Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Περιφέρεια: Θα αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες

 
 Iκανοποιημένος γύρισε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης από την σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Η ικανοποίηση έγκειται στο γεγονός ότι οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Ζαννετίδης συζητήθηκαν και σε πολλές δόθηκαν λύσεις, καθώς επίσης και στο ότι οι περισσότερες αγροτικές και κτηνοτροφικές τάξεις θα πάρουν αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν και λόγω κορονοϊού. Αποζημιώσεις θα πάρουν και οι αλιείς, παράκτιοι και μέσοι. Ο υπουργός κ. Βορίδης έδειξε ευαισθητοποιημένος στα προβλήματα των νησιών και απηύθυνε τον λόγο αρκετές φορές στον κ. Ζαννετίδη. Εξετάσθηκαν σχεδόν όλα τα θέματα που υπήρχαν στην ατζέντα, με δύο να παραπέμπονται για την επόμενη σύσκεψη. Εδώ να σημειωθεί ότι ο υπουργός έκανε δεκτό αίτημα του κ. Ζαννετίδη για ξεχωριστές συσκέψεις με αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς μίας μόνο περιφέρειας, αφού υπάρχουν θέματα διαφορετικά σε κάθε περιοχή. 
Στη σύσκεψη του υπουργού με τους αντιπεριφερειάρχες έγινε ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών καθιέρωσης μίας σωστών προδιαγραφών πορείας της αγροτικής οικονομίας, με τον κ. Βορίδη να σημειώνει πως για πρώτη φορά θα ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ με το ποσό των 35 εκατομμυρίων για την πληρωμή των πληγέντων αγροτών. Τόνισε, επίσης, ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν σε αυτούς που θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και θα ελεγχθούν. Ο περισσότερος χρόνος της συζήτησης αναλώθηκε στις αποζημιώσεις λόγω της πανδημίας ενώ συμφωνήθηκε οριστικά ο τρόπος διεξαγωγής  της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα διαχειριστικά σχέδια βοσκής. Η Περιφέρεια μας εξάλλου είναι έτοιμη για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και την έναρξη της σχετικής διαδικασίας. Για τις προσλήψεις γεωπόνων και κτηνιάτρων ζήτησε τις ανάγκες της κάθε Περιφέρειας ενώ προτάθηκε να εξετάσει το Υπουργείο την μεταφορά προσωπικού των ανωτέρω ειδικοτήτων από άλλες υπηρεσίες, που έχουν μείνει χωρίς αντικείμενο ενασχόλησης ή με ελάχιστο. 
Τα θέματα  αλιείας και των φραγμάτων με τα προβλήματά τους θα αποτελέσουν θέματα συζήτησης της επόμενης συνάντησης. Ο Αντιπεριφερειάρχης κατάθεσε στον υπουργό υπόμνημα που περιλαμβάνει όλα τα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια. Πριν και μετά την συνάντηση οι αντιπεριφερειάρχες συμφώνησαν για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος να υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση τους με τηλεδιάσκεψη για να υπάρχει ενιαία πρόταση.
Φανερά ικανοποιημένος ο  αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας  Ζαννετίδης από τα αποτελέσματα της συνάντησης δήλωσε τα εξής:
«Τα προβλήματα  που απασχολούν αυτή την ώρα τους παραγωγούς μας, απασχολούν όλους μας αλλά και την ηγεσία του υπουργείου. Με χαρά διαπιστώνουμε ότι γίνονται δεκτές οι προτάσεις μας για αποζημιώσεις των παραγωγών μας που έχουν αποδεδειγμένα σημειωθεί από την πανδημία. Με χαρά, επίσης, διαπίστωσα την ευαισθησία του υπουργού για τα νησιά που πλήττονται από την  κρίση του τουρισμού και εξ αυτού του λόγου δεν μπορούν να διαθέσουν οι παραγωγοί τα προϊόντα τους. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι παραγωγοί μας όλων των τομέων θα αποζημιωθούν όταν αποδεικνύεται η ζημιά την οποία υπέστησαν». 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Atacon
Hondos_210104
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Ο εμβολιασμός δεν θα αποτελέσει προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Δύο νέες προσθήκες στον Α.Ο. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Κορονοϊός : 510 τα νέα κρούσματα - 2 νέα στη Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Μάκης Βλάχος αιμοδοτεί στο κέντρο Υγείας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Θήρας για τον εμβολιασμό
ΚΟΣΜΟΣ
Τα 10 πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συζήτηση για τη δημιουργία Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και αποκατάστασης στη Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προσέκρουσε στον Αθηνιό το «Πρέβελης»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ραδιο-τηλεμαραθώνιος υπέρ του Πτωχοκομείου Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
ΓΣΕΒΕΕ : Θετική η απόφαση για επαναλειτουργία μέρους της αγοράς
ΕΛΛΑΔΑ
Οι κανόνες για το άνοιγμα του λιανεμπόριου από Δευτέρα, 18/1
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4η διαδικτυακή συνάντηση της Σχολής Γονέων της Γλυκογαλούσας (18/1 18.00)
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διαδικτυακά εργαστήρια για γονείς απο το "Θησέα Κυκλάδων"
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνέχεια Εργασιών και Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Μεσαριά
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Κώστας Παπαδόπουλος : "Δεν αλλάζει κάτι για εμάς, οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί" (vid)
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.