Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020

Στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου περνά ο ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου

Συντάκτης: ΔΚ
Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής του ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου από τον Δήμο Ρόδου στον  ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, προέβησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου και Αντιπρόεδρος του νεοσύστατου φορέα, Αντώνης Καμπουράκης.


Η υπογραφή του πρωτοκόλλου έγινε παρόντων των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ, στην αίθουσα εθιμοτυπίας στο Δημαρχείο της Ρόδου. Στις δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκαν στη σημασία του έργου τόσο από περιβαλλοντικής πλευράς, όσο και από την άποψη ότι αποτελεί απτό αποτέλεσμα της διαφορετικής αντίληψης με την οποία αντιμετωπίζονται πλέον προβληματικές καταστάσεις δεκαετιών που στοίχισαν στον τόπο, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί  τη σχέση εντιμότητας προς τους πολίτες.
Ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε:


«Η υπογραφή σήμερα της παράδοσης του ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου από τον Δήμο Ρόδου στον νέο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου έχει να κάνει με την δέσμευσή μας την οποία υπηρετούμε με σοβαρότητα και με σχέδιο και δεν είναι άλλη από τη λειτουργία αυτών των δομών  και την παροχή υπηρεσιών προς τον δημότη, με μια έντιμη τιμολογιακή πολιτική , σε τιμή που να σέβεται τον κόπο του Ροδίτη .  Έχει να κάνει επίσης με μια διαδικασία που προστατεύει το περιβάλλον χωρίς να υπερβάλλει σε χρεώσεις.  Ο νέος ΦΟΔΣΑ είναι εκείνος που καλείται τώρα να αναβαθμίσει τον ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου και να τον λειτουργήσει επ’ ωφελεία των κατοίκων του νησιού».


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:


«Είναι μια σημαντική μέρα η σημερινή για το περιβάλλον. Για μένα σηματοδοτεί το τέλος μιας μακράς περιόδου ανευθυνότητας. Σε ένα τόπο που ζει από τον τουρισμό, το περιβάλλον είναι ένας εξαιρετικά κρίσιμος παράγοντας.  Σε αυτό το περιβάλλον όπου πρακτικές, συμπεριφορές και αντιλήψεις ανεύθυνες, επί δεκαετίες, έχουν αφήσει πολύ σοβαρές πληγές, καλούμαστε με μια νέα αντίληψη , μέσα σε δύο ή τρία το πολύ χρόνια, να καλύψουμε το έλλειμμα 20 τουλάχιστον ετών. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Και δεν με τρομάζει ο στόχο, όπως δεν τρομάζει και τον Δήμαρχο της Ρόδου και χαίρομαι γι αυτό.  Έχω στοιχηματίσει πως μόλις ο ΦΟΔΣΑ αναλάβει την πρώτη υποδομή, θα αρχίσουν και οι σχετικές καταγγελίες από τους γνωστούς «ευαίσθητους».  Είναι τόσο προβλέψιμοι! Δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει ότι δεν ανακόπτουν καμία πορεία. Θα συνεχίσουν να είναι δολιοφθορείς του μέλλοντος , εραστές του νοσηρού παρελθόντος , αλλά μοναχικοί.  Από σήμερα ξεκινάμε μια πολύ μεγάλη μάχη, να δώσουμε τέλος σε τριτοκοσμικές καταστάσεις. Μπαίνουμε σε αυτή τη μάχη με πολύ μεγάλη αισιοδοξία .   Για να σταματήσει ο περιβαλλοντικός κατήφορος και να ξεκινήσουμε να χτίζουμε την περιβαλλοντική διαχείριση που όλοι έχουμε ανάγκη».


https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif


Ο Περιφερειάρχης μίλησε και για την κρίσιμη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στο όλο εγχείρημα, λέγοντας:


«Είναι μια καινούργια περίοδος περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και σε αυτήν θα κληθούμε να συμμετάσχουμε όλοι.  Σε μια νέα εποχή όπου θα πρέπει να αναλογιστούμε γιατί φτάσαμε εδώ.  Εποχή περιβαλλοντικής υπευθυνότητας σημαίνει ότι και οι πολίτες θα κληθούν από εμάς να συμμετάσχουν σε ένα καινούργιο πλαίσιο διαχείρισης των απορριμμάτων τους, όπου ο καθένας θα είναι ένας κρίκος σε μια μακριά αλυσίδα η οποία θα έχει ως στόχο την μικρότερη δυνατή βλάβη στο περιβάλλον».


Σημειώνεται ότι μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, θα ακολουθήσει η παράδοση στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και του ΧΥΤΑ Βορείου Τριγώνου της Ρόδου.

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΚΟΣΜΟΣ
Κομισιόν: Η Ουγγαρία έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση του Sputnik-V
ΕΛΛΑΔΑ
Σημαντική δράση της Marketing Greece στις 17/12
ΕΛΛΑΔΑ
Εξιτήριο έλαβε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μετατέθηκαν για το Μάιο του 2021 τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων βόλεϊ σε Άνδρες και Γυναίκες
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιστολή του Δημάρχου Θήρας προς τον Πρωθυπουργό
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης : Απαράδεκτη η μείωση του ποσοστού για διορισμούς στο Δημόσιο
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκίνησαν οι πρώτες πληρωμές του προγράμματος "Γέφυρα"
ΕΛΛΑΔΑ
Έκτακτη ενίσχυση σε 105.818 συνταξιούχους σήμερα και αύριο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σύλλογος Μηχανικών Κυκλάδων: Προς αδιέξοδο οι αδειοδοτήσεις με το νέο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΝ
ΕΛΛΑΔΑ
Tα βασικά πορίσματα της "SAFE - Annual Survey on the Access to Finance of Enterprises
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
# HELPGREECE : Μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου βόλεϊ στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων τους για συνέχιση των πρωταθλημάτων
ΕΛΛΑΔΑ
«Εξήντα χρόνια τρύγος…» του Γιάννη Μπουτάρη, σε συνεργασία με τη Μαρία Μαυρικάκη
ΕΛΛΑΔΑ
Νέα έξαρση φοβούνται οι επιστήμονες σε ενδεχόμενο άνοιγμα στην κινητικότητα
ΕΛΛΑΔΑ
Και η Sky Express αποκτά τον δικό της στόλο από A-320neo
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Επιστολή του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201117
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.