Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου περνά ο ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου

Συντάκτης: ΔΚ
Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Παράδοσης – Παραλαβής του ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου από τον Δήμο Ρόδου στον  ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, προέβησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου και Αντιπρόεδρος του νεοσύστατου φορέα, Αντώνης Καμπουράκης.


Η υπογραφή του πρωτοκόλλου έγινε παρόντων των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ, στην αίθουσα εθιμοτυπίας στο Δημαρχείο της Ρόδου. Στις δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκαν στη σημασία του έργου τόσο από περιβαλλοντικής πλευράς, όσο και από την άποψη ότι αποτελεί απτό αποτέλεσμα της διαφορετικής αντίληψης με την οποία αντιμετωπίζονται πλέον προβληματικές καταστάσεις δεκαετιών που στοίχισαν στον τόπο, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί  τη σχέση εντιμότητας προς τους πολίτες.
Ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε:


«Η υπογραφή σήμερα της παράδοσης του ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου από τον Δήμο Ρόδου στον νέο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου έχει να κάνει με την δέσμευσή μας την οποία υπηρετούμε με σοβαρότητα και με σχέδιο και δεν είναι άλλη από τη λειτουργία αυτών των δομών  και την παροχή υπηρεσιών προς τον δημότη, με μια έντιμη τιμολογιακή πολιτική , σε τιμή που να σέβεται τον κόπο του Ροδίτη .  Έχει να κάνει επίσης με μια διαδικασία που προστατεύει το περιβάλλον χωρίς να υπερβάλλει σε χρεώσεις.  Ο νέος ΦΟΔΣΑ είναι εκείνος που καλείται τώρα να αναβαθμίσει τον ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου και να τον λειτουργήσει επ’ ωφελεία των κατοίκων του νησιού».


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:


«Είναι μια σημαντική μέρα η σημερινή για το περιβάλλον. Για μένα σηματοδοτεί το τέλος μιας μακράς περιόδου ανευθυνότητας. Σε ένα τόπο που ζει από τον τουρισμό, το περιβάλλον είναι ένας εξαιρετικά κρίσιμος παράγοντας.  Σε αυτό το περιβάλλον όπου πρακτικές, συμπεριφορές και αντιλήψεις ανεύθυνες, επί δεκαετίες, έχουν αφήσει πολύ σοβαρές πληγές, καλούμαστε με μια νέα αντίληψη , μέσα σε δύο ή τρία το πολύ χρόνια, να καλύψουμε το έλλειμμα 20 τουλάχιστον ετών. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Και δεν με τρομάζει ο στόχο, όπως δεν τρομάζει και τον Δήμαρχο της Ρόδου και χαίρομαι γι αυτό.  Έχω στοιχηματίσει πως μόλις ο ΦΟΔΣΑ αναλάβει την πρώτη υποδομή, θα αρχίσουν και οι σχετικές καταγγελίες από τους γνωστούς «ευαίσθητους».  Είναι τόσο προβλέψιμοι! Δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει ότι δεν ανακόπτουν καμία πορεία. Θα συνεχίσουν να είναι δολιοφθορείς του μέλλοντος , εραστές του νοσηρού παρελθόντος , αλλά μοναχικοί.  Από σήμερα ξεκινάμε μια πολύ μεγάλη μάχη, να δώσουμε τέλος σε τριτοκοσμικές καταστάσεις. Μπαίνουμε σε αυτή τη μάχη με πολύ μεγάλη αισιοδοξία .   Για να σταματήσει ο περιβαλλοντικός κατήφορος και να ξεκινήσουμε να χτίζουμε την περιβαλλοντική διαχείριση που όλοι έχουμε ανάγκη».


https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif


Ο Περιφερειάρχης μίλησε και για την κρίσιμη σημασία της συμμετοχής των πολιτών στο όλο εγχείρημα, λέγοντας:


«Είναι μια καινούργια περίοδος περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και σε αυτήν θα κληθούμε να συμμετάσχουμε όλοι.  Σε μια νέα εποχή όπου θα πρέπει να αναλογιστούμε γιατί φτάσαμε εδώ.  Εποχή περιβαλλοντικής υπευθυνότητας σημαίνει ότι και οι πολίτες θα κληθούν από εμάς να συμμετάσχουν σε ένα καινούργιο πλαίσιο διαχείρισης των απορριμμάτων τους, όπου ο καθένας θα είναι ένας κρίκος σε μια μακριά αλυσίδα η οποία θα έχει ως στόχο την μικρότερη δυνατή βλάβη στο περιβάλλον».


Σημειώνεται ότι μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, θα ακολουθήσει η παράδοση στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και του ΧΥΤΑ Βορείου Τριγώνου της Ρόδου.

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Hondos_210719
Lefteris
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Το φθινόπωρο οι νέοι διαγωνισμοί για τη Δ’ Φάση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κυκλάδων
ΕΛΛΑΔΑ
 Καύσωνας εκατομμυρίων από ΤΖΟΚΕΡ και ΛΟΤΤΟ στα καταστήματα ΟΠΑΠ – 1,5 εκατ. ευρώ στο τζακ ποτ του ΤΖΟΚΕΡ και 1,4 εκατ. ευρώ στο ΛΟΤΤΟ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το μήνυμα του Προέδρου του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απαιτείται προσοχή των οδηγών λόγω έργων διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Σαντορίνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θήρας (28/7 17.00)
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνελήφθη στη Θήρα ένας αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνελήφθη μη νόμιμος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών και κλοπή στη Θήρα
ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΕΛΛΑΔΑ
Δύο υποχρεωτικά Covid τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
33 Covid (+) στη Σαντορίνη, 45 στη Μύκονο, 17 στην Πάρο και 3 στη Νάξο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επίσκεψη του συμβούλου του Π/Θ Γιώργου Κρεμλή στην Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
First time Santorini? Οι αναθεωρημένες κορυφαίες συμβουλές του Lonelyplanet για την "πρώτη φορά Σαντορίνη"!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Σαντορίνης από το Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων και το ΣΩ.Τ.ΛΕ.Σ
ΕΛΛΑΔΑ
Γρηγόρης Τάσιος: η Μύκονος έδειξε ότι κατέρρευσε ο μύθος των covid free προορισμών
ΕΛΛΑΔΑ
Σε 2,3 εκατομμύρια περίπου ανέρχονται οι τουρίστες που έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα το 2021
Denaxa
Λιγνός_νέα
ΔΕΥΑΘ
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.