Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

75 προσλήψεις προσωπικού στο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε.

Συντάκτης: ΔΚ
Στην πρόσληψη προσωπικού θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Ειδικός Περιφερειακός Διαβαθμιδικός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου ΑΕ (ΦοΔΣΑ), μετά την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Η έγκριση επείγουσας πρόσληψης προσωπικού για την άμεση στελέχωση και λειτουργία του "ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου Α.Ε.", σύμφωνα με το Άρθρο 56. Ν. 4873/2021 - ΦΕΚ 248/Α/16-12-2021, έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Εσωτερικών, καθότι μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει ούτε έναν εργαζόμενο (!) και τα έσοδα της προέρχονται αποκλειστικά από τα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων, μελών της.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Ν.Α., Γιώργος Χατζημάρκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και τόνισε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους θ’ αποκτήσουμε προσωπικό. Με μηδέν εργαζόμενους από την ίδρυση του Φορέα μέχρι και σήμερα, το έργο που έχει επιτευχθεί είναι άθλος! Δώσαμε μεγάλη μάχη για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε επιτέλους να καταφέρουμε το αυτονόητο, τη στελέχωση του Οργανισμού. Κατά τη 18μηνη λειτουργία του ο ΦοΔΣΑ, χωρίς διευθυντή και χωρίς ένα εργαζόμενο, έχει επιτύχει ένα τεράστιο έργο και το οφείλει στο προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ειδικότερα, έχει καταφέρει:


•  Να συντάξει νέο ΠΕΣΔΑ
• Να δημοπρατήσει, μέσω ΣΔΙΤ, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στο Αιγαίο τη Δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο νησί της Ρόδου,
• Να έχει δημοπρατήσει τα ΧΥΤΥ Καρπάθου και Μήλου,
• Να έχει ολοκληρώσει μελετητικά και να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ των αναγκαίων έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων στα νησιά Τήνου και Άνδρου,
• Να έχει ωριμάσει και να έχει υποβάλλει για ένταξη στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ την ΜΕΑ Νάξου,
• Να έχει υποβάλλει στην Γ.Γ. ΣΔΙΤ το έργο Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο νησί της Σαντορίνης
• Την ολοκλήρωση φακέλων υπαγωγής των ΣΔΙΤ Κω και Καλύμνου,
• Να έχει αναθέσει την ωρίμανση των αναγκαίων έργων στα νησιά Πάρου, Σύρου και Λέρου,
• Να έχει μελετήσει και να έχει υποβάλλει στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ την μεγαλύτερη πρόταση ανακύκλωσης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία και εκπροσωπώντας 32 από τους 34 δήμους του Νοτίου Αιγαίου,
• Να ωριμάσει μελετητικά την πρόταση διαχείριση βιο-αποβλήτων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,
• Να παραλάβει και να λειτουργεί 4 ΧΥΤΑ (Σύρου, Μυκόνου, Πάρου και Νότιας Ρόδου),
• Να έχει παραλάβει και να λειτουργεί ένα ΚΔΑΥ,
• Να έχει ολοκληρώσει την χρηματο-οικονομική ανάλυση του μοντέλου θαλασσίων μεταφορών της μεταβατικής περιόδου».


Προκειμένου ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. να μπορέσει να αναλάβει τις υφιστάμενες υποδομές διαχείρισης στερεών αποβλήτων των 48 κατοικημένων νησιών των 34 νησιωτικών δήμων του Νοτίου Αιγαίου, να σχεδιάσει και να υποβάλλει για χρηματοδότηση τα απαιτούμενα νέα έργα και να δημοπρατήσει και να υλοποιήσει τα ήδη ενταγμένα τεχνικά έργα των νησιών, εισηγείται την πρόσληψη εβδομήντα πέντε (75) αναγκαίων θέσεων προσωπικού ανά ειδικότητα όπως περιγράφονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της εταιρίας. Τα εξήντα πέντε (65) άτομα θα τοποθετηθούν στην έδρα του Οργανισμού στη Ρόδο, ενώ τα δέκα (10) άτομα Μηχανικών (ΤΕ και ΠΕ) θα τοποθετηθούν στα νησιά για την εποπτεία λειτουργίας των Χώρων Υγειονομικής Ταφής (Χ.Υ.Τ) αρμοδιότητας του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε.

‘Άλλωστε, το αμέσως επόμενο διάστημα ο Φορέας οφείλει μεταξύ άλλων να παραλάβει και να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία 25 ακόμη ΧΥΤ από τους νησιωτικούς της δήμους, υποδομές για τις οποίες εκτός από την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του, οφείλει να εκδώσει περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και άδειες λειτουργίας στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών, που στην παρούσα χρονική στιγμή λειτουργούν ως εν δυνάμει ΧΑΔΑ. Επίσης, να δημοπρατήσει, μέσω ΣΔΙΤ, τις μονάδες Σαντορίνης, Κω και Καλύμνου, να δημοπρατήσει, ως δημόσια έργα, άμεσα, προκειμένου να μην υποστεί η χώρα απώλεια χρηματοδοτήσεων τα έργα στα νησιά Τήνο, Νάξο, Άνδρο, Σύρο, Λέρο, Κάλυμνο, Πάρο. Επιπλέον, να δημοπρατήσει με τη μέθοδο της παροχής υπηρεσιών και να εγκαταστήσει αναδόχους για την λειτουργία 21 ΧΥΤ, να δημοπρατήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα Ανακύκλωσης στους 34 Δήμους του Νοτίου Αιγαίου (εξαιρουμένων της Νάξου και Πάρου) και να εξασφαλίσει τις λύσεις της μεταβατικής περιόδου στα νησιά που στερούνται υποδομών (Άνδρος, Λέρος, Κάλυμνος).

 
 

 
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
«ΦΟΔΣΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε»
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
106,4
Volcano TV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΚΟΣΜΟΣ
Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα στείλουν «σύντομα» Αμερικανούς στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στον Πειραιά για το "διπλό" ο Α.Ο. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Πορεία διαμαρτυρίας με τα λεωφορεία τους διοργανώνουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων
ΚΟΣΜΟΣ
Τέλος σε μάσκες, τηλεργασία και πιστοποιητικό εμβολιασμού στη Βρετανία
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ανακοίνωση του προέδρου του Ι.Μ.Π.Η.Σ. Γ. Βουγιουκαλάκη ως προς τις αναφορές του Δημάρχου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απογραφή στο Εμπορείο, το Σαββατοκύριακο και Δευτέρα.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παράταση Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Μονόλιθο, στα πλαίσια εργασιών της ΔΕΥΑΘ
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος της ΝΑ Μεσογείου – Ο ρόλος του ΑΔΜΗΕ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευχαριστήρια Επιστολή του ΔΑΠΠΟΣ στο Μπελλώνειο
ΕΛΛΑΔΑ
Νέο δωρεάν τηλέφωνο κέντρου εξυπηρέτησης & βλαβων απο τον ΔΕΔΔΗΕ
ΕΛΛΑΔΑ
Σαν σήμερα. Η 28η Ιανουαρίου στο χρόνο.
ΕΛΛΑΔΑ
Φέτος αναμένουμε μια πολύ καλή τουριστική σεζόν από την έναρξή της
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου για τη Σαντορίνη - Οι Τοπ Χώρες Προέλευσης για το 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ημεροβίγλι λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λειτουργούν κανονικά τα σχολεία την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου
Hondos_KE
Denaxa
Γρηγόρης
DEYATH
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.