Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Πώς γιορτάζονται τα γενέθλια σε διάφορα μέρη του κόσμου;

Τούρτες, κεράκια, γλυκά, διακόσμηση, πρωτότυπα δώρα και χορός είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των περισσότερων γενεθλίων σε όλο τον κόσμο. Τι κάνει όμως τα γενέθλια αξέχαστα σε κάθε πλευρά της γης;
 
Ελλάδα - Γιορτή και χαρά
Από την αρχαιότητα που έφτιαχναν πίτες με μέλι και τις στόλιζαν με κεριά, ώς σήμερα, την ημέρα των γενεθλίων την περνάς με φίλους, κερνάς πάντα τους αγαπημένους σου, δέχεσαι δώρα και ευχές για τα γενέθλιά σου. Είτε μεγάλη, είτε μικρή είναι η γιορτή, πριν αλλάξει η μέρα θα σβήσεις και τούρτα και πάντα θα υπάρχει κάποιος να σου θυμίσει να ευχηθείς, πριν σβήσεις τα κεράκια. Εδώ μάλιστα θεωρείται γρουσουζιά να δέχεσαι ευχές ή  να σβήνεις τούρτα νωρίτερα από την ημέρα των γενεθλίων σου.
 
Ιταλία, Ουγγαρία, Βραζιλία και Αργεντινή - Άκου να δεις!
Ήξερες εσύ ότι την ώρα που σου εύχονται “χρόνια πολλά” θα πρέπει ταυτόχρονα να σου τραβήξουν το αυτί; Για την ακρίβεια, θα πρέπει να σου τραβήξουν το αυτί ανάλογα με τα χρόνια που γιορτάζεις, για να πιάσουν οι ευχές γενεθλίων  και να ζήσεις τόσο ώστε να ακουμπήσουν τα αυτιά σου στο πάτωμα. 
 

Καναδάς - Ετοιμάσου για κάτι νόστιμο
Στον Καναδά λοιπόν, μαζί με τα δώρα και τις ευχές για γενέθλια, συνηθίζεται  να αλείφουν με βούτυρο τη μύτη αυτού που έχει γενέθλια, για “να μην τους πιάσει η κακή τύχη”. Όσο πιο πολλά κεράκια σβήνει κάποιος, τόσο αυξάνεται και η ποσότητα του βουτύρου που αφήνουν στη μύτη του!

Κίνα - Τύχη και noodles
Τα πιο σημαντικά γενέθλια είναι όταν το μωρό κλείνει τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Συγγενείς και φίλοι πλησιάζουν το μωρό και αφήνουν κάποιο μικρό θησαυρό:  ένα βιβλίο ή κέρματα ή ένα στυλό. Ό,τι πιάσει πρώτο το μωρό είναι αυτό που συμβολίζει το τι θα ακολουθήσει στη ζωή του στο μέλλον! Κατά τ’άλλα, τρώνε noodles (chang shou mian) που συμβολίζουν την μακροζωία.
 
Μεξικό - Piñata και φιέστα!
 
Ούτε στο Μεξικό είναι απλή υπόθεση τα γενέθλια! Μια πολύχρωμη, χάρτινη piñata γεμισμένη με ζαχαρωτά, γλυκά και παιχνιδάκια που τοποθετείται ψηλά και συμβολίζει τους πειρασμούς της ζωής. Ένας-ένας οι καλεσμένοι, γυρνούν γύρω από την Piñata με δεμένα μάτια και την χτυπούν μέχρι να σπάσει. Όποιος τα καταφέρει, θεωρείται πολύ τυχερός!
 
Αυστραλία - το ψωμάκι της Νεράιδας

Τα παιδιά στην Αυστραλία την ημέρα των γενεθλίων τους απολαμβάνουν ένα φοβερό έδεσμα που ονομάζεται fairy bread. Πρόκειται για μια φέτα ψωμί που αλείφεται με πολύ βούτυρο και πασπαλίζονται με ζάχαρη και πολύχρωμη τρούφα. Αποτελεί αγαπημένη απόλαυση μικρών και μεγάλων την ημέρα των γενεθλίων τους που τη δέχονται με μεγαλύτερη λαχτάρα από τα δώρα και τις ευχές για τα γενέθλιά τους.

 

Jamaica - Καλυφθείτε!

 
Έχει ξεκινήσει πολλούς αιώνες πριν αλλά κρατάει καλά μέχρι και σήμερα. Στη Jamaica το αλεύρι πρωταγωνιστεί στα γενέθλια. Για την ακρίβεια, ο εορτάζοντας “λούζεται” σε ανύποπτο χρόνο με χούφτες αλεύρι, από την κορφή ως τα νύχια!
 
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα έθιμα που τηρούνται σε όλο τον κόσμο, με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων. Στα επόμενα γενέθλια, εκτός από τα πρωτότυπα δώρα, ή μοναδικές ευχές ευχόμαστε να βρεθείς σε κάποια χώρα του εξωτερικού, να ανακαλύψεις από κοντά αυτές τις παραδόσεις!

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα ¾ των εργαζόμενων γονέων θα έψαχναν για νέα δουλειά εάν ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο γραφείο σε καθημερινή βάση
Ο τουρισμός είναι βιώσιμος και επιτυχημένος όταν οι ντόπιοι τον βλέπουν ως προστιθέμενη αξία για τον τόπο τους
Τα συμπεράσματα έρευνας της Allianz Trade για τον παγκόσμιο τουρισμό το 2024
Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας η σημερινή. Σε 180.000 υπολογίζονται οι θάνατοι παγκοσμίως κάθε χρόνο απο αλλεργίες
H απόλυτη ανατροπή στη Γαλλία. Πρώτη η Αριστερά, δεύτερος ο Μακρόν, τρίτη η Λεπέν
Ο γαλλικός ακροδεξιός συνασπισμός κέρδισε τον 1ο γύρο με 33% των ψήφων-3ος ο Μακρόν με 20%
Στον απόηχο της νίκης Λεπέν το κάλεσμα Μακρόν σε «συνασπισμό» ενάντια στην ακροδεξιά ενόψει του 2ου γύρου στις 7/7
"Παίζει" να δούμε δωρεάν Netflix στην Ευρώπη στο πλαίσιο marketing αυξησης συνδρομητών
Ο όμιλος Αlltours μετατρέπεται σε ίδρυμα ώστε να διτηρηθεί η υπόστασή του και τα κέρδη του να πηγαίνουν σε κοινωφελείς δωρεές
ΟΗΕ: Ο κόσμος υπολείπεται στους στόχους του για το περιβάλλον, την υγεία και την αντιμετώπιση της πείνας
Οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια. Α.Ι., νταντάδες και οι νέοι jet setters
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως σπαταλάται
Στελέχη της OpenAI προειδοποιούν για κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη
«Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα» - 30 χρόνια κλείνει ο Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.