Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης, σε Αγαθονήσι και Λειψούς

Τα μικρονήσια των Δωδεκανήσων, Αγαθονήσι και Λειψούς επισκέφθηκε την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, προκειμένου να υποδεχθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στην υψηλών συμβολισμών επίσκεψή της στα δύο νησιά, σε μια περίοδο όπου κορυφώνεται η προκλητικότητα της γείτονος χώρας Τουρκίας, παράλληλα με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία.

 

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν το Αγαθονήσι, το πρωί της Κυριακής. Ο Περιφερειάρχης, με τον Δήμαρχο Αγαθονησίου, Ευάγγελο Κόττορο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστο Ευστρατίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Γιάννη Θεμέλαρο και τον Έπαρχο Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, συνόδευσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσκεψή της στο σχολείο του νησιού, στο οποίο φοιτούν μόνο εννέα παιδιά συνολικά, σε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Ακολούθησε εκδήλωση ανακήρυξης της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμη Δημότη Αγαθονησίου, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού και επίσκεψή της στην Κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού “Κραταιός”.

 

Κατά την παραμονή του στο Αγαθονήσι, ο Περιφερειάρχης, μαζί με τους δύο Αντιπεριφερειάρχες και τον Έπαρχο, συναντήθηκε στο Δημαρχείο, με τον Δήμαρχο Αγαθονησίου Ευάγγελο Κόττορο, τους συνεργάτες του και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το νησί, ενώ παρέδωσαν και υγειονομικό υλικό για την προστασία των κατοίκων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας για την υγειονομική θωράκιση των νησιών της.

 

Ακολούθησε επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Λειψούς, το μεσημέρι της Κυριακής, όπου παρουσία της έγινε η επίσημη παράδοση του γηπέδου που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδότησε και κατασκεύασε για λογαριασμό του Δήμου Λειψών. Αξίζει να σημειωθεί ότι την κορδέλα των εγκαινίων, έκοψαν τα παιδιά, για τα οποία άλλωστε κατασκευάστηκε το έργο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε εν συνεχεία παραγωγικές μονάδες στο νησί, το σκάφος “Aegean Explorer” του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” και το απόγευμα ανακηρύχθηκε Επίτιμη Δημότης Λειψών, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Και στους Λειψούς ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον Δήμαρχο Λειψών, Φώτη Μάγγο, υγειονομικό υλικό για τη θωράκιση των κατοίκων του νησιού.

 

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας στα δύο νησιά, το απόγευμα της Κυριακής, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, δήλωσε:

 

Είναι πραγματικά ξεχωριστή η χαρά από την υποδοχή σε αυτές τις κουκίδες ελληνικής γης στο Αιγαίο, της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, σε μία περίοδο με τη γνώριμη μεν προκλητικότητα των γειτόνων αλλά και στο ξεκίνημα της πιο πρωτόγνωρης, χωρίς προηγούμενο, τουριστικής χρονιάς.

Κάτω από ένα υπέροχο ήλιο, σε Αγαθονήσι και Λειψούς, οι νησιώτες μας, αγέρωχοι σαν την Ιστορία των νησιών τους, μας θύμισαν ότι ο ήλιος δεν εξαντλείται ποτέ εδώ. Εξακολουθεί να λάµπει σε έναν καθαρό ουρανό, όσο στεκόμαστε απέναντι στις προκλήσεις σαν ομάδα και με υπευθυνότητα. Χωρίς αμφιβολία αυτές τις μέρες γράφουμε ιστορία. Περισσότερο από ποτέ, η ιστορία της επόμενης περιόδου θα γραφτεί από τον καθένα μας”.

 

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη στα νησιά την Κυριακή ολοκληρώθηκε στην Πάτμο, όπου με τον Δήμαρχο Πάτμου Λευτέρη Πέντε, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πολίτες του νησιού, έγινε συζήτηση για τις προκλήσεις της περιόδου.


 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΚΟΣΜΙΚΑ
23 χρόνια στο ραδιόφωνο συμπληρώνει την Παρασκευή 10 Ιουλίου ο Σάκης Πατηνιώτης. Αφορμή για το ξεκίνημά του, η Άννα Βίσση
ΕΛΛΑΔΑ
Endless Greek Summer απο την Marketing Greece
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ολοκληρώθηκε η εκδρομή του "ΕΝ ΟΔΩ" στην Ίο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οδηγίες του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρισμός για όλους - Ανοιχτές οι αιτήσεις για το φιλόδοξο πρόγραμμα του Υπ. Τουρισμού
ΕΛΛΑΔΑ
Η προνομιακή μεταχείριση της TUI φέρνει γκρίνια, και καταγγελίες
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έφυγε ο Γρηγόρης Κορωνιός
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Θηραϊκή Πολιτεία συζητά προβλήματα του Καμαριού
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στον Α.Ο. Θήρας η Αναστασία Λάππα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΕΚΦΝ: Η κρουαζιέρα πρέπει και αξίζει να επανέλθει
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεματικά Σεμινάρια του Δήμου Θήρας για την Αποδοτική Χρήση Ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 Συνεχίζονται τα θετικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τη Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
"Το Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ι. Καμπανέλη, στις 3.8 στο S.A.F.
ΕΛΛΑΔΑ
Πότε θα γνωρίζουμε την επιδημιολογική εικόνα από το άνοιγμα του τουρισμού
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εμπαιγμό με την αποζημίωση ειδικού σκοπού καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουρισμού- Επισιτισμού Σαντορίνης
web radio
VE
Hondos Center
Λιγνός_νέα
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.