Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Τι είναι και πως διαφημίζει την απομίμηση της Σαντορίνης το Νταλί της Κίνας;

Τι και πως είναι η ολοένα και δημοφιλέστερη για διάφορους λόγους περιοχή Νταλί της Κίνας που αντιγράφει διάφορες πόλεις και περιοχές του κόσμου, ξεκινώντας από την Καλιφόρνια των Η.Π.Α. για να δημιουργήσει τη δική της “Νταλιφόρνια” καταλήγοντας πρόσφατα στη δική της Σαντορίνη, που αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια απομίμησης της εικόνας προφανώς και μόνο κι αυτό κατά προσέγγιση, του νησιού μας;
 

Το Νταλί των 135.000 περίπου χιλιάδων κατοίκων που βρίσκεται στα βορειοδυτικά βάθη της Κίνας και την παραμικρή σχέση δεν έχει με τη θάλασσα και τις ανατολικές ακτές της, όντας χτισμένο στις όχθες της λίμνης Ερχάι κάτω από μια οροσειρά ύψους 3.000 μέτρων, ξεκίνησε να γνωρίζει μεγάλη άνθιση την περίοδο της πανδημίας, όταν οι ψηφιακοί νομάδες, όσοι δηλαδή εργάζονται από τον υπολογιστή τους μένοντας όπου τελικά τους συμφέρει, εγκαταλείποντας τις μεγάλες πόλεις, αναζητούσαν μικρές επαρχιακές για τους απλούστερους ρυθμούς ζωής τους.
 

Μια τέτοια επιλογή ήταν το Νταλί που μέχρι τότε ήταν γνωστό ως προορισμός εκδρομέων και ορειβατών, χάρη στα χαμηλά ενοίκια, στα ειδυλλιακά χωριά και τις αρχαιότητες του πολιτισμού των ορεσίβιων Μπάι.


 

Τότε όμως ήρθε και το τέλος του “παραδοσιακού Νταλί” με την ταχύτατη υλοποίηση της ιδέας -για την Κίνα μιλάμε άλλωστε- για την δημιουργία “αντιγράφων” πόλεων ή περιοχών του κόσμου, προφανώς ως ταξιδιωτικής ατραξιόν όπως θα σκεφτόμασταν αυθόρμητα, ή ως εναλλακτικού τόπου κατοικίας των ψηφιακών νομάδων, όσων δηλαδή μένουν μικρά διαστήματα σε διάφορες περιοχές χωρών δουλεύοντας απο τους υπολογιστές τους.
 

Έτσι λοιπόν το “γραφικό ορειβατικό Νταλί” ξεκίνησε να γίνεται “Νταλιφόρνια” εισάγωντας ή μάλλον δημιουργώντας Καλιφορνέζικες εικόνες και αντικείμενα του τρόπου ζωής για να αντιγράψει εν συνεχεία την εικόνα διαφόρων περιοχών του κόσμου μεταξύ άλλων και του δημοφιλούς ελληνικού νησιού, της Σαντορίνης.
 

Διαφημίζοντας τις υπηρεσίες του, το Νταλί το οποίο δεν απευθύνεται τόσο στον εξωτερικό τουρισμό, όσο στους εγχώριους, στους Κινέζους δηλαδή ψηφιακούς νομάδες, παρέχοντας διαμονές στα διάφορα θεματικά συγκροτήματά του, έχει δημιουργήσει τις δικές του σελίδες για να προβάλει τις υπηρεσίες του, οι οποίες για άλλους μοιάζουν παράδεισος, για άλλους παρωδία.
 

Εκτός όμως από τις σελίδες του, στην υπηρεσία του βρίσκονται και .. influencers ή πολύ πιο απλά διαφημιστές με τη διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση διαφημίζουν οι ίδιοι μέσω των προσωπικών τους εμπειριών τα προϊόντα που προωθούν, επιχειρώντας ένα “επιδραστικότερο” marketing.
 

Με αυτό το σκεπτικό και πρίσμα, μπορούσε να δούμε την “Σαντορίνη του Νταλί” μέσα απο τα μάτια της “Γλυκιάς Ελπίδας”

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064220677213

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα ¾ των εργαζόμενων γονέων θα έψαχναν για νέα δουλειά εάν ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο γραφείο σε καθημερινή βάση
Ο τουρισμός είναι βιώσιμος και επιτυχημένος όταν οι ντόπιοι τον βλέπουν ως προστιθέμενη αξία για τον τόπο τους
Τα συμπεράσματα έρευνας της Allianz Trade για τον παγκόσμιο τουρισμό το 2024
Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας η σημερινή. Σε 180.000 υπολογίζονται οι θάνατοι παγκοσμίως κάθε χρόνο απο αλλεργίες
H απόλυτη ανατροπή στη Γαλλία. Πρώτη η Αριστερά, δεύτερος ο Μακρόν, τρίτη η Λεπέν
Ο γαλλικός ακροδεξιός συνασπισμός κέρδισε τον 1ο γύρο με 33% των ψήφων-3ος ο Μακρόν με 20%
Στον απόηχο της νίκης Λεπέν το κάλεσμα Μακρόν σε «συνασπισμό» ενάντια στην ακροδεξιά ενόψει του 2ου γύρου στις 7/7
"Παίζει" να δούμε δωρεάν Netflix στην Ευρώπη στο πλαίσιο marketing αυξησης συνδρομητών
Ο όμιλος Αlltours μετατρέπεται σε ίδρυμα ώστε να διτηρηθεί η υπόστασή του και τα κέρδη του να πηγαίνουν σε κοινωφελείς δωρεές
ΟΗΕ: Ο κόσμος υπολείπεται στους στόχους του για το περιβάλλον, την υγεία και την αντιμετώπιση της πείνας
Οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια. Α.Ι., νταντάδες και οι νέοι jet setters
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως σπαταλάται
Στελέχη της OpenAI προειδοποιούν για κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη
«Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα» - 30 χρόνια κλείνει ο Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.