Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Το COSMOTE HISTORY προβάλλει τα Πράσινα & Έξυπνα Νησιά του Ν. Αιγαίου

Τα επιτυχημένα επιχειρησιακά πράσινα μοντέλα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στα νησιά Ρόδο, Αστυπάλαια, Σύρο, Χάλκη  και Τήλο, προσελκύοντας κολοσσούς των νέων τεχνολογιών και των επιχειρήσεων, παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται από το COSMOTE HISTORY, σήμερα, 22 Aπριλίου 2024, Ημέρα της Γης, στις 22:00, ενώ διαθέσιμο θα είναι για τους τηλεθεατές και μετά την προβολή του στην πλατφόρμα της COSMOTE TV κατά παραγγελία (on demand).

Το ωριαίο ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Πάνου Αγγελόπουλου, με τίτλο «Πράσινα & Έξυπνα Νησιά στο Νότιο Αιγαίο» επικεντρώνεται στις σημαντικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες που προωθούν την πράσινη ανάπτυξη σε κρίσιμους τομείς, όπως  η ενέργεια, οι μεταφορές, η ανακύκλωση και τον βιώσιμο τουρισμό του αύριο.

 Η Αστυπάλαια με το project “Smart & Sustainable Island”, αποτέλεσμα της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, στοχεύει στη μετατροπή της στο πρώτο ενεργειακά «έξυπνο» και πράσινο νησί στη Μεσόγειο. Μέχρι το 2030, το νησί θα πετύχει τον στόχο της κινητικότητας με μηδενικές εκπομπές. Ήδη λειτουργεί στην Ελλάδα η πρωτοποριακή υπηρεσία ηλεκτρικής μετακίνησης κατά παραγγελία (e-mobility on demand) “Astybus”, από το νησί της Αστυπάλαιας, την οποία υλοποιεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Κ2».

 Η Τήλος  «διδάσκει» ένα νέο υπόδειγμα ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Το πιλοτικό πρόγραμμα Tilos Just Go Zero  που υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Τήλου, της εταιρείας POLYGREEN και του ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου (του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) έχει μετατρέψει την Τήλο στο πρώτο νησί παγκοσμίως μηδενικών αποβλήτων.

 Η Χάλκη, το πρώτο Gr-eco island της χώρας, μετατρέπεται σε πρότυπο νησί ενεργειακής μετάβασης. Ο στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας, που ήταν η μετατροπή του νησιού της Χάλκης σε τόπο μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος, έχει ήδη επιτευχθεί.

 Η Ρόδος γίνεται το πρώτο παγκόσμιο παράδειγμα ολιστικού μετασχηματισμού ενός τουριστικού προορισμού, με στόχο τη μακροπρόθεσμη ευημερία των κατοίκων, του φυσικού περιβάλλοντος, και της τοπικής οικονομίας, με όρους βιωσιμότητας. Το “The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination, είναι μία στρατηγική συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου TUI και του Ιδρύματος TUI Care Foundation, που ενώνουν τις δυνάμεις τους παράλληλα με την κινητοποίηση και συμμετοχή τοπικών, εθνικών και παγκοσμίων φορέων και οργανισμών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 Η Σύρος, εντάσσεται στην πράσινη ανάπτυξη με το δυναμικό και σύγχρονο οικοσύστημα Κέντρο Καινοτομίας  "Aegean Neorion Innovation Center" (ANIC) που στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις στην Ερμούπολη της Σύρου και αποτελεί πρωτοβουλία του Ομίλου ONEX και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως ιδρυτές και της CISCO ως τεχνολογικού παρόχου, την COSMOTE ως στρατηγικού συνεργάτη και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως εκπαιδευτικού εταίρου. Το ANIC στηριζόμενο στους πέντε πυλώνες, Κοινωνία – Τεχνολογία – Εκπαίδευση – Υγεία – Περιβάλλον στοχεύει στην ανθρώπινη ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής.


Συντελεστές
 • Παραγωγή: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
 • Σενάριο-Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
 • Επιμέλεια παραγωγής: Μαρία Καλίτση-Βάσια Παπαηλία
 • Κείμενα: Mπάμπης Παπαχαραλάμπους
 • Αφήγηση: Άννα Μαρία Χαροκόπου
 • Πρωτότυπη Μουσική: Πάνος Μαλανδρής
 • Διεύθυνση Φωτογραφίας:Ιωάννης Κάσσης
 • Χειριστής Drone : Χρήστος Δουμάνης
 • Ηχολήπτης : Θάνος Σκοπελίτης
 • Μοντάζ: Νίκος Μυλωνάς
 • Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Καλίτση
 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Διπλάσια η συχνότητα και το μέγεθος των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 20 χρόνια
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση του "ΤΩΡΑ" για την απώλεια της έδρας του Κ. Ρούσσου και την ορκομωσία του Ι. Συκηνιώτη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο «κόκκινο» η υποστελέχωση στα νοσοκομεία των νησιών – Τι δηλώνει ο Ορθοπεδικός του νοσοκομείου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι Φρυκτωρίες φέτος πραγματοποιήθηκαν συμβολικά με σημαίες!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αντικατάσταση Δημοτικού Συμβούλου λόγω έκπτωσης της θέσεως του
ΕΛΛΑΔΑ
Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» για ακόμα μια φορά η AEGEAN, στα Skytrax World Airline Awards 2024
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αλλοδαπός έκλεβε κινητά πελατών σε νυχτερινό μαγαζί της Θήρας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
O Μπόμπαν Μαριάνοβιτς στο Stoiximan AegeanBall Festival!
ΕΛΛΑΔΑ
Ο αν. Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης στο 4ο Συνέδριο της Ένωσης Προπονητών της Euroleague
ΚΟΣΜΟΣ
"Παίζει" να δούμε δωρεάν Netflix στην Ευρώπη στο πλαίσιο marketing αυξησης συνδρομητών
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη Σαντορίνη με την οικογένειά του βρέθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης
ΕΛΛΑΔΑ
Συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνου Μανουσάκη στην Καθημερινή της Κύπρου.
ΚΟΣΜΟΣ
Ο όμιλος Αlltours μετατρέπεται σε ίδρυμα ώστε να διτηρηθεί η υπόστασή του και τα κέρδη του να πηγαίνουν σε κοινωφελείς δωρεές
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην έλλειψη βασικών υποδομών του νησιού αναφέρθηκε στον ΣΚΑΙ η Μαργαρίτα Καραμολέγκου, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης
ΕΛΛΑΔΑ
ARS 2024: Αισιόδοξοι για την προοπτική της Ελλάδας οι επενδυτές στον κλάδο της φιλοξενίας
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.