Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Ενεργός ευεξία, η νέα τάση που καθορίζει τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

Μετατόπιση από τα παραδοσιακά ταξίδια ευεξίας προς την ενεργό ευεξία μετά την πανδημία διαπιστώνει μελέτη της ισπανικής εταιρείας παρατήρησης και ανάλυσης τουριστικών δεδομένων Mabrian Technologies. 
 

Η κατανόηση αυτής της τάσης, υπογραμμίζεται στη μελέτη, είναι το κλειδί για όλους τους προορισμούς, προκειμένου να αναπτύξουν επιτυχημένες στρατηγικές, κάνοντας μια βαθιά κατάδυση στους κύριους παράγοντες ζήτησης των ταξιδιών ευεξίας.
 

Οι αναλυτές της Mabrian εξέτασαν 6,7 εκατομμύρια κριτικές του TripAdvisor για δραστηριότητες εντός των προορισμών από το 2019 έως το 2023 και εντόπισαν πέντε βασικούς παράγοντες ζήτησης για ενεργό ευεξία:
 

1. Φυσική αναψυχή (αθλήματα),

2. Ήπια πεζοπορία (εκδρομές και περίπατοι)

3. Θαλάσσια σπορ - όλα δείχνουν μια αυξητική τάση τα τελευταία 4 χρόνια

4. Παραδοσιακές δραστηριότητες ευεξίας και χαλάρωσης (SPA, ιαματικές πηγές) και

5. Γαστρονομικές εμπειρίες.

 

Το ζήτημα της ενεργούς ευεξίας τέθηκε από την Mabrian στο 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Τουρισμό Βουνού και Ευεξίας, που διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και την κυβέρνηση της Ανδόρα. Η βάση της συζήτησης ήταν ο ανανεωμένος ορισμός του ταξιδιώτη ευεξίας, που περιλαμβάνει προληπτικές δραστηριότητες οι οποίες βελτιώνουν τον τρόπο ζωής, όπως η φυσική κατάσταση, η υγιεινή διατροφή, η χαλάρωση, η περιποίηση και οι θεραπευτικές θεραπείες.
 


 

Τα δεδομένα της Mabrian δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες αλλάζουν τη σχέση τους με τους προορισμούς, καθώς θέλουν να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες που συνδυάζουν ανακάλυψη και αναψυχή, συμβάλλοντας στην επιδίωξη ενός ισορροπημένου και πιο υγιεινού τρόπου ζωής.
 

Στην πραγματικότητα, όπως αντικατοπτρίζει η ανάλυση της εταιρείας, οι κινητήριες δυνάμεις της ζήτησης ευεξίας που παρουσιάζουν την ισχυρότερη αυξητική τάση είναι: η ήπια πεζοπορία (+5,1%), η φυσική αναψυχή (+4,7%) και οι γαστρονομικές εμπειρίες (3,5%).
 

Όλα αυτά, όπως αναφέρεται, αποτελούν μια ευκαιρία στους προορισμούς να δημιουργήσουν εύκολα τουριστικά προϊόντα και δραστηριότητες που συνδυάζουν την ύπαιθρο και τους φυσικούς πόρους με παγκόσμιες βιωματικές hot τάσεις, όπως εκδρομές πεζοπορίας και κάμπινγκ, ποδηλασία, καγιάκ και κανό, εκδρομές με τρέξιμο, ακόμη και μαθήματα μαγειρικής. Επιπλέον, αυτή η ολιστική προσέγγιση στον σχεδιασμό και την προώθηση της ευεξίας έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τις στρατηγικές σχεδιασμού και προώθησης έξυπνων προορισμών.
  

Ενεργός ευεξία, η Ευρώπη στην πρώτη γραμμή 

Η ενεργός ευεξία έχει ιδιαίτερη απήχηση στην ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά. Οι προορισμοί και οι επιχειρήσεις, που ευθυγραμμίζονται με αυτήν την ανανεωμένη ιδέα ευεξίας, που βρίσκονται δηλαδή πιο κοντά στα βιωματικά ταξίδια, βλέπουν αύξηση της ζήτησης κατά 8,2% από το 2019. Αυτή τη στιγμή, οι παραπάνω δραστηριότητες αποτελούν το 48% των κινήτρων των Ευρωπαίων ταξιδιωτών για να επιλέξουν έναν προορισμό.

Πηγή : www.tornosnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
"Παίζει" να δούμε δωρεάν Netflix στην Ευρώπη στο πλαίσιο marketing αυξησης συνδρομητών
Ο όμιλος Αlltours μετατρέπεται σε ίδρυμα ώστε να διτηρηθεί η υπόστασή του και τα κέρδη του να πηγαίνουν σε κοινωφελείς δωρεές
ΟΗΕ: Ο κόσμος υπολείπεται στους στόχους του για το περιβάλλον, την υγεία και την αντιμετώπιση της πείνας
Οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια. Α.Ι., νταντάδες και οι νέοι jet setters
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως σπαταλάται
Στελέχη της OpenAI προειδοποιούν για κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη
«Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα» - 30 χρόνια κλείνει ο Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Κατά κράτος ήττα του AI Overviews της Google που ήρθε να ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI
Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Σούνακ για τη Βρετανία, στις 30/5 διαλύεται η Βουλή
Η ΕΕ έδωσε το πράσινο φως στους πρώτους κανόνες για την AI παγκοσμίως
Τι είναι και πως διαφημίζει την απομίμηση της Σαντορίνης το Νταλί της Κίνας;
Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία την πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ στη Βενετία
Σε χωριό στη Μενόρκα που θυμίζει Σαντορίνη, οι κάτοικοι θέλουν να απαγορεύσουν την πρόσβαση
Γεωμαγνητική καταιγίδα χτύπησε τη γη δημιουργώντας εντυπωσιακά φαινόμενα και εικόνες
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.