Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Να μην ληφθούν υπόψιν οι δασικοί χάρτες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Χρήσιμα ήταν τα αποτελέσματα της νέας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Αγροτικής Οικονομίας Ιωάννης Οικονόμου με τους αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας. Το θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν «Σύγκλιση ομάδας συντονισμού και παρακολούθησης της προόδου εφαρμογής των μέτρων του ΠΑΑ 2014-2020 που έχουν εκχωρηθεί στις Περιφέρειες- Στοχοθεσία2021». Συμμετείχαν εκτός του υφυπουργού και των αντιπεριφερειαρχών ο γενικός γραμματέας του ΠΑΑ Κώστας Μπαγινέτας, ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και υπηρεσιακοί παράγοντες της ειδικής υπηρεσίας εφαρμογής ΠΑΑ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συζητήθηκαν όλα όσα συμπεριλαμβάνονταν στο θέμα συζήτησης, επιλύθηκαν απορίες και απαντήθηκαν ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Παράλληλα ξεκίνησε και η συζήτηση για τον σχεδιασμό της αγροτικής ανάπτυξης για το 2021 με το βάρος να πέφτει στην προσέλκυση και στήριξη νέων αγροτών.
Ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονας Ζαννετίδης στην τοποθέτηση του, αφού ευχαρίστησε για την μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία του με το Υπουργείο και την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων της περιοχής μας, στάθηκε σε δύο πολύ σημαντικά ζητήματα, που «καίνε» τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους δασικούς χάρτες, των οποίων η δημοσίευση τους έχει δημιουργήσει τεράστια θέματα, και ζήτησε να μην ληφθούς υπόψιν του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέχρις ότου τελεσιδικίσουν οι ενστάσεις των δικαιούχων. Ζήτησε, δηλαδή, ο ΟΠΕΚΕΠΕ να συνεχίσει να επιδοτεί τους αγροκτηνοτρόφους με τα δεδομένα που έχει μέχρι σήμερα. Το άλλο θέμα που εισηγήθηκε ο κ. Ζαννετίδης προς τον υφυπουργό, ήταν το υψηλό κόστος παραγωγής, λόγω των αυξημένων μεταφορικών ναύλων των πρώτων υλών, όπως για παράδειγμα οι ζωοτροφές.
Ο κ. Οικονόμου στην απάντηση του υποσχέθηκε πως θα δει με ποιο τρόπο μπορεί να επιλυθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα του υψηλού κόστους παραγωγής, το οποίο δημιουργεί αυτόματα μία ανισότητα ανάμεσα στους παραγωγούς της επικράτειας και επιφέρει διαφοροποιήσεις στις τιμές των παραγόμενων προϊόντων. Παράλληλα υποσχέθηκε να εξετάσει κατά πόσον ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπορεί να διατηρήσει τα παλιά του αρχεία, χωρίς να χρησιμοποιήσει τους νέους δασικούς χάρτες, που για το Νότιο Αιγαίο  παρουσιάζουν τις χορτολιβαδικές εκτάσεις σε δασικές, ή ακόμα ιδιόκτητες εκτάσεις ως δημόσιες.
 
 


 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Hondos_210405
Pharmacy
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Γυρίζουν από την Βέροια με το τρόπαιο οι "Πειρατές"
ΕΛΛΑΔΑ
Webinar του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης : από Ιούλιο η αξιοπρεπής λειτουργία, με το 45 με 50% της κίνησης του 2019
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Άτυχη η Σαντορίνη 2020, έμεινε στο 0-0 με τον Ασπρόπυργο.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Θήρας : Συνεχίζεται η ψηφιακή καταγραφή των αδέσποτων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Καταπληκτικός Τσιτσιπάς, κατέκτησε το πρώτο του Master στο Μόντε Κάρλο!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Θήρας : Δωρεάν rapid test στον Καρτεράδο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2021 - Παράταση υποβολών συμμετοχών - έργων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Θήρας : Ευχαριστούμε την εταιρεία "ΑΦΟΙ ΔΡΟΣΟΥ" για την υποστήριξη και συνεργασία!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Συγχαρητήρια του Α.Ο. Θήρας σε Α.Ο. Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αίρεται η καραντίνα για ταξιδιώτες από ΕΕ και πέντε άλλες χώρες με εμβόλιο ή αρνητικό PCR
ΕΛΛΑΔΑ
Ημερήσια αναφορά κορωνοϊού: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Συγχαρητήρια του ΤΩΡΑ! στον Α.Ο. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Αυτά προβλέπει η ΚΥA για τα self test στον ιδιωτικό τομέα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Σαντορίνη 2020 - Ασπρόπυργος την Κυριακή στη Νάξο (18/4, 14:00, live radio)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το μήνυμα του Α.Ο. Θήρας για τον χθεσινό τελικό του Κυπέλου στο βόλεϊ γυναικών
Λιγνός_νέα
Denaxa
Αιμοδοσία 21/05
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.