Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Τοποθέτηση του Γ. Ντουνιαδάκη στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΝΑΙ

Σε προηγούμενη τηλεδιάσκεψη είχα ρωτήσει και πήρα απάντηση ότι η Περιφέρεια είχε επιχορηγηθεί από την κυβέρνηση με 265 χιλιάδες, εν όψει της πανδημίας. Το ποσό αυτό αναλώθηκε με τις πρώτες προμήθειες μόνο για τις ανάγκες των Κυκλάδων.
Είναι γελοίο! Το υπουργείο έδωσε 265 χιλιάδες σε καιρό πανδημίας, για τα νησιά του νοτίου Αιγαίου. Δεν ξέρω αν εντωμεταξύ έχει συνεχιστεί η χρηματοδότηση. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το ζήτημα των κλωβών για την αεροδιακομιδή των ασθενών. Με ευθύνη του υπουργείου υγείας υπήρχε μόνο ένας (!) για όλη την Ελλάδα, αν και το κόστος των 60 χιλιάδων νομίζουμε δεν μπορεί να θεωρηθεί απαγορευτικό.
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση και με την ευκαιρία αυτή θέλει να τονίσει ότι, όπως θεωρούμε, ο εξοπλισμός όλων των δομών υγείας καθώς και η στελέχωσή τους είναι υποχρέωση της κεντρικής κυβέρνησης. Δεν είναι υποχρέωση της τοπικής διοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Άλλωστε τι άλλο θα πρέπει να φορτωθεί η τοπική διοίκηση και μάλιστα χωρίς την αναγκαία παράλληλη παροχή πόρων από την κυβέρνηση.
Οι συμπολίτες μας – ο λαός- πληρώνει φόρους στο κράτος και εισφορές στα ταμεία και περιμένει από την κυβέρνηση να καλύπτει τις ανάγκες του.

Κυρίες και κύριοι
νομίζουμε ότι η τακτική που ακολουθείται στις μέρες μας εν μέσω πανδημίας, να αναλαμβάνει η Περιφέρεια την προμήθεια εξοπλισμού των Νοσοκομείων και Κέντρων υγείας, θα αποτελέσει μια «γενική δοκιμή» και προετοιμασία, ώστε κάποια στιγμή να νομοθετηθεί η ανάθεση της σχετικής ευθύνης πάγια στους Δήμους ή στις Περιφέρειες. Θα συμβεί φοβούμαστε, το ίδιο με την περίπτωση των σχολείων, που ανατέθηκαν στους δήμους χωρίς να τους δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια. Έμεσα η κυβέρνηση ώθησε τους δήμους να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Με τον τρόπο αυτό όμως οι πολίτες φορολογούνται διπλά και από την εφορία και από τους δήμους.
Προτείνουμε, όλοι μας να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επίσης προτείνουμε η Περιφερειακή αρχή να διεκδικήσει τα αναγκαία κονδύλια από την κεντρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι στη συνέχεια θα μπορέσει να διατηρήσει τη δυνατότητα εκτέλεσης έργων που αφορούν την ασφάλεια του λαού, που είναι αρμοδιότητά της.
Με αυτό το σκεπτικό η Λαϊκή Συσπείρωση, για μια ακόμα φορά, θα ψηφίσει θετικά τις δαπάνες (θέματα 1 & 2) που προτείνονται για σήμερα 8/4/20, μόνο και μόνο επειδή η κατάσταση είναι έκτακτη και οι προμήθειες επείγουσες, όπως για παράδειγμα οι κλωβοί για τις αεροδιακομιδές, που είναι αναγκαίοι για το λαό των νησιών.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΔΝΤ: Ανάπτυξη 5,5% για την παγκόσμια οικονομία και 4,2% για την Ευρωζώνη το 2021
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δωρεάν rapid test στους πολίτες από το Δήμο Θήρας
ΚΟΣΜΟΣ
Μέρκελ: έκκληση για «δίκαιη» κατανομή των εμβολίων στον κόσμο
ΚΟΣΜΟΣ
Ιταλία: παραιτήθηκε η κυβέρνηση Κόντε
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απάντηση στην επιστολή Μ. Ορφανού απο τον Δήμαρχο Θήρας Α. Σιγάλα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνέντευξη του Διοικητή του Γ.Ν.Θ. Βασίλη Μαλαματένιου στο Volcano T.V.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε συναγερμό οι αρχές για τη Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στις πιο "Instagrammable" σκάλες ξενοδοχείων διεθνώς, ξενοδοχείο της Σαντορίνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
H Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας για τα κρούσματα Covid στο νησί μας
ΕΛΛΑΔΑ
Σοβαρές οι συνέπειες του lockdown στα παιδιά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30/1
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων στα Διαπόντια νησιά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ημερίδα ψυχολογικής ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς (25/1)
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διευκρινήσεις του Δήμου Θήρας για την υποκείμενη ανησυχία
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Θήρας για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.