Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Τι πετυχε το Νότιο Αιγαίο απο τη συμμετοχη του στην εκθεση ΒΙΤ του Μιλανου

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης μόλις επέστρεψε από Ιταλία και γράφει για όσα πέτυχε το Νότιο Αιγαίο με την συμμετοχή του στην έκθεση ΒΙΤ του Μιλάνου
 
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πιστή στη στρατηγική της εξωστρέφειας για την προώθηση του Νοτίου Αιγαίου ως προορισμού ήταν από τις ελάχιστες περιφέρειες της Ελλάδας που κατάφερε, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες και την  αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ευρώπη λόγω του πολέμου, να δώσει το «παρών» στην κορυφαία έκθεση μιας σημαντικής αγοράς-δεξαμενής επισκεπτών για τη χώρα, στην BIT του Μιλάνου, εκπροσωπούμενη από τον ίδιο τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνο Τουρισμού, Γιώργο Λεονταρίτη.
 
Οι καιροί έχουν αλλάξει. Τα πλουσιοπάροχα περίπτερα με τις ακριβές παραγωγές δεν αφορούν έναν προορισμό που αξιοποιεί το κάθε ευρώ που διατίθεται για την προώθησή του και έχει αποδείξει ότι διαθέτει αντανακλαστικά για να προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες. Η στροφή της Περιφέρειας στο ψηφιακό περιβάλλον είναι δεδομένη και αποδίδει, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος: Πρώτη Περιφέρεια σε όλους του δείκτες τουρισμού και για το 2021.
 
Αυτό που έχει παραμείνει όμως ως όφελος από τη συμμετοχή των προορισμών στις εκθέσεις είναι η δια ζώσης επαφή των ανθρώπων του τουρισμού και η ενίσχυση σχέσεων με διαμορφωτές γνώμης. Όπως οι δημοσιογράφοι. Γι’ αυτό, στην έκθεση ΒΙΤ του Μιλάνου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της συμμετοχής της αποκλειστική συνέντευξη Τύπου για το Νότιο Αιγαίο με την παρουσία 40 Ιταλών δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Ιταλίας στο δικό της περίπτερο.
 
Το περίπτερο του Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, και ο επί σαράντα χρόνια Πρόξενος της Ελλάδας στο Μιλάνο κ. Νικόλαος Σάκκαρης, ο Υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας κ. Massimo Garavaglia, ο Πρόεδρος της έκθεσης ΒΙΤ Paolo Pizzocaro  και ο συνεργάτης του υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, που ευχαρίστησαν το Νότιο Αιγαίο για την παρουσία του και εξέφρασαν την επιθυμία να ενταθεί η συνεργασία. Ακόμα, αποδοτικές υπήρξαν οι συναντήσεις του κ. Λεονταρίτη και εκπροσώπων από τα νησιά με υψηλόβαθμα στελέχη αεροπορικών εταιριών, εταιρειών πολυτελούς κρουαζιέρας, κ.α.
 
Στην ίδια αισθητική και αρχιτεκτονική των τελευταίων ετών, ο προορισμός Νότιο Αιγαίο ήταν εκεί με περίπτερο που διέθεσε σε δήμους και φορείς από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα για την προβολή τους. Όπως συμβαίνει πάντα με τις εκθέσεις, το Νότιο Αιγαίο άνοιξε την πόρτα στους δήμους προσκαλώντας αυτούς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, όσο δυναμικά οι ίδιοι επιλέξουν, δια των εκπροσώπων τους και με υλικό branding παρέχοντάς τους χωρίς κόστος τη δυνατότητα να «συνομιλήσουν» με μια από τις κορυφαίες για τα νησιά μας αγορές.
 
«Αυτή η δια ζώσης επαφή με εκπροσώπους από θεσμικούς φορείς και οι συναντήσεις για τη σύναψη συμφωνιών και συνεργασιών με σημαντικούς παίκτες της αγοράς, ήταν και τα μείζονα οφέλη που αποκομίσαμε από την παρουσία μας στο Μιλάνο» δήλωσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης συμπληρώνοντας: «Κάθε εποχή έχει τα χαρακτηριστικά της. Κάθε μέσο προβολής και προώθησης τα πλεονεκτήματά του. Ο πρωταθλητής γνωρίζει πώς να παίρνει από το καθένα το καλύτερο που έχει να του δώσει».
 
 
 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το περιοδικό Nitro για τη Σαντορίνη : Ένα νησί που κάθε χρόνο είναι a whole different story
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπουργείο Πολιτισμού: Αποφάσεις για 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Θηρασιά
ΕΛΛΑΔΑ
Σαν σήμερα. Η 17η Αυγούστου στο χρόνο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου απόψε17/8 απο το Σύλλογο Κρητών Σαντορίνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναυλία με τη Στέλλα Χατζηδάκη και τη Βίκη Σταθοπούλου στις 18/8 απο την "Εστία"
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 αλλοδαποί συνελήφθησαν στη Σαντορίνη για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άννα Βίσση: Ξανά(μανα!) στη Σαντορίνη για καλοκαιρινές διακοπές με την κόρη και τα εγγόνια της 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επισκοπή Σικίνου - 03 Σεπτεμβρίου 2022 : Τελετή απόδοσης στο κοινό και εορτή βράβευσης Europa Nostra 2022
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
CineDoc Island στις Κυκλάδες- Προβολές, Βραβευμένες Περιβαλλοντικές Δράσεις και Πρεμιέρα για την «Πολιορκημένη Θάλασσα»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-25 Σεπτεμβρίου για 6η χρονιά το Santorini Experience 2022 - Αθλητισμός & Πολιτισμός στη Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ
Οι Παναγίες του Αιγαίου. 14 απο τις πιο ιδιαίτερες εκκλησίες της Παναγίας στις Κυκλάδες.
ΕΛΛΑΔΑ
Το φοιτητικό, εθελοντικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ιατρική Απόβαση 2022"
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης πρωταγωνιστεί σε μίνι ντοκυμαντέρ για τα επιβατικά σκάφη
ΕΛΛΑΔΑ
Αυξάνονται οι έλεγχοι για το Δεκαπενταύγουστο. Καύσιμα, κυλικεία και ξαπλώστρες στο στόχαστρο
Volcano TV
Hondos_KE
ΔΕΥΑΘ 29/6
δεναξας
Santorini Experience 2022
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.