Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Συνάντηση εργασίας Γ. Χατζημάρκου με τον Υπ. Τουρισμού Χ. Θεοχάρη

Συντάκτης: ΔΚ
Συνάντηση εργασίας  με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, είχε το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, στην οποίαν συμμετείχαν συνεργάτες του Υπουργού και του Περιφερειάρχη, εξετάσθηκαν οι παράμετροι που θα συμβάλουν στο ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού για τη σαιζόν του 2021.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η εμπειρία στη διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που άφησε το 2020, θα συμβάλει καθοριστικά στον σχεδιασμό της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, με ασφάλεια και πάντα σε συνάρτηση με την διαμόρφωση των επιδημιολογικών δεδομένων από τις χώρες  από όπου η Ελλάδα αντλεί τουρισμό.

Το παράδειγμα του Νοτίου Αιγαίου και οι επιδόσεις που έφερε το καλοκαίρι του 2020, αποτελούν καλή πρακτική όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας COVID-19.
 
Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου, οπότε η χώρα άνοιξε τουριστικά,  έως και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2020, το Νότιο Αιγαίο υποδέχθηκε άνω των 1,5 εκατ. επισκεπτών από τα 5 διεθνή αεροδρόμια των νησιών της.

Εξ αυτών, οι 600.000 ήταν οι επισκέπτες στο νησί της Ρόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πραγματικός αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος και ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, μόνο για τη Ρόδο,  καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Aegean, το 50% σε ετήσιο μέσο όρο των επιβατών των πτήσεων εσωτερικού προς Ρόδο, ήταν αλλοδαποί τουρίστες. Το ποσοστό αυτό, για τους ενεργούς μήνες της τουριστικής περιόδου, όπως ενδεικτικά αναφέρεται ο Οκτώβριος, άγγιξε ακόμη και το 70%!

 
Δεδομένης της ισχυρής δυναμικής που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι θετικές, μακροπρόθεσμες προοπτικές του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από κοινού,  μέσα από τις οποίες θα επιτευχθεί ο στρατηγικός μετασχηματισμός του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο. Ο σχεδιασμός ορισμένων  από αυτές βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις για τις νέες θεσμικές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από το Υπουργείο.
 
Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, μετά τη συνάντηση, ανέφερε:
 
«Με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τους συνεργάτες μας, είχαμε  μια συνάντηση εργασίας με αντικείμενο όλες τις προκλήσεις της περιόδου. Το ασφαλές άνοιγμα της τουριστικής περιόδου που έχουμε μπροστά μας είναι ο πρώτος στόχος και η καλή συνεργασία και η επίμονη προετοιμασία, είναι προϋποθέσεις για την επανάληψη του άθλου του 2020. Έχουμε την πολύτιμη εμπειρία διαχείρισης της επιδημιολογικής κρίσης, που μας οπλίζει με αισιοδοξία και δύναμη ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε.

Προχωράμε στον σχεδιασμό και του 2021 δουλεύοντας όχι μόνο σε κυβερνητικό αλλά και στο επίπεδο της κοινωνίας, στην οποία ανήκουν και τα εύσημα για τα αποτελέσματα του 2020.

Κοιτάμε μόνο μπροστά, δουλεύουμε με συνέπεια και επαγγελματισμό και σχεδιάζουμε το άνοιγμα του 2021 με τον ασφαλέστερο τρόπο και το συντομότερο δυνατόν. Το Νότιο Αιγαίο θα είναι πρωταγωνιστής και στη νέα εποχή του τουρισμού».
 

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Hondos_210405
Pharmacy
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Γυρίζουν από την Βέροια με το τρόπαιο οι "Πειρατές"
ΕΛΛΑΔΑ
Webinar του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης : από Ιούλιο η αξιοπρεπής λειτουργία, με το 45 με 50% της κίνησης του 2019
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Άτυχη η Σαντορίνη 2020, έμεινε στο 0-0 με τον Ασπρόπυργο.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Θήρας : Συνεχίζεται η ψηφιακή καταγραφή των αδέσποτων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Καταπληκτικός Τσιτσιπάς, κατέκτησε το πρώτο του Master στο Μόντε Κάρλο!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Θήρας : Δωρεάν rapid test στον Καρτεράδο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2021 - Παράταση υποβολών συμμετοχών - έργων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Θήρας : Ευχαριστούμε την εταιρεία "ΑΦΟΙ ΔΡΟΣΟΥ" για την υποστήριξη και συνεργασία!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Συγχαρητήρια του Α.Ο. Θήρας σε Α.Ο. Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αίρεται η καραντίνα για ταξιδιώτες από ΕΕ και πέντε άλλες χώρες με εμβόλιο ή αρνητικό PCR
ΕΛΛΑΔΑ
Ημερήσια αναφορά κορωνοϊού: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Συγχαρητήρια του ΤΩΡΑ! στον Α.Ο. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Αυτά προβλέπει η ΚΥA για τα self test στον ιδιωτικό τομέα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Σαντορίνη 2020 - Ασπρόπυργος την Κυριακή στη Νάξο (18/4, 14:00, live radio)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το μήνυμα του Α.Ο. Θήρας για τον χθεσινό τελικό του Κυπέλου στο βόλεϊ γυναικών
Λιγνός_νέα
Denaxa
Αιμοδοσία 21/05
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.