Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ : στα μέτρα των μεγαλοεπιχειρηματιών ο αναπτυξιακός οργανισμός ΠΝΑΙ

Συντάκτης: ΔΚ

Ανακοίνωση για τον υπο σύσταση Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εξέδωσε η παράταξη Λαική Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής : 

Η περιφερειακή αρχή, προχωρά στην ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού δηλ. ανώνυμης εταιρείας στα πρότυπα που θέτει σχετικός νόμος, ως εργαλείο για τον επιτελικό σχεδιασμό έργων στα νησιά με βάση την ιεράρχηση και τις επιδιώξεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Όπως για παράδειγμα, στη διαχείριση των απορριµµάτων, στις ανανεώσιµες ενέργειας, στο µεταφορικό έργο, τον τουρισμό, την αλλαγή στις χρήσεις γης κλπ.

 

Για να συσκοτιστεί η αντιλαϊκή του αποστολή, η περιφέρεια τον παρουσιάζει ως «... ένα νέο υπόδειγμα για την άσκηση αναπτυξιακών πολιτικών σε περιφερειακό, τοπικό επίπεδο, αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές απαντήσεις για τις προκλήσεις και ανάγκες της εποχής,αντλώντας από την εμπειρία και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στο εξωτερικό...»
 

Ούτε νέο υπόδειγμα είναι, ούτε καινοτομία, ούτε και ανάγκες του λαού των νησιών θα καλύψει. Αντίθετα είναι παλιάς κοπής και έχει αποτύχει. Πρόκειται για εταιρείες που θα µοιράζουν χρήµατα κατά το δοκούν µακριά από το δηµόσιο λογιστικό και τη στοιχειώδη διαφάνεια και θα προσπερνούν τις υπάρχουσες υπηρεσίες.
 

Η χρεοκοπία πολλών αναπτυξιακών µέχρι σήµερα µε διασπάθιση του χρήµατος του ελληνικού λαού αποκαλύπτει πόσο ανυπόστατη είναι η επιχειρηματολογία.
 

Χρησιµοποιούνται ξανά τα γνωστά φθαρµένα υλικά που έχουν φορτώσει τον λαό µε χρέη.
 

Προωθείται ένας ευέλικτος µηχανισµός προθύµων που δεν θα αµφισβητεί ούτε τον σχεδιασµό και τις προτεραιότητες που τίθενται ούτε τις διαδικασίες, την αξιοπιστία και την αποτελεσµατικότητα των τεχνικών έργων.
 

Ανοίγονται, δηλαδή, όλοι οι δρόµοι της επιχειρηµατικής δραστηριότητας µέσω των συµπράξεων των κάθε λογής φορέων της τοπικής διοίκησης, οι οποίες µε τη σειρά τους µπορούν να µπαίνουν σε προγραµµατικές συµβάσεις µε το δηµόσιο, τα επιµελητήρια, τις τράπεζες, τους συνεταιρισµούς, τις εργοδοτικές οργανώσεις, τα πανεπιστήµια και πάει λέγοντας. Θα αναλαµβάνουν τη σύναψη, εποπτεία και επίβλεψη δηµόσιων µελετών και έργων από ΟΤΑ και την τεχνική διοικητική υποστήριξη για θέµατα που άπτονται αρµοδιοτήτων τεχνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών δόµησης, ώστε να τρέξουν γρηγορότερα τα επιχειρηµατικά projects.
 

Την ίδια στιγµή, οι τεχνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ θα συνεχίσουν να είναι αποδιοργανωµένες, χωρίς επαρκή στελέχωση, εξοπλισµό και στήριξη, οι τεχνικοί χωρίς εργασιακά δικαιώµατα και µόνιµη δουλειά, µε το κόστος µελετών και έργων να πηγαίνει στα ύψη. Προβλέπονται ειδικές προσλήψεις στους αναπτυξιακούς οργανισµούς µε εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες, που αν και είναι ανώνυµες εταιρείες, θα διαχειρίζονται δηµόσιες υποθέσεις.
 

Είµαστε κατηγορηµατικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των αρµοδιοτήτων των τεχνικών υπηρεσιών και στη λειτουργία τους µε ιδιωτικοοικονοµικά κριτήρια, µε τη λογική κόστους-οφέλους. Στο σχεδιασµό των τεχνικών έργων, στην ιεράρχηση, εκπόνηση των µελετών και επίβλεψη πρέπει να μπαίνουν µπροστά οι λαϊκές ανάγκες σε υποδοµές, σε σχολεία, νοσοκοµεία, παιδικούς σταθµούς, έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Eurobank: Διαψεύδει το "Πρώτο Θέμα"
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Θήρας : κάθε χρόνο πιο εντυπωσιακά!
ΕΛΛΑΔΑ
3 παροχές για περισσότερη ευελιξία και παροχές από την Aegean Airlines
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Η κλήρωση του Πανθηραϊκού στο Κύπελλο Ελλάδας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
"Φτωχότερο" το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, έφυγε ο Ν. Τσιτλακίδης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Νέα γραφεία, αθλητικοί χώροι και εξοπλισμός για τον Α.Ο. Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπή ηλεκτροδότησης 21/10 στην Φοινικιά
ΕΛΛΑΔΑ
Kaspersky: Προσοχή σε απόπειρες εξαπάτησης μετά την κυβερνοεπίθεση στην Cosmote
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αναστάτωση στο Blue Star Delos λόγω κρούσματος σε Γαλλίδα συνοδό
ΕΛΛΑΔΑ
Ικανοποιητικές οι προκρατήσεις τουριστικών πακέτων για την Ελλάδα το 2021, λέει η TUI
ΕΛΛΑΔΑ
438 νέα κρούσματα, 11 νεκροί σήμερα
ΕΛΛΑΔΑ
Και νέα γερμανική πρωτοβουλία για τα ελληνοτουρκικά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αγιασμός και Εγκαίνια της Σχολής Γονέων απο την "Γλυκογαλούσα"
ΕΛΛΑΔΑ
ΥΠΕΝ: Προχωρούν οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων στις Κυκλάδες
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η εντυπωσιακή καινοτομία της ΔΕΥΑΘ με την επεξεργασία των λυμάτων σε κατάλληλο νερό για άρδευση συζητείται παντού
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201019
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.