Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με την Υπουργό Πολιτισμού

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στο γραφείο του στη Ρόδο, στο πλαίσιο της περιοδείας της Υπουργού στα νησιά των Δωδεκανήσων, Λέρο, Ρόδο, Σύμη και Καστελλόριζο.

 
Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο εξαιρετικό κλίμα που  απηχεί την άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, εξετάσθηκε η πορεία όλων των έργων του ΥΠΠΟ που εκτελούνται σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, τα οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είτε μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της, είτε με ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” και που  μετά τη τελευταία ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την Υπουργό στις 9 Μαρτίου 2020 στη Ρόδο, έχουν επιταχυνθεί σημαντικά, τόσο από πλευράς  εργασιών όσο και απορρόφησης των πόρων και βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Συμμετείχαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, Μάνια Μιχαηλίδου και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου.

 
Σε συνάντηση που ακολούθησε στο Δημαρχείο Ρόδου, με τον Δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη και τους συνεργάτες του,  συζητήθηκε εκτενώς η Προγραμματική Σύμβαση για την Μεσαιωνική Πόλη με τον Δήμο Ρόδου και συμφωνήθηκε ότι η αξιοποίηση των πόρων του  Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη στήριξη της Προγραμματικής Σύμβασης, επεκτείνοντας το αντικείμενο και του στόχους αυτής.

 
Με την ευκαιρία της συνάντησης στην Περιφέρεια, η Υπουργός Πολιτισμού και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση  για την υλοποίηση του έργου ανάδειξης του πρωτελλαδικού νεκροταφείου βρεφών στην Αστυπάλαια, προϋπολογισμού 1,3 εκ. €.

Συμφωνήθηκε επίσης η επόμενη ομάδα έργων που αφορούν το νησί της Ρόδου, εστιάζοντας στη Λίνδο και στο κέντρο της πόλης της Ρόδου (Μανδράκι).

Με δεδομένη τη σημασία του πολιτισμού ως κρίσιμου μεγέθους για την τοπική και εθνική οικονομία, καθώς στο Αιγαίο βρίσκεται το 30% του πολιτιστικού αποθέματος της Μεσογείου, ο Περιφερειάρχης και η Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησαν να υπάρξει και νέα  συνάντησή τους το επόμενο διάστημα στη Σύρο, για να εξετάσουν από κοντά τα ζητήματα της Ερμούπολης.

 
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
“Κάθε συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έχει συμπέρασμα, αποτέλεσμα και παραγωγή έργου.
Χθες το βράδυ, στο γραφείο μας στην Ρόδο, είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε την Υπουργό Πολιτισμού και να προχωρήσουμε σε μια ακόμα συμφωνία ομάδας έργων στα οποία θα συνεργαστούμε για την υλοποίηση τους.
Η συνεργασία μας  μέχρι σήμερα έχει αποδώσει υπέροχα έργα στα νησιά μας και συνεχίζεται με ακόμα υψηλότερους στόχους, αφού και η Περιφέρεια μας έχει σταθερά ψηλά στην ατζέντα της την ανάδειξη της μοναδικής πολιτιστικής της ταυτότητας.
Δουλειά με σχέδιο, συνεργασίες με σεβασμό, στόχοι με προτεραιότητες, είναι η συνταγή της εξόδου από την αγωνία και της αξιοποίησης κάθε ευκαιρίας”.

 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ζευγάρωσε τις νίκες η Α.Ε. Σαντορίνης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Σ. Σαντορίνης 2020 : Φιλική ήττα στον Ασπρόπυργο
ΕΛΛΑΔΑ
Σύντομα θα ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων εστίασης, δήλωσε ο Ν. Παπαθανάσης
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΛΣΤΑΤ: Χειρότερα τα αναθεωρημένα στοιχεία της αρχής για ΑΕΠ και χρέος
ΕΛΛΑΔΑ
ΔΝΤ : φορολογήστε τους έχοντες!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Νίκη με ανατροπή για τον Α.Ο. Θήρας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Διαχείριση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στα πρωταθλήματα βόλεϊ
ΕΛΛΑΔΑ
50% απο ιδιώτες, 50% απο εταιρείες διαχείρισης, τα ακίνητα της Airbnb
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΦΕΤ: απόσυρση προϊόντος ζυμαρικών, και συσκευασμένου πάγου
ΕΛΛΑΔΑ
Eπικεφαλής νέας Thomas Cook : «Η Ελλάδα αποτελεί τον προορισμό με τις περισσότερες πωλήσεις»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευχαριστίες του Πτωχοκομείου προς δωρητές
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Την υποστήριξη όλων μας ζητά ο Σύλλογος "Stray Paws Santorini"
ΕΛΛΑΔΑ
Ιανός: αντιμισθία στις Δημοτικές επιτροπές
ΕΛΛΑΔΑ
Προειδοποίηση από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κακόβουλο λογισμικό μέσω e-mail
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Συνεχίζεται σήμερα το Dappos Sunday League
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201019
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.