Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνου Αλεξανδρή, δέχτηκε σήμερα, στο γραφείο του στη Ρόδο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
 

Στη συνάντηση, στην οποία παρών ήταν και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις κτιριακές υποδομές, καθώς και στον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, ζήτημα για το οποίο, τόσο ο κ. Χατζημάρκος, όσο και ο κ. Λεονταρίτης, ευχαρίστησαν τον κ. Αλεξανδρή  για τον απόλυτο σεβασμό της νησιωτικότητας που το Υπουργείο Δικαιοσύνης επέδειξε στον σχεδιασμό του.
 

Όσον αφορά τα ζητήματα των κτιριακών υποδομών, ειδικά της Ρόδου που είναι οξύτατο, επισημάνθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία έχει αποτυπωθεί επανειλημμένως και εμπράκτως μέσα από τη συνδρομή της Περιφέρειας στην δημοπράτηση  της μελέτης αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου, όπως άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση του φλέγοντος ζητήματος του Κτηματολογίου Ρόδου. Στη συνάντηση αναδείχθηκε το ζήτημα της ανάγκης μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων της Ρόδου προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης το κτηρίου, με τον Περιφερειάρχη να εκφράζει στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνη, την προθυμία της Περιφερειακής Αρχής να βοηθήσει και στην εξεύρεση της καλύτερης λύσης στην περίπτωση που το Υπουργείο Δικαιοσύνης ή το  Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) την χρειαστεί.
 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
 

«Τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε σήμερα στα γραφεία μας στη Ρόδο. Καταρχήν είχαμε την ευκαιρία, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, να τον ευχαριστήσουμε για τον απόλυτο σεβασμό της νησιωτικότητας που το Υπουργείο Δικαιοσύνης επέδειξε στον σχεδιασμό του νέου δικαστικού χάρτη της χώρας.
 

Στα ζητήματα των κτιριακών υποδομών, ειδικά της Ρόδου που είναι οξύτατο, η Περιφέρεια μας έχει καταστεί πλέον καθημερινός συνεργάτης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
 

Η μελέτη για το δικαστικό μέγαρο της Ρόδου έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια μας με χρηματοδότηση του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, στο οποίο Προεδρεύει ο κ. Αλεξανδρής.

Όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση του Κτηματολογίου Ρόδου, στο οποίο η συνεργασία του ΤΑΧΔΙΚ με την Περιφέρεια μας έφερε το αναγκαίο αποτέλεσμα, συνεχίζουμε και στην περίπτωση του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου. Εν τω μεταξύ, η εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την μετεγκατάσταση των δικαστηρίων της Ρόδου, αφού οποτεδήποτε ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης του σημερινού δικαστικού μεγάρου αυτή θα πρέπει να προηγηθεί, είναι ένα φλέγον θέμα στο οποίο επίσης εκφράσαμε την προθυμία μας να παρέχουμε βοήθεια στην περίπτωση που το Υπουργείο Δικαιοσύνης ή το ΤΑΧΔΙΚ την χρειαστεί».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Διπλάσια η συχνότητα και το μέγεθος των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 20 χρόνια
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση του "ΤΩΡΑ" για την απώλεια της έδρας του Κ. Ρούσσου και την ορκομωσία του Ι. Συκηνιώτη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο «κόκκινο» η υποστελέχωση στα νοσοκομεία των νησιών – Τι δηλώνει ο Ορθοπεδικός του νοσοκομείου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι Φρυκτωρίες φέτος πραγματοποιήθηκαν συμβολικά με σημαίες!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αντικατάσταση Δημοτικού Συμβούλου λόγω έκπτωσης της θέσεως του
ΕΛΛΑΔΑ
Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» για ακόμα μια φορά η AEGEAN, στα Skytrax World Airline Awards 2024
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αλλοδαπός έκλεβε κινητά πελατών σε νυχτερινό μαγαζί της Θήρας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
O Μπόμπαν Μαριάνοβιτς στο Stoiximan AegeanBall Festival!
ΕΛΛΑΔΑ
Ο αν. Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης στο 4ο Συνέδριο της Ένωσης Προπονητών της Euroleague
ΚΟΣΜΟΣ
"Παίζει" να δούμε δωρεάν Netflix στην Ευρώπη στο πλαίσιο marketing αυξησης συνδρομητών
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη Σαντορίνη με την οικογένειά του βρέθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης
ΕΛΛΑΔΑ
Συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνου Μανουσάκη στην Καθημερινή της Κύπρου.
ΚΟΣΜΟΣ
Ο όμιλος Αlltours μετατρέπεται σε ίδρυμα ώστε να διτηρηθεί η υπόστασή του και τα κέρδη του να πηγαίνουν σε κοινωφελείς δωρεές
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην έλλειψη βασικών υποδομών του νησιού αναφέρθηκε στον ΣΚΑΙ η Μαργαρίτα Καραμολέγκου, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης
ΕΛΛΑΔΑ
ARS 2024: Αισιόδοξοι για την προοπτική της Ελλάδας οι επενδυτές στον κλάδο της φιλοξενίας
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.