Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τη Διοίκηση της εταιρίας Dr. Button για τη μετάβαση της τηλεϊατρικής στην επόμενη φάση

Γ. Χατζημάρκος: «Πιστοί στη δέσμευσή μας, επεξεργαζόμαστε τη συμφωνία που θα συνεχίσει να φέρνει την Τηλεϊατρική στο σπίτι κάθε νησιώτη, με πόρους της Περιφέρειας».

 

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τη Διοίκηση της εταιρίας DrButton για τη μετάβαση της συνεργασίας στην επόμενη φάση

 

 

Μετά την επιτυχημένη τρίμηνη πιλοτική φάση του προγράμματος Τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την εταιρία Dr. Button και τους ιατρικούς συλλόγους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου σε εθελοντική βάση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πιστή στη δέσμευσή της, προχωρά στην επόμενη φάση για τη διατήρηση της υπηρεσίας Τηλεϊατρικής προς όλους τους νησιώτες σε κάθε νησί της Περιφέρειας, καλύπτοντας με ίδιους πόρους το σχετικό κόστος.

 

Για το σκοπό αυτό, συνάντηση πραγματοποίησε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, Stephane Billon και την Γενική Διευθύντρια, Irene Bakal της ελληνικής, ωστόσο, start up, Dr. Button. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η επεξεργασία της συμφωνίας, που θα επιτρέψει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να προσφέρει δωρεάν στους κατοίκους και των 50 κατοικημένων νησιών την εφαρμογή της Τηλεϊατρικής μέσω του σύγχρονου, «έξυπνου» και απλού στη χρήση του εργαλείου του προγράμματος, που έχει τεθεί σε λειτουργία από τις 30 Μαρτίου.

 

Κατά τη συνάντηση, από την πλευρά της Περιφέρειας τέθηκε στην εταιρία το ζήτημα να παρέχεται προτεραιότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα στους γιατρούς που δραστηριοποιούνται στο Νότιο Αιγαίο, εφόσον το επιθυμούν, καθώς και να καλυφθούν ειδικότητες που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση από την πλευρά των πολιτών, όπως του παιδιάτρου, καρδιολόγου, γυναικολόγου και παθολόγου. Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης ζήτησε να προστεθεί και η ειδικότητα του ψυχολόγου, που δεν περιλαμβάνεται στο παρόν πρόγραμμα, καθώς και τα ζητήματα της ψυχικής υγείας χρήζουν στήριξης και δεν θα πρέπει να παραμελούνται. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται η οριστικοποίηση της οικονομικής πρότασης της εταιρίας και στη συνέχεια η απόφαση της Περιφέρειας για την έγκρισή της, με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

 

Για τη συνάντηση εργασίας, τη διατήρηση και το πέρασμα στην επόμενη φάση του προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από την πρώτη επιτυχημένη φάση του προγράμματος Τηλεϊατρικής σε συνεργασία με την εταιρεία DrButton, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην επόμενη φάση της δωρεάν παροχής υπηρεσιών Τηλεϊατρικής στους νησιώτες όλων των νησιών μας, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Ευχαριστούμε τους γιατρούς του Νότιου Αιγαίου για την εθελοντική μέχρι τώρα συμμετοχή τους και την ανταπόκρισή τους σε μία εποχή αυξημένων απαιτήσεων στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Το αναγνωρίζουμε και τους ενημερώνουμε ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να λάβουν μέρος κατά προτεραιότητα στην επόμενη φάση του προγράμματος, διατηρώντας τη σχέση που έχουν χτίσει με τους ασθενείς κατά την πρώτη περίοδο. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λειτούργησε σε αυτή την πρωτοφανή παγκόσμια πανδημία με αντανακλαστικά προστατεύοντας, με πράξεις, κάθε μέρα το πρωταρχικό μέλημα, που δεν είναι άλλο από την ανθρώπινη ζωή. Αυτά τα αντανακλαστικά σε συνεργασία με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας έφεραν τα νησιά μας σήμερα να κατέχουν μία από τις πρώτες θέσεις των ασφαλέστερων προορισμών παγκοσμίως για τους επισκέπτες τους. Αυτά τα αντανακλαστικά σε συνεργασία με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας εξασφάλισαν επίσης, μέσα σε συνθήκες ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, ένα αναβαθμισμένο υγειονομικό επίπεδο για τους κατοίκους τους. Πριν την κρίση του covid-19, τα νησιά μας δεν είχαν μοριακούς αναλυτές για διαγνωστικές εξετάσεις στα νοσοκομεία τους, δεν είχαν θαλάμους απομόνωσης ασθενών για λοιμώδη νοσήματα, δεν είχαν τον αριθμό των σύγχρονων αναπνευστήρων που έχουν σήμερα οι δομές τους, δεν είχαν κλωβούς αρνητικής πίεσης για τη διακομιδή ασθενών, δεν είχαν πρόγραμμα τηλεσυνεδριάσεων με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Σήμερα έχουν. Και έτσι θα συνεχίσουμε».

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Τραγικός επίλογος για τον Σήφη Βαλυράκη
ΕΛΛΑΔΑ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από 25 /1/2021 έως και 1/2/2021
ΕΛΛΑΔΑ
Έως τις 31/1 οι υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης
ΕΛΛΑΔΑ
Πατρινό καρναβάλι 2021 : Ξεκίνησε το Σάββατο 23/1 και προβλέπει πολλές και διαφορετικές δράσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Πρωταγωνιστούν οι Κυκλάδες στη λίστα του Conde Nast με τα 23 ελκυστικότερα νησιά για το 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Το ελληνικό Rapid Test αντιγόνου που παράγεται στη Λάρισα, κυκλοφορεί σε 16 χώρες
ΚΟΣΜΟΣ
Έφυγε ο σπουδαίος δημοσιογράφος Λάρι Κινγκ
ΕΛΛΑΔΑ
Η κολχικίνη στο πρωτόκολλο θεραπειών της CoViD-19
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Σε οικογενειακό κλίμα και τηρώντας τα μέτρα η κοπή της πίτας του Α.Ο. Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προς αποκατάσταση πολλά κτήρια του Δήμου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Πτωχοκομείου
ΕΛΛΑΔΑ
Ε.Ε: Καμία απόφαση ακόμη για το "πιστοποιητικό εμβολιασμού", προσαρμογή στα νέα δεδομένα διαθεσιμότητας εμβολίων
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νότιοι - Νοτιοανατολικοί άνεμοι εως 8 μποφόρ στο Ν. Αιγαίο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το Σάββατο 23/1 στις 10.00 στο ΔΑΠΠΟΣ, ο Α.Ο. Θήρας θα κόψει την βασιλόπιτά του
ΕΛΛΑΔΑ
Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.