Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για έβδομη ημέρα με τον ρωσικό στρατό να έχει καταλάβει τη Χερσώνα και να ετοιμάζεται να εισβάλει στο Χάρκοβο μετά από συνεχή βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι το Κίεβο το οποίο σφυροκοπείται διαρκώς. Την ίδια ώρα ερωτηματικό παραμένει το εάν θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας – Ρωσίας στης σκιάς της κλιμάκωσης της επίθεσης της Μόσχας.
Αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στο Χάρκοβο, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχες σε εξέλιξη.
«Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στο Χάρκοβο και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο» της πόλης, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός μέσω Telegram. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών», κατά την ίδια πηγή.
Οι αρχές της Χάρκοβο έχουν επισημάνει ότι ο στρατός της Ρωσίας εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις που έπληξαν το κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, περιλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών και το κτίριο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το Liveuamap δημοσιεύει βίντεο από την κατάρρευση κτιρίου που στεγάζει τα αστυνομικά γραφεία της πόλης μετά από βομβαρδισμό και αναφέρει ότι επίσης πλήγματα έχει δεχθεί πανεπιστημιακή σχολή που βρισκόταν απέναντι από το κυβερνητικό γραφείο.