Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τηλεδιάσκεψη γνωριμίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και των αντιπεριφερειαρχών

Συντάκτης: ΔΚ
Τηλεδιάσκεψη γνωριμίας πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των αντιπεριφερειαρχών πρωτογενή τομέα. Μία τηλεδιάσκεψη στην οποία μπήκαν οι βάσεις συνεργασίας με τον υπουργό κ. Λιβανό να ζητά μία φορά τον μήνα τηλεδιάσκεψη, εκτός από τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους αντιπεριφερειάρχες. Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι υφυπουργοί Φωτεινή Αραμπατζή και Γιάννης Οικονόμου, καθώς και οι ΓΓ  Γιώργος Στρατάκος και Κώστας Μπαγινέτας.

Στη συνάντηση μετείχαν οι εξής Αντιπεριφερειάρχες:

Θεόδωρος Βασιλόπουλος  (Δυτικής Ελλάδος), Γεώργιος Ζιμπίδης (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), Σωτήριος Μπάτος (Κεντρικής Μακεδονίας), Βασίλειος ΄Αμπας  (Δυτικής Μακεδονίας), Θωμάς Πιτούλης (Ηπείρου), Γεώργιος Λαδόπουλος (Θεσσαλίας), Σωτήριος Κουρής (Ιονίων Νήσων), Δημήτρης Βουρδάνος (Στερεάς Ελλάδας), Νίκων Τζινιέρης (Πελοποννήσου), Παναγιώτης Κουφέλος (Β.Αιγαίου), Φιλήμονας Ζαννετίδης (Ν.Αιγαίου), Μανώλης Χνάρης (Κρήτης),. Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε και ο κ. Ανδρέας Καραγεώργης (Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Επρόκειτο ουσιαστικά για μια συνάντηση γνωριμίας, στην οποία ετέθη το πλαίσιο συνεργασίας του υπουργού, των υφυπουργών και των ΓΓ με τους αντιπεριφερειάρχες.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός  ανέφερε την πρόθεσή του  να ενισχύσει το  κομμάτι της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα. Είπε, χαρακτηριστικά:
.
 «Ξέρετε και εσείς την άποψη μου πως  σε κάθε περίπτωση μπορούμε να σχεδιάσουμε λίγο καλύτερα, πιο μακροπρόθεσμα ίσως, με περισσότερα χρήματα και με μεγαλύτερη δέσμευση το κομμάτι των νέων αγροτών και τα σχέδια βελτίωσης να τα κάνουμε πιο ουσιαστικά, πιο παραγωγικά και  όχι κυρίως επενδύσεις σε ντουβάρια και σε μηχανήματα τα οποία είναι περισσότερα απ’ όσα χρειαζόμαστε».
Απευθυνόμενος στους Αντιπεριφερειάρχες ο κ. Λιβανός μεταξύ άλλων είπε ότι άμεσα θα επισκεφθεί το Υπουργείο ο Πρωθυπουργός  και πρόσθεσε:
«Την περίοδο αυτή είμαστε  στη φάση της προετοιμασίας του Στρατηγικού Σχεδίου για την διαμόρφωση ουσιαστικά της πολιτικής μας, με κύριους άξονες την προσπάθεια που κάνουμε για το Ταμείο Ανάκαμψης, τη διαμόρφωση της πρότασης για τη νέα ΚΑΠ  και για τις χρηματοδοτικές πολιτικές εν γένει.  Η πρόθεσή μας είναι να έχουμε μια συνεχή, ουσιαστική  και αποδοτική συνεργασία. 
Επιδίωξη μας είναι να είμαστε και ο Γιάννης Οικονόμου και η Φωτεινή Αραμπατζή κι εγώ, πολύ περισσότερο στην περιφέρεια παρά  εδώ στο γραφείο».
Στη δική τοποθέτηση ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονας Ζαννετίδης αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και την δυσκολία ανταπόκρισης στις ανάγκες των νησιωτών, στην ενίσχυση του προγράμματος για τους νέους αγρότες και στο υψηλό κόστος παραγωγής που υπάρχει στα νησιά έναντι του κόστους των χερσαίων περιοχών. 

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Φθηνή εργασία, ακρίβεια και χαμηλή αγοραστική δύναμη, οι ισχυρότερες τάσεις στην ελληνική κοινωνία
ΕΛΛΑΔΑ
ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο
ΕΛΛΑΔΑ
Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ: Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού
ΕΛΛΑΔΑ
Συνάντηση εργασίας με τον Διαχειριστή της Αλβανίας για την ενίσχυση της συνεργασίας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαιτησία του α’ αγώνα των πλέι οφ, εκφράζει η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Διαγωνισμός – πλαίσιο για τα καλωδιακά έργα των διασυνδέσεων των Δωδεκανήσων και των νησιών του BΑ Αιγαίου απο τον ΑΔΜΗΕ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Μαρία Πρασίνου και η Άννα Δεναξά μαγείρεψαν ντοματοκεφτεδες γιαπράκια και κριθαράκι με θαλασσινά!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Από τα 20 ηφαίστεια του Αιγαίου, της Σαντορίνης είναι το πιο ενεργό σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2 καθαρίστριες ζητά το πτωχοκομείο Θήρας
ΚΟΣΜΟΣ
Έκθεση του ΟΗΕ εκτιμά πως ένα δισεκατομμύριο γεύματα πετιούνται κάθε μέρα
ΕΛΛΑΔΑ
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δελτίο πρόγνωσης ανέμων που θα φτάνουν στα 7 μποφόρ απο το λιμεναρχείο Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αναζητώντας τα καλύτερα επιδόρπια κρασιά του κόσμου, το Forbes ανακάλυψε το Visanto κι ενθουσιάστηκε!
ΕΛΛΑΔΑ
Οδ. Κωνταντινόπουλος: Αυτοί που κατήγγειλλαν για μιντιακά συμφέροντα τα έπιναν μαζί τους
ΕΛΛΑΔΑ
Πρόταση δυσπιστίας: Βαριές κατηγορίες με το «καλημέρα», ενώ Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.