Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και το ΔΣ του ΣΕΤΕ, σε διαδοχικές συσκέψεις εργασίας  ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Αντικείμενο των επαφών του, το πρωτοποριακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου TUI, “The Rhodes Co – Lab”

 
Σε σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Τουρισμού με την Υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη και σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ, συμμετείχε χθες, Τρίτη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
 
Αντικείμενο των δύο διαδοχικών συσκέψεων ήταν το πρωτοποριακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου TUI, “The Rhodes Co – Lab”.
Ο Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τους συνεργάτες του που χειρίζονται τα θέματα του Προγράμματος και συγκεκριμένα από την επικεφαλής του project Αγγελική Χονδροματίδου, την  Sustainability expert Σέριλ Νόβακ,  τον Κυριάκο Ανδρέου, Γενικό Διευθυντή της PRICE WATERHOUSE COOPERS BUSINESS SOLUTIONS ΑΕ και τον Νίκο Παπασταματίου, Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. 
 
Τόσο στο Υπουργείο Τουρισμού όσο και στο ΔΣ του ΣΕΤΕ, ο Περιφερειάρχης παρέδωσε το τελικό σχέδιο του συνόλου των αξόνων παρέμβασης, έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών του “The Rhodes Co – Lab” και συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας και με τους δύο φορείς. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 28 Μαρτίου στην Αθήνα, στην κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος, όπου ο Περιφερειάρχης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TUI Group Sebastian Ebel, αλλά και με υψηλόβαθμη εκπροσώπηση της κυβέρνησης, θα κάνουν την πρώτη πανελλαδική παρουσίαση του “The Rhodes Co – Lab”, το οποίο έχει τύχει θερμής υποδοχής και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των ανθρώπων του τουρισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνιστά σε αυτήν την περίοδο, την πιο οργανωμένη ολιστική προσέγγιση στα θέματα αειφορίας παγκοσμίως.
 
Το Πρόγραμμα “The Rhodes Co – Lab” που από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώνει όλες τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις στον αγώνα για σχεδιασμό και ενσωμάτωση των καλύτερων πρακτικών αειφορίας.


Τόσο στο Υπουργείο Τουρισμού, όσο και στα γραφεία του ΣΕΤΕ, παρόντων όλων των μελών του ΔΣ του, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προκλήσεις της περιόδου και στην αδήριτη ανάγκη να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν και στην τουριστική οικονομία, οι λύσεις αυτές που θα της επιτρέψουν να μετασχηματιστεί.
 
Με την ολοκλήρωση των διαδοχικών συσκέψεων εργασίας, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
 
«Θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπο της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, το σύνολο των συνεργατών της και των στελεχών του Υπουργείου και στο πρόσωπο του Προέδρου του ΣΕΤΕ, Ιωάννη Παράσχη, όλα τα μέλη του ΔΣ, για την θερμή υποδοχή του Προγράμματος “The Rhodes Co – Lab”, που μαζί με τον Όμιλο TUI αλλά και την αιγίδα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινήσαμε, βάζοντας τον πήχυ για ακόμα μια φορά ψηλά και υπηρετώντας τον εξαιρετικά ευγενή στόχο της περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης αυτού του κλάδου της οικονομίας, που για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι το οξυγόνο που οι κοινωνίες τους έχουν ανάγκη. Στα ζητήματα της αειφορίας, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Μετά τα επιτυχημένα, εφαρμοσμένα παραδείγματα της Αστυπάλαιας, της Τήλου και της Χάλκης, το Πρόγραμμα της Ρόδου έρχεται ως φυσική συνέχεια της λειτουργίας ενός οργανισμού που κοιτάζει το αύριο στα μάτια, δεν το περιμένει μοιρολατρικά αλλά το συνδιαμορφώνει με τη δουλειά που σήμερα κάνει».
 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Διπλάσια η συχνότητα και το μέγεθος των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 20 χρόνια
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση του "ΤΩΡΑ" για την απώλεια της έδρας του Κ. Ρούσσου και την ορκομωσία του Ι. Συκηνιώτη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο «κόκκινο» η υποστελέχωση στα νοσοκομεία των νησιών – Τι δηλώνει ο Ορθοπεδικός του νοσοκομείου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι Φρυκτωρίες φέτος πραγματοποιήθηκαν συμβολικά με σημαίες!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αντικατάσταση Δημοτικού Συμβούλου λόγω έκπτωσης της θέσεως του
ΕΛΛΑΔΑ
Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» για ακόμα μια φορά η AEGEAN, στα Skytrax World Airline Awards 2024
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αλλοδαπός έκλεβε κινητά πελατών σε νυχτερινό μαγαζί της Θήρας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
O Μπόμπαν Μαριάνοβιτς στο Stoiximan AegeanBall Festival!
ΕΛΛΑΔΑ
Ο αν. Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης στο 4ο Συνέδριο της Ένωσης Προπονητών της Euroleague
ΚΟΣΜΟΣ
"Παίζει" να δούμε δωρεάν Netflix στην Ευρώπη στο πλαίσιο marketing αυξησης συνδρομητών
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη Σαντορίνη με την οικογένειά του βρέθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης
ΕΛΛΑΔΑ
Συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνου Μανουσάκη στην Καθημερινή της Κύπρου.
ΚΟΣΜΟΣ
Ο όμιλος Αlltours μετατρέπεται σε ίδρυμα ώστε να διτηρηθεί η υπόστασή του και τα κέρδη του να πηγαίνουν σε κοινωφελείς δωρεές
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην έλλειψη βασικών υποδομών του νησιού αναφέρθηκε στον ΣΚΑΙ η Μαργαρίτα Καραμολέγκου, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης
ΕΛΛΑΔΑ
ARS 2024: Αισιόδοξοι για την προοπτική της Ελλάδας οι επενδυτές στον κλάδο της φιλοξενίας
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.