Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία την πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ στη Βενετία

Την οργισμένη αντίδραση των κατοίκων της Βενετίας προκάλεσε η θέσπιση καταβολής ενός χρηματικού ποσού από τους τουρίστες, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις πιέσεις του υπερτουρισμού και να καταστήσει την πόλη πιο βιώσιμη, ενώ έγινε η πρώτη στον κόσμο που θέτει σε ισχύ ένα τέτοιο σύστημα.
 

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα απαιτεί ένα τέλος 5 ευρώ από τους επισκέπτες ημερήσιων εκδρομών στη Βενετία, μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Ιταλίας. Το νέο τέλος τέθηκε σε ισχύ στις 25 Απριλίου, ανήμερα της εθνικής γιορτής της Απελευθέρωσης της Ιταλίας.
 

Αρκετές επιτροπές και ενώσεις κατοίκων προχώρησαν σε διαμαρτυρίες, υποστηρίζοντας ότι το τέλος δεν θα κάνει τίποτα για την επίλυση του ζητήματος.
 

Εργαζόμενοι του δήμου εθεάθησαν να ελέγχουν τα εισιτήρια των εκδρομέων έξω από την πρόσοψη του σιδηροδρομικού σταθμού Santa Lucia της Βενετίας. Είχαν τοποθετηθεί νωρίτερα πινακίδες που ενημέρωναν τους επισκέπτες για το νέο τέλους τουρισμού.

 

Ένταση μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων

 

Στην Piazzale Roma, όπου βρίσκεται ο κεντρικός τερματικός σταθμός λεωφορείων της Βενετίας, υπήρξε ένταση μεταξύ της αστυνομίας και των περίπου 500 ατόμων που διαμαρτύρονταν κατά του τέλους.
 

«Μπορώ να σας πω ότι σχεδόν ολόκληρη η πόλη είναι αντίθετη», υποστήριξε ο Matteo Secchi, ο οποίος ηγείται της Venessia.com, μιας ομάδας ακτιβιστών κατοίκων. «Δεν μπορείτε να επιβάλλετε εισιτήριο εισόδου σε μια πόλη - το μόνο που κάνουν είναι να τη μετατρέψουν σε θεματικό πάρκο. Αυτή είναι μια κακή εικόνα για τη Βενετία … Θέλω να πω, αστειευόμαστε;».
 

Το εισιτήριο εισόδου, το οποίο απαιτείται μόνο για την πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας, μπορεί να κρατηθεί ηλεκτρονικά και θα ισχύει από την Πέμπτη έως τις 14 Ιουλίου, στο πλαίσιο της δοκιμαστικής του φάσης.
 

Εξαιρούνται οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και τα παιδιά κάτω των 14 ετών, καθώς και οι τουρίστες που διανυκτερεύουν.
 

Οι ημερήσιοι ταξιδιώτες, ωστόσο, θα πρέπει να αγοράζουν το εισιτήριό τους ηλεκτρονικά και στη συνέχεια θα τους παρέχεται ένας κωδικός QR. Όσοι δεν διαθέτουν, θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήριο κατά την άφιξη, με τη βοήθεια τοπικών συνοδών, οι οποίοι θα πραγματοποιούν επίσης τυχαίους ελέγχους σε πέντε κύρια σημεία άφιξης, συμπεριλαμβανομένου του σιδηροδρομικού σταθμού Santa Lucia. Όσοι δεν έχουν εισιτήριο κινδυνεύουν με πρόστιμα μεταξύ 50 και 300 ευρώ.
 

Το συμβούλιο της Βενετίας δήλωσε ότι 5.500 άτομα είχαν κλείσει εισιτήριο για την 25η Απριλίου, εθνική εορτή στην Ιταλία, φέρνοντας 27.500 ευρώ στα ταμεία της πόλης την πρώτη ημέρα.

Πηγές - αναδημοσίευση : www.lifo.gr
www.liberal.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
"Παίζει" να δούμε δωρεάν Netflix στην Ευρώπη στο πλαίσιο marketing αυξησης συνδρομητών
Ο όμιλος Αlltours μετατρέπεται σε ίδρυμα ώστε να διτηρηθεί η υπόστασή του και τα κέρδη του να πηγαίνουν σε κοινωφελείς δωρεές
ΟΗΕ: Ο κόσμος υπολείπεται στους στόχους του για το περιβάλλον, την υγεία και την αντιμετώπιση της πείνας
Οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια. Α.Ι., νταντάδες και οι νέοι jet setters
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως σπαταλάται
Στελέχη της OpenAI προειδοποιούν για κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη
«Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα» - 30 χρόνια κλείνει ο Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Κατά κράτος ήττα του AI Overviews της Google που ήρθε να ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI
Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Σούνακ για τη Βρετανία, στις 30/5 διαλύεται η Βουλή
Η ΕΕ έδωσε το πράσινο φως στους πρώτους κανόνες για την AI παγκοσμίως
Τι είναι και πως διαφημίζει την απομίμηση της Σαντορίνης το Νταλί της Κίνας;
Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία την πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ στη Βενετία
Σε χωριό στη Μενόρκα που θυμίζει Σαντορίνη, οι κάτοικοι θέλουν να απαγορεύσουν την πρόσβαση
Γεωμαγνητική καταιγίδα χτύπησε τη γη δημιουργώντας εντυπωσιακά φαινόμενα και εικόνες
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.