Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Συμμαχία Νότιου Αιγαίου: Ουραγός η «πρωταθλήτρια» Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τον αγώνα που κάνουν όλες οι Περιφέρειες της χώρας, για την εξασφάλιση πόρων, προκειμένου να στηρίξουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης τους και επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας.  
Και υπάρχουν και στοιχεία που δείχνουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Ξεκινώντας από το κέντρο αναφέρουμε την Περιφέρεια Αττικής με πρόταση για άντληση  200 εκατομμυρίων ευρώ,  την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 150 εκατομμύρια ευρώ,  την Περιφέρεια Θεσσαλίας με 160 εκατομμύρια  την Περιφέρεια Κρήτης με  50 εκατομμύρια.
Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε  στις 30 Σεπτεμβρίου, με τηλεδιάσκεψη, όπου συζητήθηκε το θέμα μετά από πρόταση του επικεφαλής της παρατάξεως κ. Μανώλη Γλυνού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε στην τοποθέτηση του ότι η πρόταση που είχε καταθέσει ήταν για άντληση πόρων ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.  Ακόμη είπε, ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε τη δυνατότητα να προσθέσει άλλα εννέα  εκατομμύρια ευρώ.  Θα εξασφαλίζονταν δηλαδή, για την στήριξη  των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες  49 ευρώ.
 Στη συνέντευξή τύπου όμως ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε,  πως η πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στόχο έχει,  την άντληση πόρων ύψους 30 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ η διαχείριση θα γίνει  από  τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα δηλαδή τον ΕΦΕΠΑΕ.  
Σε μια Περιφέρεια που ο τουρισμός υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα είναι δυνατό, να καταθέτουμε πρόταση για την άντληση πόρων 30 εκατομμυρίων ευρώ στη στιγμή που η Κρήτη που καταθέτει πρόταση για 50 εκατομμύρια;
Και η Περιφέρεια Κρήτης δεν έχει υψηλή απορροφητικότητα σε  πόρους από διάφορα προγράμματα;  
Και ρωτούμε γιατί τα 49 εκατομμύρια για τα οποία αρχικά έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης έγιναν 30;
Η περιφερειακή αρχή υποσχέθηκε,  πως θα προσθέσει για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων άλλα εννέα εκατομμύρια ευρώ. Θα γίνει πράξη η δέσμευση ή όχι;
Τελικά υπάρχει βούληση από την Περιφερειακή αρχή για την διεκδίκηση περισσότερων πόρων για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν γονατίσει ή όχι;
Στην προκειμένη περίπτωση  και στη συγκεκριμένη συγκυρία που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη,  στόχος δεν πρέπει να είναι ο  εξοβελισμός όσων ασκούν κριτική ή εκφράζουν διαφορετικό πολιτικό λόγο και θεωρούνται πολιτικοί αντίπαλοι και ως εκ τούτου εχθροί προς εξόντωση από την περιφερειακή αρχή, αλλά η στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Στόχος είναι ο κόσμος σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες που στενάζει και όχι οι παρατάξεις της μειοψηφίας που αγωνιούν και  διεκδικούν για τους πολίτες στους δύο νομούς. 
 Γιατί σε τελική ανάλυση οι πολίτες και στους δύο νομούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  θα κρίνουν …   και το αποτέλεσμα. 

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Eurobank: Διαψεύδει το "Πρώτο Θέμα"
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Θήρας : κάθε χρόνο πιο εντυπωσιακά!
ΕΛΛΑΔΑ
3 παροχές για περισσότερη ευελιξία και παροχές από την Aegean Airlines
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Η κλήρωση του Πανθηραϊκού στο Κύπελλο Ελλάδας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
"Φτωχότερο" το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, έφυγε ο Ν. Τσιτλακίδης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Νέα γραφεία, αθλητικοί χώροι και εξοπλισμός για τον Α.Ο. Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπή ηλεκτροδότησης 21/10 στην Φοινικιά
ΕΛΛΑΔΑ
Kaspersky: Προσοχή σε απόπειρες εξαπάτησης μετά την κυβερνοεπίθεση στην Cosmote
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αναστάτωση στο Blue Star Delos λόγω κρούσματος σε Γαλλίδα συνοδό
ΕΛΛΑΔΑ
Ικανοποιητικές οι προκρατήσεις τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα το 2021, λέει η TUI
ΕΛΛΑΔΑ
438 νέα κρούσματα, 11 νεκροί σήμερα
ΕΛΛΑΔΑ
Και νέα γερμανική πρωτοβουλία για τα ελληνοτουρκικά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αγιασμός και Εγκαίνια της Σχολής Γονέων απο την "Γλυκογαλούσα"
ΕΛΛΑΔΑ
ΥΠΕΝ: Προχωρούν οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων στις Κυκλάδες
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η εντυπωσιακή καινοτομία της ΔΕΥΑΘ με την επεξεργασία των λυμάτων σε κατάλληλο νερό για άρδευση συζητείται παντού
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201019
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.