Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Απέρριψαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία οι παρατάξεις του Π.Σ.

Πλήρως υποταγμένοι στη πολιτική των κομμάτων που τους στηρίζουν, η περιφερειακή αρχή (ΝΔ) και οι δύο άλλες παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), απέρριψαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που συμπυκνώνει τα αιτήματα δημοτικών αρχών μικρών νησιών της περιφέρειας και των σωματείων των εργαζομένων στα νοσοκομεία της περιοχής, για διεκδίκηση από την κυβέρνηση:

  • Της άμεσης στελέχωσης με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που χρειάζονται για όλες τις δημόσιες δομές υγείας των νησιών. Η κυβέρνηση να ανακοινώσει προσλήψεις για όλες τις ειδικότητες και για όλες τις θέσεις, με σοβαρά οικονομικά και θεσμικά κίνητρα για τους νησιωτικούς προορισμούς.

  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος επείγουσας ιατρικής (EKAB) με επαρκή στελέχωση, τεχνικό εξοπλισμό και μέσα μεταφοράς.

  • Πλήρη εργαστηριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε σε κάθε νησί να έχουν τη δυνατότητα οι κάτοικοι πρόληψης και θεραπείας, χωρίς να αναγκάζονται να επιβαρύνονται με έξοδα για να μετακινηθούν σε κάποιο κεντρικό νοσοκομείο.

Στήριξη των αιτημάτων των σωματείων των υγειονομικών για:

  • Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό) με σύμβαση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς.

Αποδεικνύεται ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να έρθουν σε σύγκρουση με την πολιτική που έχει οδηγήσει σε δραματική κατάσταση το σύνολο των δημόσιων δομών υγείας στα νησιά μας, έχει οδηγήσει σε εξουθένωση και απελπισία το προσωπικό των νοσοκομείων και σε υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς.

Δεν θέλουν να αποκαλυφθεί ότι η λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας και των παροχών με τα κριτήρια του “κόστους”, της “ανταποδοτικότητας”, της “επιχειρηματικότητας”, της “εμπορευματοποίησης” και της “ατομικής ευθύνης” είναι συνέπεια της στρατηγικής της ΕΕ, που θέλει την Υγεία εμπόρευμα και την απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότησή της, για να πηγαίνουν αυτά τα χρήματα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αναγκάζοντας τον λαό να υπερχρεώνεται για να γιατρευτεί.

Καμία αυταπάτη ότι ο λαός των νησιών και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας στην ανάγκη τους για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, θα βρουν συμμάχους τα κόμματα που διαφυλάσσουν με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος την «υγεία-εμπόρευμα»΄, αλλά ούτε και τις παρατάξεις που στηρίζουν στο περιφερειακό συμβούλιο όπως αποδείχθηκε.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει με κάθε τρόπο να αναδεικνύει τα ζητήματα της Υγείας στα νησιά, να φτάσει παντού η φωνή των εργαζομένων :

«Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα –Τιμή δεν μπαίνει στη ζωή!»

26/04/2024

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Διπλάσια η συχνότητα και το μέγεθος των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 20 χρόνια
ΚΟΣΜΟΣ
"Παίζει" να δούμε δωρεάν Netflix στην Ευρώπη στο πλαίσιο marketing αυξησης συνδρομητών
ΚΟΣΜΟΣ
Ο όμιλος Αlltours μετατρέπεται σε ίδρυμα ώστε να διτηρηθεί η υπόστασή του και τα κέρδη του να πηγαίνουν σε κοινωφελείς δωρεές
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην έλλειψη βασικών υποδομών του νησιού αναφέρθηκε στον ΣΚΑΙ η Μαργαρίτα Καραμολέγκου, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης
ΕΛΛΑΔΑ
ARS 2024: Αισιόδοξοι για την προοπτική της Ελλάδας οι επενδυτές στον κλάδο της φιλοξενίας
ΚΟΣΜΟΣ
ΟΗΕ: Ο κόσμος υπολείπεται στους στόχους του για το περιβάλλον, την υγεία και την αντιμετώπιση της πείνας
ΕΛΛΑΔΑ
1η Ιουλίου λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων
ΕΛΛΑΔΑ
Αγίου Πνεύματος: Για ποιούς αποτελεί αργία και για ποιούς όχι
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
intronews.gr: 19.000 και 63 ημέρες. Τα αμείλικτα νούμερα για τη Σαντορίνη που έχουν φέρει σε απόγνωση τους ντόπιους
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δίνουν και παίρνουν οι συμβουλές φέτος για το πως να αποφευχθεί ο συνωστιμός στη Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ
Οι μεταρυθμίσεις που προωθούνται απο την Κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα σάρωσε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, κατακτώντας την 2η θέση στα μετάλλια!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Θεραπεία» του "υπερτουρισμού" και των αρνητικών προσήμων θεωρείται το πλαφόν στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων
ΕΛΛΑΔΑ
Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις ελεύσεις τουριστών από Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ και για το 2024
ΕΛΛΑΔΑ
Ψηφιακά εργαλεία επιστρατεύει η Κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.