Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης από την Περιφέρεια

Συντάκτης: ΔΚ
Με στόχο την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων εργαζομένων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του τεχνολογικού περιβάλλοντος στην εργασία, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης της Πράξης «Αναβάθμιση προσόντων εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων, μέσω δράσεων Κατάρτισης και Πιστοποίησης», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».
Το έργο, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 600.000,00 ευρώ, θα δώσει τη δυνατότητα σε 285 εργαζόμενους συμπεριλαμβανομένων όσων εργάζονται εποχικά, ισόρροπα κατανεμημένοι στις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων, να επικαιροποιήσουν / διευρύνουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις   και δεξιότητες, με στόχο την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και κατ' επέκταση, την θετική επίπτωση  στην παραγωγικότητά τους, την προσαρμογή τους στις σημερινές αναπτυξιακές προοπτικές και τις αλλαγές του τεχνολογικού περιβάλλοντος.  Η Πράξη περιλαμβάνει  προγράμματα κατάρτισης, στόχος των οποίων είναι να αποκτηθούν γνώσεις ή/και πρόσθετες γνώσεις σε αντικείμενα τα οποία θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στην ενίσχυση της επαγγελματικής ικανότητας των ωφελουμένων, καθώς και πιστοποίηση προσόντων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ.

Oι ενέργειες του έργου αφορούν την κατάρτιση σε  επαγγέλματα που εντάσσονται σε κλάδους και τομείς της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας ΝΑ (RIS3) και συγκεκριμένα: Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικής προώθησης εταιρικής παρουσίας - social media marketing, Στέλεχος εξαγωγικού - διεθνούς εμπορίου, Ειδικός σε θέματα τυποποίησης, συσκευασίας και ποιοτικού ελέγχου στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών, Υπάλληλος Υποδοχής/ εξυπηρέτησης και εξειδίκευση Εξυπηρέτηση πελατών και ανάδειξη τουριστικής εμπειρίας, Στέλεχος διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, Στέλεχος βελτιστοποίησης παραγωγικής διαδικασίας και παρασκευαστικής πρακτικής σε τρόφιμα, ποτά και αγροδιατροφικά προϊόντα, Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Η διάρκεια των προγραμμάτων κατάρτισης θα είναι 150 ώρες. Οι ωφελούμενοι μπορεί να είναι εργαζόμενοι σε οποιοδήποτε κλάδο της οικονομίας οι οποίοι επιδιώκουν να βελτιώσουν τις γνώσεις στον τομέα τους ή σε κάποιον άλλο που παρουσιάζει καλύτερες προοπτικές.

Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 01/02/2021 και λήξης η 31/12/2023.
 
Η Πράξη, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου,  εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020». στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Hondos_210405
Pharmacy
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Γυρίζουν από την Βέροια με το τρόπαιο οι "Πειρατές"
ΕΛΛΑΔΑ
Webinar του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης : από Ιούλιο η αξιοπρεπής λειτουργία, με το 45 με 50% της κίνησης του 2019
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Άτυχη η Σαντορίνη 2020, έμεινε στο 0-0 με τον Ασπρόπυργο.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Θήρας : Συνεχίζεται η ψηφιακή καταγραφή των αδέσποτων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Καταπληκτικός Τσιτσιπάς, κατέκτησε το πρώτο του Master στο Μόντε Κάρλο!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Θήρας : Δωρεάν rapid test στον Καρτεράδο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2021 - Παράταση υποβολών συμμετοχών - έργων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Θήρας : Ευχαριστούμε την εταιρεία "ΑΦΟΙ ΔΡΟΣΟΥ" για την υποστήριξη και συνεργασία!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Συγχαρητήρια του Α.Ο. Θήρας σε Α.Ο. Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αίρεται η καραντίνα για ταξιδιώτες από ΕΕ και πέντε άλλες χώρες με εμβόλιο ή αρνητικό PCR
ΕΛΛΑΔΑ
Ημερήσια αναφορά κορωνοϊού: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Συγχαρητήρια του ΤΩΡΑ! στον Α.Ο. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Αυτά προβλέπει η ΚΥA για τα self test στον ιδιωτικό τομέα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Σαντορίνη 2020 - Ασπρόπυργος την Κυριακή στη Νάξο (18/4, 14:00, live radio)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το μήνυμα του Α.Ο. Θήρας για τον χθεσινό τελικό του Κυπέλου στο βόλεϊ γυναικών
Λιγνός_νέα
Denaxa
Αιμοδοσία 21/05
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.