Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Προβολή αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας σε διεθνείς πλατφόρμες

Συντάκτης: ΔΚ
Η Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε την εξειδίκευση πίστωσης για την προβολή και προώθηση αγροτικών προϊόντων. Η εξειδίκευση αφορά την προβολή και προώθηση αγροτικών προϊόντων πιστοποιημένων και προς πιστοποίηση προϊόντων της ΠΝΑΙ μέσα από την πλατφόρμα deligate.gr στην οποία θα δοθούν ειδικά αφιερώματα για το σύστημα παραγωγής των προϊόντων και  διαφημιστικά banner. Παράλληλα στην πλατφόρμα vita.gr θα γίνει η προβολή των πιστοποιημένων και υπό ένταξη προϊόντων της ΠΝΑΙ- Γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019. Το συνολικό ποσό των δράσεων αυτών ανέρχεται στα 4588,00 ευρώ και θα καλυφθεί ισόποσα από τον προϋπολογισμό της Π.Ε Κυκλάδων και Π.Ε. Δωδεκανήσου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 με γνώμονα την προβολή, την ανάδειξη, την προώθηση και την διατήρηση της πλούσιας γαστρονομικής κουλτούρας των νησιών της, οργανώνει, συνδιοργανώνει και συμμετέχει α) σε Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών και β) σε γαστρονομικές εκδηλώσεις, που διεξάγονται στα νησιά της, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο καθώς και στο εξωτερικό. Έχοντας, λοιπόν, ως παρακαταθήκη του τίτλου της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης» είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει την προσπάθεια ανάδειξης και προβολής των αγροτικών προϊόντων των νησιών. Εκτός από τον προϋπολογισμό για τις προαναφερθείσες συμμετοχές ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης ζήτησε την ψήφιση της απόφασης για την εξειδίκευση του ποσού διαφήμισης. Στις κατηγορίες ΠΟΠ και ΠΓΕ είναι ήδη ενταγμένα 22 προϊόντα, ενώ είναι στο στάδιο ελέγχου και οι φακέλοι  κι άλλων προϊόντων, που θέλουν να πιστοποιηθούν. Όλα αυτά τα προϊόντα θα προβληθούν στις δύο πλατφόρμες, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένες κι έχουν εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες με σκοπό την γνωριμία των αναγνωστών με τα προϊόντα μας. Για την πληρέστερη ενήμερωση αναφέρουμε τα προϊόντα που θα προβληθούν, που όπως αποφασίσθηκε θα είναι τα πιστοποιημένα και προς ένταξη πιστοποίησης: Γραβιέρα Νάξου, Κοπανιστή, Σαν Μιχάλη, Κρασοτύρι Κω, από τυριά, φάβα Σαντορίνης, Ντοματάκι Σαντορίνης, Φασόλι Κατταβιάς, Πατάτα Νάξου, ελαιόλαδο Ρόδου, Μελεκούνι Ρόδου, το λικέρ κίτρο Νάξου και τα κρασιά Μαλβασία της Πάρου, Πάρος, Σαντορίνη, Μοσχάτο Ρόδου, Ρόδος, Αιγαίο Πέλαγος, Δωδεκανήσος, Κως, Κυκλάδες, και Θάψανα.  Στα υπό ένταξη προϊόντα επιγραμματικά αναφέρουμε το Σπινιάλο της Καλύμνου, το Συμιακό Γαριδάκι, τα κριθοκούλουρα της Καρπάθου και άλλα παραδοσιακά ονομαστά τοπικά προϊόντα.

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Hondos_210405
Pharmacy
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Γυρίζουν από την Βέροια με το τρόπαιο οι "Πειρατές"
ΕΛΛΑΔΑ
Webinar του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης : από Ιούλιο η αξιοπρεπής λειτουργία, με το 45 με 50% της κίνησης του 2019
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Άτυχη η Σαντορίνη 2020, έμεινε στο 0-0 με τον Ασπρόπυργο.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Θήρας : Συνεχίζεται η ψηφιακή καταγραφή των αδέσποτων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Καταπληκτικός Τσιτσιπάς, κατέκτησε το πρώτο του Master στο Μόντε Κάρλο!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Θήρας : Δωρεάν rapid test στον Καρτεράδο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2021 - Παράταση υποβολών συμμετοχών - έργων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Θήρας : Ευχαριστούμε την εταιρεία "ΑΦΟΙ ΔΡΟΣΟΥ" για την υποστήριξη και συνεργασία!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Συγχαρητήρια του Α.Ο. Θήρας σε Α.Ο. Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αίρεται η καραντίνα για ταξιδιώτες από ΕΕ και πέντε άλλες χώρες με εμβόλιο ή αρνητικό PCR
ΕΛΛΑΔΑ
Ημερήσια αναφορά κορωνοϊού: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Συγχαρητήρια του ΤΩΡΑ! στον Α.Ο. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Αυτά προβλέπει η ΚΥA για τα self test στον ιδιωτικό τομέα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Σαντορίνη 2020 - Ασπρόπυργος την Κυριακή στη Νάξο (18/4, 14:00, live radio)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το μήνυμα του Α.Ο. Θήρας για τον χθεσινό τελικό του Κυπέλου στο βόλεϊ γυναικών
Λιγνός_νέα
Denaxa
Αιμοδοσία 21/05
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.