Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κάλεσμα πρωτοβουλίας Νοτίου Αιγαίου για εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων

Συντάκτης: ΔΚ
Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:

 
Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν χθες τα μέλη της Πρωτοβουλίας Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, έγινε αναλυτική καταγραφή όλων των δεδομένων και συγκεκριμένα, η παρακολούθηση των στοιχείων των αφίξεων, η ανάλυση της δημοσιότητας, που παράγει η Πρωτοβουλία καθώς και η παρουσίαση του πλάνου της διαφημιστικής προβολής που υλοποιεί η Περιφέρεια.

 
Υψηλό επίπεδο προετοιμασίας – Δυναμική ανάκαμψη τον Ιούλιο
Από τα παραπάνω στοιχεία, αποτιμάται το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και σχεδιασμού ως προς τη διαχείριση και την προβολή του προορισμού καθώς και η μέχρι σήμερα θετική πορεία της τουριστικής περιόδου, μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που διαμορφώνει η πανδημία.

 
Τα δεδομένα μάλιστα του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου αποτυπώνουν μια σημαντική δυναμική για ανάκαμψη, όπως καταγράφουν οι κρατήσεις και οι αφίξεις, αφού παρουσιάζεται αύξηση 75% σε σύγκριση με το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ο απολογισμός δε από την εκκίνηση μέχρι τις 10 Ιουλίου, μόνο των απευθείας διεθνών αφίξεων στο Νότιο Αιγαίο, χωρίς δηλαδή τις πτήσεις με ανταπόκριση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή τους επιβάτες του ακτοπλοϊκού δικτύου, ξεπερνά ήδη το μισό εκατομμύριο επισκέπτες για το Νότιο Αιγαίο.

 
Ωστόσο, τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν το τελευταίο τριήμερο και χθες, ενόσω η τηλεδιάσκεψη βρισκόταν σε εξέλιξη, και η πορεία που δείχνει να παίρνει η υγειονομική κρίση και η έξαρση των μεταλλάξεων δεν αφήνουν περιθώρια υπέρμετρης αισιοδοξίας. Για την ακρίβεια, ο πολλαπλασιασμός του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου, φέρνει την κατάσταση στο υγειονομικό επίπεδο σε οριακό σημείο.

 
Κάλεσμα σε εμβολιασμό, τήρηση των μέτρων και χρήση των τεστ
Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς εξέφρασαν την έντονη αγωνία τους για τον έλεγχο της πανδημίας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, που αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα και υπέρτατη αξία και επεσήμαναν την ανάγκη μεγιστοποίησης της προσπάθειας, ώστε να μην χαθεί αυτό που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, πρωτίστως από τους εργαζόμενους στον τουρισμό και από όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας. Εφόσον λοιπόν, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα και τα ιατρικά δεδομένα, το εμβόλιο είναι αυτή την στιγμή το κυριότερο όπλο, που προφυλάσσει την υγεία του εμβολιασμένου, αλλά σπάει και την αλυσίδα της διασποράς, τα μέλη της Πρωτοβουλίας απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς και να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτοκόλλα και να χρησιμοποιούν τα τεστ.
Στο σημερινό οριακό σημείο, απευθύνουν ένα προσκλητήριο αυξημένης υπευθυνότητας και εγρήγορσης, τονίζοντας ότι η συλλογική τουριστική συνείδηση πρέπει να γίνει οδηγός όλης της κοινωνίας, κάθε οικογένειας, κάθε επαγγελματία και εργαζόμενου, κάθε πολίτη.

 
Καταλήγοντας, η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρει ακόμα πως όσα κατάφεραν μέσα στην πανδημία οι άνθρωποι του Ν. Αιγαίου δεν είναι λίγα. Ό,τι κερδήθηκε μέχρι σήμερα είναι σπουδαίο. Το υπόλοιπο είναι μία ακόμα μεγάλη μάχη, που δεν κερδίζεται από τους μισούς. Θα κερδηθεί μόνο αν την δώσουμε όλοι.

 
 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Εκρηκτικό τριήμερο στη Βουλή. Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση, με απώλειες απο τις παραιτήσεις δύο Υπουργών
ΕΛΛΑΔΑ
Δύο ισχυροί σεισμοί 5,7R ανοιχτά της Πϋλου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πολιτική προστασία στη Σαντορίνη το 2024, ενημερωτική εκδήλωση απο τη Λαική Συσπείρωση
ΕΛΛΑΔΑ
Φθηνή εργασία, ακρίβεια και χαμηλή αγοραστική δύναμη, οι ισχυρότερες τάσεις στην ελληνική κοινωνία
ΕΛΛΑΔΑ
ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο
ΕΛΛΑΔΑ
Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ: Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού
ΕΛΛΑΔΑ
Συνάντηση εργασίας με τον Διαχειριστή της Αλβανίας για την ενίσχυση της συνεργασίας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαιτησία του α’ αγώνα των πλέι οφ, εκφράζει η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Διαγωνισμός – πλαίσιο για τα καλωδιακά έργα των διασυνδέσεων των Δωδεκανήσων και των νησιών του BΑ Αιγαίου απο τον ΑΔΜΗΕ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Μαρία Πρασίνου και η Άννα Δεναξά μαγείρεψαν ντοματοκεφτεδες γιαπράκια και κριθαράκι με θαλασσινά!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Από τα 20 ηφαίστεια του Αιγαίου, της Σαντορίνης είναι το πιο ενεργό σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2 καθαρίστριες ζητά το πτωχοκομείο Θήρας
ΚΟΣΜΟΣ
Έκθεση του ΟΗΕ εκτιμά πως ένα δισεκατομμύριο γεύματα πετιούνται κάθε μέρα
ΕΛΛΑΔΑ
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο πρόγνωσης ανέμων που θα φτάνουν στα 7 μποφόρ απο το λιμεναρχείο Θήρας
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.