Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Πλήρης Ελληνική στήριξη στον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλλα

Την πλήρη στήριξή της στο Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας εκφράζει η Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Η Ελλάδα εκφράζει την πλήρη στήριξή της στο Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας. Η Ιορδανία είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και μετριοπάθειας σε μια ταραχώδη περιοχή και ισχυρός συνεργάτης της Ελλάδας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Προσβλέπουμε σε συνέχιση τη στενή μας συνεργασία με τους Ιορδανούς φίλους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή».

Ο ιορδανικός στρατός ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, πως δύο πρόσωπα οικεία της βασιλικής οικογένειας συνελήφθησαν για «λόγους ασφαλείας», προσθέτοντας πως ο πρίγκιπας Χάμζα, ετεροθαλής αδελφός του βασιλιά Αμπντάλα Β’ και πρώην πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου, κλήθηκε να βάλει τέλος στις δραστηριότητες που μπορεί να απειλήσουν τη σταθερότητα του βασιλείου. Σε ένα βίντεο που διαβιβάσθηκε στο BBC από τον δικηγόρο του, ο πρίγκιπας Χάμζα δήλωσε χθες πως βρίσκεται «σε κατ’ οίκον περιορισμό» στο παλάτι του στο Αμάν.

«Η επιχείρηση ασφαλείας χθες (Σάββατο) είναι η έκφραση μιας κόκκινης γραμμής, η οποία δεν επιτρέπεται να παραβιασθεί όταν πρόκειται για ανώτερα συμφέροντα του βασιλείου, για την ασφάλειά του και τη σταθερότητά του», γράφει η εφημερίδα στην πρώτη σελίδα της. «Ορισμένοι προσπαθουν να φανταστούν μια απόπειρα πραξικοπήματος στην Ιορδανία και επιχειρούν να εμπλέξουν τον πρίγκιπα Χάμζα», συνεχίζει η Al-Rai, η μοναδική εφημερίδα που σχολιάζει την εξέλιξη αυτή. Για την εφημερίδα, «ορισμένες ενέργειες του πρίγκιπα (Χάμζα) χρησιμοποιήθηκαν επιτηδείως για να πληγεί η ασφάλεια και η σταθερότητα της Ιορδανίας»«Όσοι γνωρίζουν την ιστορία της Ιορδανίας, ξέρουν καλά πως αυτού του είδους οι καταστάσεις συμβαίνουν από καιρό σε καιρό. Ξέρουν επίσης πως οποιαδήποτε απόπειρα αποσταθεροποίησης αυτής της αιωνόβιας χώρας ή χωρισμού του λαού της από την ηγεσία του είναι καταδικασμένες σε αποτυχία», καταλήγει η εφημερίδα.

Οι ημικυβερνητικές εφημερίδες Al-Dostour και Al-Ghad αναπαρήγαγαν από την πλευρά τους χωρίς σχόλιο τις επίσημες ανακοινώσεις γι’ αυτές τις συλλήψεις.

Από την πλευρά της, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post ανέφερε πως στον πρίγκιπα Χάμζα απαγορεύτηκε να αναχωρήσει από το παλάτι του στο Αμάν στο πλαίσιο έρευνας για μια φερόμενη συνωμοσία με στόχο την ανατροπή του βασιλιά Αμπντάλα Β’.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
Hondos_210405
Pharmacy
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η Ε.Ε. δεν προτίθεται να ανανεώσει τις συμβάσεις για τα εμβόλια με AstraZeneca και Johnson & Johnson
Δανία: Οριστικό στοπ στο εμβόλιο της AstraZeneca
Kaspersky Labs: κενό ασφάλειας στο αποθετήριο APKPure του Android
Αναστολή εμβολιασμών με το Johnson & Johnson στις ΗΠΑ
Άρχισαν οι παραδόσεις των εμβολίων της Johnson & Johnson στην Ε.Ε.
Αλλαγή σελίδας για την Alitalia
ΕΜΑ: Τα ωφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca υπερτερούν του κινδύνου παρενεργειών
Aναστολή των δοκιμών του εμβολίου AstraZeneca στα παιδιά
Και "με την βούλα" πλέον η σύνδεση του εμβόλιου της AstraZeneca με περιστατικά θρομβώσεων
Πλήρης Ελληνική στήριξη στον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλλα
Οι ΗΠΑ διακόπτουν την παραγωγή του εμβολίου της AstraZeneca
Διακοπές και εστίαση απο τέλος Ιουνίου στη Γερμανία
ΕΜΑ: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για την διακοπή χρήσης του εμβόλιου της AstraZeneca
Αναστολή του εμβολίου AstraZeneca σε άτομα κάτω των 60 ετών στην Γερμανία
Η ελληνική σημαία κυματίζει σε ιστορικά κτήρια σε όλο τον κόσμο!
Λιγνός_νέα
Denaxa
Αιμοδοσία 21/05
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.