Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια. Α.Ι., νταντάδες και οι νέοι jet setters

Αύξηση 8% και 21% στις αναζητήσεις για καταλύματα και πτήσεις από οικογένειες καταγράφει για το καλοκαίρι του 2024 η Booking.com σε νέα έρευνα που παρουσιάζει.
 

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 32.300 ενήλικες από 32 χώρες οι οποίοι έκαναν διακοπές το τελευταίο 12μηνο και σχεδιάζουν να ταξιδέψουν το 2024, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον των οικογενειών για διακοπές με έμφαση την παραλία, την τοπική κουζίνα και τις εμπειρίες πολιτισμού. Οι κορυφαίοι ανερχόμενοι προορισμοί από όλο τον κόσμο για τις οικογένειες αυτό το καλοκαίρι είναι: Δυρράχιο, Tangier, Μαρακές, Destin (Φλόριντα), Σεβίλλη, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Τόκιο, Gramado (Βραζιλία), Ντουμπρόβνικ και Μαδρίτη. Τα δύο τρίτα των οικογενειών (62%) αξιολόγησαν τον ποιοτικό χρόνο ως τον κυρίαρχο υποκινητή για ταξίδια αυτή τη χρονιά, ενώ ακολούθησε η εύρεση χρόνου για ξεκούραση (58%) και η ανακάλυψη νέων μερών (48%).
 

Τα παιδιά που ζουν στην Ευρώπη θα είναι οι πρωταγωνιστές των διεθνών ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι με το 42% των αναζητήσεων για πτήσεις από Ευρωπαίους να περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα παιδί. Τα παιδιά από την Ασία και τη Β. Αμερική ακολουθούν με ποσοστά 33% και 32% αντίστοιχα.
 

Ωστόσο, ορισμένες εθνικότητες αναδεικνύονται ως οι πραγματικοί ηγέτες των οικογενειακών διακοπών αυτό το καλοκαίρι, καθώς σε αυτές αναπτύσσεται μια γενιά νέων jet setters που, ως παιδιά, όχι μόνο έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις συγκινήσεις της πτήσης, αλλά να γνωρίσουν και διαφορετικούς πολιτισμούς, τοπικές κουζίνες και τοπία από μικρή ηλικία. Πάνω από το ήμισυ (50%) όλων των αναζητήσεων για πτήσεις από τις ακόλουθες χώρες περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα παιδί: Αίγυπτος, Δανία, Πολωνία, Σουηδία, Κύπρος, Τσεχία, Βέλγιο, Νορβηγία, Ην. Βασίλειο και Ιρλανδία.
 

Παράλληλα, οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό οικογενειών που θα ταξιδέψουν φέτος σε διαφορετική ήπειρο είναι: ΗΑΕ, Αυστραλία, Αίγυπτος, Τουρκία, Ολλανδία, Καναδάς, Κίνα, Γερμανία, Ην. Βασίλειο, Βέλγιο.
 

Οι ταξιδιωτικές αποφάσεις των οικογενειών αυτή τη χρονιά διαμορφώνονται από ένα εύρος ενδιαφερόντων και συμπεριφορών που αλλάζουν τον παραδοσιακό τρόπο ταξιδιού με αγαπημένα πρόσωπα. Ειδικότερα...
 

  • Το 55% των οικογενειών παγκοσμίως αναφέρουν ότι εμπνέονται να ταξιδέψουν από την επιθυμία να δοκιμάσουν το φαγητό που είδαν σε κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα ή ταινία, ενδεικτικό της επιρροής των μέσων αυτών στις ταξιδιωτικές επιλογές.
  • Το 48% των οικογενειών σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στο πλαίσιο του ταξιδιωτικού προγραμματισμού για το 2024, εμφανίζοντας μια επιθυμία να υιοθετήσουν νέες πρακτικές.
  • Οι «ταξιδιωτικές νταντάδες» είναι πιθανό να αποτελέσουν τάση αυτό το καλοκαίρι με το 31% των οικογενειών να αναφέρουν ότι είναι πιθανό να δαπανήσουν μέρος του προϋπολογισμού διακοπών σε κάποιον ο οποίος θα φροντίζει τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η τάση αυτή ξεπερνάει το 50% στην Ινδία, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊλάνδη.
  • Η άνεση αποτελεί επίσης κορυφαία προτεραιότητα με το 74% των οικογενειών από όλο τον κόσμο να αναφέρουν ότι ο κλιματισμός είναι η πιο σημαντική άνεση για να προβούν σε κράτηση καταλύματος.
Πηγή : www.tornosnews.gr 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα ¾ των εργαζόμενων γονέων θα έψαχναν για νέα δουλειά εάν ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο γραφείο σε καθημερινή βάση
Ο τουρισμός είναι βιώσιμος και επιτυχημένος όταν οι ντόπιοι τον βλέπουν ως προστιθέμενη αξία για τον τόπο τους
Τα συμπεράσματα έρευνας της Allianz Trade για τον παγκόσμιο τουρισμό το 2024
Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας η σημερινή. Σε 180.000 υπολογίζονται οι θάνατοι παγκοσμίως κάθε χρόνο απο αλλεργίες
H απόλυτη ανατροπή στη Γαλλία. Πρώτη η Αριστερά, δεύτερος ο Μακρόν, τρίτη η Λεπέν
Ο γαλλικός ακροδεξιός συνασπισμός κέρδισε τον 1ο γύρο με 33% των ψήφων-3ος ο Μακρόν με 20%
Στον απόηχο της νίκης Λεπέν το κάλεσμα Μακρόν σε «συνασπισμό» ενάντια στην ακροδεξιά ενόψει του 2ου γύρου στις 7/7
"Παίζει" να δούμε δωρεάν Netflix στην Ευρώπη στο πλαίσιο marketing αυξησης συνδρομητών
Ο όμιλος Αlltours μετατρέπεται σε ίδρυμα ώστε να διτηρηθεί η υπόστασή του και τα κέρδη του να πηγαίνουν σε κοινωφελείς δωρεές
ΟΗΕ: Ο κόσμος υπολείπεται στους στόχους του για το περιβάλλον, την υγεία και την αντιμετώπιση της πείνας
Οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια. Α.Ι., νταντάδες και οι νέοι jet setters
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως σπαταλάται
Στελέχη της OpenAI προειδοποιούν για κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη
«Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα» - 30 χρόνια κλείνει ο Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.