Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σύσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Δωδεκανήσου, Χρήστου Ευστρατίου με τους επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη σύσκεψη, στην οποία παρευρέθησαν ο Συντονιστής Αιγαίου και Κρήτης Υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου 
Αρχιπύραρχος Βασίλειος Κοκμοτός, ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου Πύραρχος Ιωάννης Τσιτσικάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Αντιπύραρχος Νικήτας Βενιός, συνοδευόμενοι από τον Επιπυραγό Φώτιο Ματσούκα, τον Υποπυραγό Γεώργιο Παπαθανασόπουλο και τον Πυρονόμο Απόστολο Λουλουδάκη, επικεντρώθηκαν σε τρία ζητήματα: τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, την εκπόνηση ειδικού σχεδίου για τα μικρά νησιά και τη μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Σώματος στο νησί της Ρόδου, από το κέντρο της πόλης στις παρυφές, στο σημείο, όπου έχει επιλεγεί για την ανέγερση και των εγκαταστάσεων του Συντονιστικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας.
 
Σχετικά με τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, θέμα στο οποίο η Περιφέρεια έχει συμβάλει με πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, με το υψηλότερο ποσοστό από ΠΕΠ στην Ελλάδα που έχει διατεθεί για αγορά εξοπλισμού σε Πυροσβεστικό Σώμα με το ποσό των τριών (3) εκατομμυρίων ευρώ, συμφωνήθηκε και στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο, το ΕΣΠΑ 2020-2027, να ξεκινήσει η προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να εξασφαλισθεί εκ νέου χρηματοδότηση για να καλύψει νέες ανάγκες που έχουν εμφανισθεί στα νησιά.
 
Το δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε είναι η εκπόνηση ενός ειδικού σχεδίου για τα μικρά νησιά, στα οποία δεν εδρεύουν πυροσβεστικά κλιμάκια και στα οποία θα πρέπει, το Πυροσβεστικό Σώμα με τη συνεργασία της Περιφέρειας και των Δήμων των νησιών αυτών, να εκπονήσεουν μία μελέτη για τον ελάχιστο εξοπλισμό, ο οποίος πρέπει να υπάρχει σε κάθε μικρό νησί. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε σε αυτό το σημείο να εξασφαλίσει τους πόρους για τη χρηματοδότηση αγοράς του εξοπλισμού αυτού.
 
Το τρίτο θέμα της σύσκεψης αφορούσε τη μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Σώματος στο νησί της Ρόδο, με στόχο να φύγει από το κέντρο της πόλης προς τις παρυφές, στόχο που αγκαλιάζει και ο Δήμος Ρόδου. Για τον σκοπό αυτό, συμφωνήθηκε η συνεργασία των τριών φορέων, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, ούτως ώστε να εξεταστεί το συντομότερο δυνατό η δυνατότητα μεταφοράς του Πυροσβεστικού Σταθμού από το κέντρο της πόλης στο σημείο, όπου θα ανεγερθούν οι εγκαταστάσεις του Συντονιστικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, ώστε να είναι συγκεντρωμένες στο ίδιο σημείο οι δύο κρίσιμες αυτές δομές, που σε οποιοδήποτε περιστατικό έκτακτης ανάγκης είναι και οι πιο στενά συνεργαζόμενες. Υπήρξε καταρχήν συμφωνία ως προς τον χώρο μετεγκατάστασης και έτσι στη συνέχεια θα πρέπει να εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες, από τις οποίες θα γίνει γνωστό το ύψος του προϋπολογισμού του έργου, για το οποίο ο Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ένταξης του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 
 
 
 
 
 
Το Γραφείο Τύπου 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΚΟΣΜΙΚΑ
23 χρόνια στο ραδιόφωνο συμπληρώνει την Παρασκευή 10 Ιουλίου ο Σάκης Πατηνιώτης. Αφορμή για το ξεκίνημά του, η Άννα Βίσση
ΕΛΛΑΔΑ
Endless Greek Summer απο την Marketing Greece
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ολοκληρώθηκε η εκδρομή του "ΕΝ ΟΔΩ" στην Ίο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οδηγίες του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρισμός για όλους - Ανοιχτές οι αιτήσεις για το φιλόδοξο πρόγραμμα του Υπ. Τουρισμού
ΕΛΛΑΔΑ
Η προνομιακή μεταχείριση της TUI φέρνει γκρίνια, και καταγγελίες
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έφυγε ο Γρηγόρης Κορωνιός
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Θηραϊκή Πολιτεία συζητά προβλήματα του Καμαριού
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στον Α.Ο. Θήρας η Αναστασία Λάππα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΕΚΦΝ: Η κρουαζιέρα πρέπει και αξίζει να επανέλθει
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεματικά Σεμινάρια του Δήμου Θήρας για την Αποδοτική Χρήση Ενέργειας στα Δημόσια Κτίρια
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 Συνεχίζονται τα θετικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τη Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
"Το Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ι. Καμπανέλη, στις 3.8 στο S.A.F.
ΕΛΛΑΔΑ
Πότε θα γνωρίζουμε την επιδημιολογική εικόνα από το άνοιγμα του τουρισμού
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εμπαιγμό με την αποζημίωση ειδικού σκοπού καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουρισμού- Επισιτισμού Σαντορίνης
web radio
VE
Hondos Center
Λιγνός_νέα
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.