφόδια . Μέτα την αρχική έμπνευση προστέθηκαν κι άλλες ιδέες και μαζί η απορία και το ερωτηματικό για το τι θεωρείτε τέχνη και αν μια φωτογραφική στιγμή ή ιδέα μπορεί να είναι τέχνη.( Γνωμικά: 1)Ο Καντ απαντάει πως η τέχνη είναι ένα αυτόνομο πεδίο, μεταλαμπαδεύοντας την ιδεαλιστική κληρονομιά του στις αρχές του 19ου αιώνα. Η πραγματική τέχνη αποτελεί τελικότητα δίχως σκοπό, αυτοσκοπό και όχι μέσο, ενώ το έργο τέχνης μπορεί να είναι «καλό» ανεξάρτητα από επιστημονικές αλήθειες και ηθικολογίες . 2) Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β. Η φαντασία θα σε πάει παντού.
Αλβέρτος Αϊνστάιν ). Ότι εμπεριέχει τέχνη περιεχέι την πρωταρχική ιδέα , σύλληψη  και υλοποιήσει της . Όταν μιλάμε για την τέχνη της φωτογραφίας εννοούμε την αποτύπωση μιας στιγμής . Και όπως το λέει και η λέξη φωτογραφία είναι η γραφή με το φως. Αυτήν την γραφή με το φως την θεωρώ ως τέχνη μου , να χρησιμοποιώ το φως όπως ο ζωγράφος το πινέλο με το χρώμα.
 
ΤΟ ΕΡΓΟ
Οι πρώτες προσπάθειες έγιναν σε σκοτεινό θάλαμο , μετά από χρόνια με την βοήθεια της τεχνολογίας και των προγραμμάτων μπόρεσα να τελειώσω το έργο αυτό . Η έμπνευση ήρθε στην προσπάθεια δημιουργίας ενός έργου που να συνδυάζει φωτογραφία , ζωγραφική με βάση την συμμετρία, την εξαιρετικότητα , την διέγερση της φαντασίας . Κατά την πρώτη παρουσίαση  παρατήρησα με χαρά ότι στην ερώτηση  για το τι βλέπουν πήρα πολλές και διαφορετικές απαντήσεις. Ο ένας έβλεπε κάτι διαφορετικό από τον άλλο . Αυτό που ήθελα είναι να μπορέσω να ταξιδέψω , να διεγείρω λίγο την φαντασία , την μοναδικότητα και διαφορετικότητα της σκέψης των ανθρώπων . Ελπίζοντας να πετύχω την ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ – PHOTOGRAPHIC  STIMULATION OF IMAGINATION
Σας εύχομαι κάλο ταξίδι. Έπεται και συνέχεια .
 
                                                                                                     Μελετιάδης

 
 

24/07/2019
 
Το Πρόγραμμα καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δ.Α.Π.Π.Ο.ΣΜπορεί να περάσανε μήνες να «κυλήσαν νερά, όμως κάπου βαθιά η φωτιά καίει ακόμα» και μ’ ένα σωρό «τραγούδια που γίναν απλά η αφορμή» σας προσκαλούμε όλους να επιβιβαστείτε σε ένα «πλοίο που όλο φτάνει» στο δικό μας «καπηλειό» για να συμμετάσχετε στο καλοκαιρινό ταξίδι των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης και του Δήμου Θήρας. [περισσότερα...]
23/07/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved