Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: Οι «δρόμοι» της κερδοφορίας δεν μπαίνουν σε lockdown

Πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να πάρουν ιδιωτικές εταιρείες  μέσω εργολαβιών για τη  συντήρηση του οδικού δικτύου επί τριετία, στα Δωδεκάνησα. Ακολουθεί αντίστοιχη αντιμετώπιση των Κυκλάδων.
Οι δεκατρείς σχετικές μελέτες, που αριθμούν πάνω από 4.000 σελίδες και αφορούν σ’ ένα σημαντικό έργο για τα νησιά, η Περιφερειακή Αρχή εκτίμησε ότι μία μέρα ήταν αρκετή για τους περιφερειακούς συμβούλους, για να εκφράσουν γνώμη στην Οικονομική επιτροπή. Πρόκειται για πλήρη απαξίωση της σχετικής συζήτησης, που όμως δεν συμβαίνει πρώτη φορά.
Ήδη το αναγκαίο αυτό έργο είχε δρομολογηθεί με διαδικασίες fast track να καταλήξει σε ιδιώτες. Οι λόγοι είναι ευνόητοι και βασίζονται στο ερώτημα ποιοι ωφελούνται τελικά από αυτές τις προδιαγεγραμμένες πολιτικές ενέργειες;
Η Περιφερειακή Αρχή έπρεπε ν’ αξιοποιήσει τις μελέτες  και να τις υλοποιήσει με δικό της μόνιμο προσωπικό για την οδική ασφάλεια όλων των νησιών μας. Οι γυμνές από προσωπικό υπηρεσίες, γίνονται συνεχώς άλλοθι για την ανάθεση των δημοσίων έργων σε επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι τελικά θησαυρίζουν σε βάρος του λαού.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε “παρών” για την έγκριση των πιο πάνω μελετών, όχι γιατί διαφώνησε με τις συγκεκριμένες μελέτες αλλά για τη δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση του έργου. Έκρινε ότι το δημόσιο συμφέρον μπορεί να διασφαλιστεί μέσα από ένα οργανωμένο κεντρικό σχεδιασμό για το οδικό δίκτυο στα νησιά, με αξιοποίηση μόνιμου προσωπικού της ΠΝΑι, εξοικονομώντας εκτός των άλλων και το κέρδος του επιχειρηματία. Ένα σχεδιασμό που θα στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών των νησιωτών, στη σωστή ανάπτυξη του δικτύου, κατασκευή, σήμανση και διασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής μας. Ο τραγικός απολογισμός των τροχαίων ατυχημάτων στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επί συνεχή έτη, είναι γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάληψη όλων των αναγκαίων μέτρων από την Περιφέρεια, χωρίς όμως να γίνεται ευκαιρία για κερδοφορία επιχειρηματιών που κατασκευάζουν με κριτήριο το κέρδος.
Για το θέμα της επισκευής του κτιρίου που στεγάζει το Κτηματολόγιο στη Ρόδο, η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου θεωρεί ότι είναι στην απόλυτη ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης η εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου για τη μεταφορά του αρχείου της υπηρεσίας με ευθύνη των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, έως ότου επισκευαστεί και αποκατασταθεί πλήρως η ασφαλής λειτουργία του.
22 Φεβρουαρίου 2021

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Atacon
Hondos_210223
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΚΟΣΜΟΣ
Στέρεψαν τα κανάλια της Βενετίας!
ΕΛΛΑΔΑ
Στις 5 Μαρτίου οι πληρωμές των 534 € της αναστολής εργασίας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Θήρας - Ηλυσιακός την Τετάρτη 3/3 στις 17.00 ζωντανά από το Volcano T.V.
ΕΛΛΑΔΑ
1.269 κρούσματα στην Ελλάδα, 2 στην Π.Ε. Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θήρας 1/3 16.00 - θέματα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος στο Καμάρι
ΕΛΛΑΔΑ
Μεγάλη πτώση στην εστίαση και στη Σαντορίνη λόγο της ιδιαιτερότητάς της ως τουριστικής περιοχής
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στραβοπάτημα για τον Α.Ο. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
24,3 εκατ. ευρώ απο το πρόγραμμα "Γέφυρα" για τον Φεβρουάριο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Μαρκόπουλο - Α.Ο. Θήρας το Σάββατο 27/2 στις 18.00 σε livestreaming και από το Volcano T.V.
ΕΛΛΑΔΑ
1.630 κρούσματα κορονοιού, 1 στην Π.Ε. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Τί ισχύει για τις νέες βεβαιώσεις μετακίνησης
ΕΛΛΑΔΑ
Στην Αθήνα η 66η συνάντηση της περιφερειακής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού
ΕΛΛΑΔΑ
Κανένα ενδιαφέρον από εταιρείες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
ΕΛΛΑΔΑ
1.790 κρούσματα στην Ελλάδα, 2 στην Π.Ε. Θήρας
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.