Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με την Amazon

Συνάντηση εργασίας είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στο γραφείο του με εκπροσώπους της Amazon στην Ελλάδα. Κεντρικό θέμα η περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεων καινοτομίας που με επιμονή και επιτυχία αναπτύσσονται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τα τελευταία χρόνια.

 

Συγκεκριμένα, σε μια θάλασσα καινοτομίας μετατρέπεται το Νότιο Αιγαίο με τις πρωτοβουλίες της Αστυπάλαιας και του προγράμματος e-mobility on demand που υλοποιεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Κ2», το πρόγραμμα της Τήλου, Just Go Zero Tilos, το πιο επιτυχημένο παράδειγμα κυκλικής οικονομίας στον κόσμο, στο οποίο συνεργάζονται ο Δήμος Τήλου και ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, την πρωτοβουλία GR eco islands, που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε από το Νότιο Αιγαίο και το νησί της Χάλκης, το μεγάλο, ολιστικό πρόγραμμα The Rhodes Co-lab δημιουργίας του πρώτου αειφόρου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως στο νησί της Ρόδο, μια πρωτοποριακή συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον όμιλο Tui αλλά και την εγκαινίαση εντός του Δεκεμβρίου στη Σύρο του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

 

Στο πλαίσιο της συνέχισης και ενίσχυσης των δράσεων καινοτομίας, το μέγεθος και η εμπειρία της Amazon Web Services (AWS) του παγκόσμιου κολοσσού, καθιστούν την σύμπραξη και συμμετοχή τους εγγύηση για τον επιτυχημένο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος NaxosSmart Island, που παρουσιάστηκε στις 4 Οκτωβρίου στο νησί της Νάξου με την παρουσία των Υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκου Πιερρακάκη και τη συμμετοχή των Υπουργείων Υγείας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε για την επίσκεψη στο γραφείο του των συνεργατών της Amazon: Η ψήφος εμπιστοσύνης των πρωτοπόρων της παγκόσμιας αγοράς στα νησιά μας είναι το πιο γόνιμο και δημιουργικό έδαφος πάνω στο οποίο χτίζουμε το μέλλον τους. Ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είμαστε από την πρώτη στιγμή και θα παραμείνουμε σταθερά στην όχθη της δημιουργίας και της προσφοράς συμμετέχοντας και στηρίζοντας όλο αυτό το ευρύ πλέγμα δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που φέρνουν τα νησιά μας στο επίκεντρο εξέλιξης και προόδου, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και παγκόσμιο.

 

Κατά τη συνάντηση εργασίας με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Amazon Web Services, τον Περιφερειάρχη πλαισίωναν ο Διευθύνων Σύμβουλος τους Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας «Κ2», Νίκος Μπόνης και ο Διευθυντής του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου, Χρήστος Γαμβρούδης, ενώ από την πλευρά της AWS συμμετείχαν η Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη, Public Policy Manager Νοτιοανατολικής Ευρώπης, o  Στέφανος Σουπιώνας, Project Manager Naxos Smart Island και ο Νικηφόρος  Μπότης, Solutions Architect Ελλάδας και Κύπρου.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξεκίνησαν οι επισκέψεις των μαθητών στο ενεργειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιεί ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μεσαριά στις 2/12 λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΘ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια λειτουργίας του AHEPA συμμετείχε η AHEPA Σαντορίνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 2/12
ΕΛΛΑΔΑ
Πιερρακάκης: Το 1 δισ. θα φτάσουν φέτος οι ψηφιακές συναλλαγές – Χοντρικά κάποιος γλιτώνει 100 ουρές
ΕΛΛΑΔΑ
Προσωρινοί πίνακες για 2.260 θέσεις στα υπουργεία Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Μετανάστευσης – Ασύλου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κ.Κ.Ε. Σαντορίνης : Να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την υγεία!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση καταγγελία για το νομοσχέδιο για την υγεία απο το Συνδικάτο Τουρισμού Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων με ένα νέο 3ετές Πρόγραμμα Υποτροφιών για 120 νέους και νέες που αγαπούν την αεροπορία
ΕΛΛΑΔΑ
Σαν σήμερα. Η 30η Νοεμβρίου στο χρόνο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στη dream team και της 7ης αγωνιστικής η Κωνσταντέλλου του Α.Ο. Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ 18/2022 ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/11/2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:00 ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.
ΕΛΛΑΔΑ
Η Grid Telecom και η Lamda Hellix επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην Κρήτη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος την 1η Δεκεμβρίου
ΕΛΛΑΔΑ
Το "Work from Greece" προωθεί η πλατφόρμα Marketing Greece
Volcano TV
Hondos_KE
ΔΕΥΑΘ 29/6
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.