Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Σημαντικές οι αυξήσεις τιμών στα ξενοδοχεία 4* και 5* για φέτος

Σημαντική αύξηση τιμών στα ξενοδοχεία των μεσογειακών χωρών καταγράφει αυτό το καλοκαίρι, έναντι του 2019, η ισπανική εταιρεία Mabrian Technologies, που ειδικεύεται στην έρευνα αγοράς τουρισμού. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία της έρευνας, που δημοσιεύει η ιστοσελίδα των Ρώσων τουρ οπερέιτορ, η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια στις αυξήσεις των τιμών στα ξενοδοχεία resort 3, 4 και 5 αστέρων μεταξύ των 5 κορυφαίων μεσογειακών προορισμών (Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία).

Ειδικότερα, το κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία 4 * στη χώρα μας την σεζόν 2021 αυξήθηκε, έναντι της σεζόν του 2019, κατά 31%, σε 163 ευρώ και σε ξενοδοχεία 5 *  κατά 47%, στα 292 ευρώ την ημέρα. 

Η Ιταλία και η Ισπανία συμπληρώνουν το top3 στην αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών. Για δωμάτιο σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ιταλία το κόστος ήταν 146 ευρώ (+ 20% σε σύγκριση με το 2019) και στην Ισπανία 128 ευρώ (+ 16%). Η διαμονή μιας ημέρας σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Ιταλία κόστισε 373 ευρώ (+ 30%) και στην Ισπανία - 271 ευρώ (+ 24%).

Τα ξενοδοχεία στην Τουρκία έδωσαν τις χαμηλότερες αυξήσεις αυτό το καλοκαίρι έναντι της σεζόν του 2019. Οι τιμές σε δωμάτι0 ξενοδοχείου 4 αστέρων αυξήθηκαν μόλις κατά 6% στα 76 ευρώ και σε ένα ξενοδοχείο 5*  κατά 14% στα 139 ευρώ.

Στην Πορτογαλία αντίστοιχα η τιμή δωματίου αυξήθηκε κατά 17% στα 4άστερα ξενοδοχεία (στα 118 ευρώ) και στα 5άστερα κατά 23% (στα 230 ευρώ ανά διανυκτέρευση).

Στα ξενοδοχεία 3 αστέρων, το πιο ακριβό κατάλυμα που κατέγραψε η έρευνα της Mabrian Technologies ήταν στην Ιταλία (102 ευρώ) και την Ισπανία (97 ευρώ). Φθηνότερα ήταν στην Τουρκία (56 ευρώ).

Γενικά στα ξενοδοχεία 3 αστέρων καταγράφηκε αύξηση 23% στην Ιταλία και Ισπανία και μείωση 6% στην Τουρκία, έναντι του 2019.

Στην Ελλάδα, τα ξενοδοχεία 3 αστέρων έδωσαν αυξήσεις μόλις 3% (στα 96 ευρώ την ημέρα), ενώ στην Πορτογαλία η αύξηση σε αυτήν την κατηγορία ήταν 12% (στα 82 ευρώ).

Γιατί αυξήθηκαν οι τιμές

Όπως εξηγούν οι ερευνητές της Mabrian Technologies, οι ταξιδιώτες με υψηλότερη αγοραστική δύναμη επηρεάστηκαν λιγότερο από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία, οπότε δεν άλλαξαν τις συνήθειές τους και δεν εγκατέλειψαν τα ταξίδια λόγω των αυξανόμενων τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονής.

Σχεδόν σε όλες τις παραπάνω χώρες, όπως τονίζεται, τα ξενοδοχεία στην κατηγορία 5 * δούλεψαν με τη μέγιστη χωρητικότητα και αύξησαν τις τιμές ποντάροντας στην υψηλή ζήτηση.

Όσον αφορά άλλους παράγοντες που επηρέασαν την τιμολόγηση των ξενοδοχείων, μεταξύ αυτών ήταν το υψηλό κόστος για την εφαρμογή μέτρων σε σχέση με τον COVID-19, καθώς και η επιθυμία των ξενοδόχων να καλύψουν ζημιές, που προκάλεσε η πανδημία, αυτό το καλοκαίρι.

Πηγή: tornosnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ξεκινούν στην Αφρική κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του AIDS με την τεχνολογία mRNA
Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας αναμένεται να προτείνει η Κομισιόν
79η μέρα του πολέμου : Κλιμάκωση των επιθέσεων της Ρωσίας στο Ντονμπάς
Ευρώπη : Η Ρωσία εγείρει πλέον την «πιο άμεση απειλή» για τη διεθνή τάξη
Κλείνει στρόφιγγα φυσικού αερίου απο την Ουκρανία προς την Ευρώπη – Ανωτέρα βία επικαλείται το Κίεβο
Σήμερα η λήξη της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, μίας «άνευ προηγουμένου άσκησης συμμετοχικής δημοκρατίας»
Απόφαση-σταθμός στην Ιταλία: Τα νεογέννητα παιδιά θα αποκτούν αυτόματα τα επώνυμα και των δύο γονέων
Ο "διάλογος στρατηγικής σταθερότητας" ΗΠΑ - Ρωσίας διακόπηκε και επίσημα. Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία
Κλείνουν σήμερα οι στρόφιγγες ρωσικού φυσικού αερίου προς Πολωνία και Βουλγαρία
Ο Ίλον Μασκ εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων
Ευρεία νίκη γεμάτη προκλήσεις σε μια διχασμένη χώρα για τον Μακρόν
Μόσχα σε Ουάσιγκτον: Απρόβλεπτες οι συνέπειες αν συνεχίσετε να εξοπλίζετε την Ουκρανία
Το αμερικανικό Πεντάγωνο προβλέπει «παρατεταμένο» πόλεμο
Πολύ πιθανό να ξεκινήσουν σήμερα Τρίτη 29/3 ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας
Κορονοϊός: Ο EMA ενέκρινε την χρήση του φαρμάκου Evusheld
Volcano TV
Hondos_KE
δεναξας
DEYATH
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.