Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Στελέχη της OpenAI προειδοποιούν για κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη

Συγκεκριμένα, μια ανοιχτή επιστολή από ομάδα 11 νυν και πρώην υπαλλήλων της OpenAI και ενός νυν και ενός ακόμη πρώην υπαλλήλου της Google DeepMind ανέφερε ότι τα οικονομικά κίνητρα των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης εμποδίζουν την αποτελεσματική εποπτεία.
 

Επιπλέον, η επιστολή προειδοποιεί για κινδύνους από την μη ελεγχόμενη τεχνητή νοημοσύνη, που κυμαίνονται από τη διάδοση παραπληροφόρησης έως την απώλεια ανεξάρτητων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και την εμβάθυνση των υφιστάμενων ανισοτήτων, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «ανθρώπινη εξαφάνιση».
 

Οι ερευνητές που υπογράφουν την επιστολή αναφέρουν επίσης παραδείγματα εργαλείων δημιουργίας εικόνων που συνεχίζουν να παράγουν φωτογραφίες παραπληροφόρησης, παρά τις πολιτικές ενάντια στη δημιουργία τέτοιου είδους περιεχομένου.
 

Οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης έχουν «αδύναμες υποχρεώσεις» στο να μοιράζονται πληροφορίες με τις κυβερνήσεις σχετικά με τις δυνατότητες και τους περιορισμούς των συστημάτων τους, αναφέρεται στην επιστολή, προσθέτοντας ότι αυτές οι εταιρείες δεν μπορούν να βασιστούν στον διαμοιρασμό αυτών των πληροφοριών οικειοθελώς.
 

Η ανοιχτή επιστολή είναι η πιο πρόσφατη που εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μπορεί γρήγορα και φθηνά να παράγει κείμενο, εικόνες και ήχο που μοιάζει με περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί από άνθρωπο.
 

Η ομάδα προέτρεψε τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης να διευκολύνουν μια διαδικασία για νυν και πρώην υπαλλήλους να εγείρουν ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο και να μην επιβάλλουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας που απαγορεύουν την κριτική.
 

Παράλληλα, η OpenAI, εταιρεία υπό την ηγεσία του Σαμ Άλτμαν δήλωσε την Πέμπτη ότι διέκοψε πέντε μυστικές επιχειρήσεις επιρροής που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της για «παραπλανητική δραστηριότητα» στο διαδίκτυο.
 

Εταιρείες όπως η OpenAI, η Google, η Microsoft, η Meta Platforms και άλλες εταιρείες βρίσκονται σε μία πραγματική κούρσα ανάπτυξης μοντέλων παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης – μια αγορά που προβλέπεται να ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα μέσα σε μια δεκαετία – καθώς οι εταιρείες σε φαινομενικά κάθε κλάδο σπεύδουν να προσθέσουν chatbot και υπηρεσίες που υποστηρίζονται από AI για να μην μείνουν πίσω από τον ανταγωνισμό.
 

Πηγή: OT.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα ¾ των εργαζόμενων γονέων θα έψαχναν για νέα δουλειά εάν ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο γραφείο σε καθημερινή βάση
Ο τουρισμός είναι βιώσιμος και επιτυχημένος όταν οι ντόπιοι τον βλέπουν ως προστιθέμενη αξία για τον τόπο τους
Τα συμπεράσματα έρευνας της Allianz Trade για τον παγκόσμιο τουρισμό το 2024
Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας η σημερινή. Σε 180.000 υπολογίζονται οι θάνατοι παγκοσμίως κάθε χρόνο απο αλλεργίες
H απόλυτη ανατροπή στη Γαλλία. Πρώτη η Αριστερά, δεύτερος ο Μακρόν, τρίτη η Λεπέν
Ο γαλλικός ακροδεξιός συνασπισμός κέρδισε τον 1ο γύρο με 33% των ψήφων-3ος ο Μακρόν με 20%
Στον απόηχο της νίκης Λεπέν το κάλεσμα Μακρόν σε «συνασπισμό» ενάντια στην ακροδεξιά ενόψει του 2ου γύρου στις 7/7
"Παίζει" να δούμε δωρεάν Netflix στην Ευρώπη στο πλαίσιο marketing αυξησης συνδρομητών
Ο όμιλος Αlltours μετατρέπεται σε ίδρυμα ώστε να διτηρηθεί η υπόστασή του και τα κέρδη του να πηγαίνουν σε κοινωφελείς δωρεές
ΟΗΕ: Ο κόσμος υπολείπεται στους στόχους του για το περιβάλλον, την υγεία και την αντιμετώπιση της πείνας
Οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια. Α.Ι., νταντάδες και οι νέοι jet setters
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως σπαταλάται
Στελέχη της OpenAI προειδοποιούν για κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη
«Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα» - 30 χρόνια κλείνει ο Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.