Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Alitalia: Covid free πτήσεις από 8/12 με αρνητικό test Covid προς και από τη Νέα Υόρκη

Συντάκτης: ΔΚ

Η Alitalia και τα αεροδρόμια της Ρώμης ανακοίνωσαν ότι, από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε κάποια από τις τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς τη Νέα Υόρκη πρέπει να έχουν μαζί τους να παρουσιάσουν αρνητικό test ελέγχου που να αποδεικνύει την αρνητικότητα στο Covid 19, και να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν από την πτήση ή να έχει πραγματοποιηθεί η δοκιμή αντιγόνου απευθείας στο αεροδρόμιο πριν ξεκίνησαν.


 

Για όσους αναχωρούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά την άφιξή τους στο Fiumicino θα τους ζητηθεί να πραγματοποιήσουν μια νέα δοκιμή αντιγόνου. Ένας διπλός έλεγχος που θα απαλλάξει τους επιβάτες από την υποχρέωση απομόνωσης κατά την είσοδο στην Ιταλία.


 

Επίσης, για όλες τις πτήσεις που είναι απαραίτητο το test Covid, οι επιβάτες θα πρέπει κατά τη διάρκεια της πτήσης να φορούν προστατευτική χειρουργική μάσκα και να διαθέτουν επαρκή αριθμό μασκών για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ώστε να τις αντικαθιστούν κάθε 4 ώρες. Επιπλέον, πριν από την επιβίβαση, απαιτείται η συμπλήρωση μιας ταυτοπιστοποίησης που να πιστοποιεί ότι δεν υπήρξε στενή επαφή με άτομα με Covid-19.

 

Η πρωτοβουλία αυτή ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιβατών οι οποίοι, σε μια πρόσφατη έρευνα αγοράς, εξέφρασαν αυξανόμενο ενδιαφέρον για την υιοθέτηση αυτών των μέτρων στα πολύωρα ταξίδια. Επιπλέον, αυτή η πειραματική φάση θα στοχεύσει στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της λειτουργικότητας του νέου τρόπου ταξιδιού, με σκοπό να το καταστήσει ευρύτερα διαθέσιμο ενόψει της επερχόμενης σεζόν του καλοκαιριού 2021.


 

Το νέο πρωτόκολλο ταξιδιού διέπεται από το διάταγμα του Ιταλού Υπουργού Υγείας το οποίο εκδόθηκε σε συμφωνία με τον Ιταλό Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας. Το κυβερνητικό μέτρο θα τεθεί σε ισχύ, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021. Οι περιορισμοί εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες που προβλέπονται από τις διατάξεις της αμερικανικής διοίκησης παραμένουν σε ισχύ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΔΝΤ: Ανάπτυξη 5,5% για την παγκόσμια οικονομία και 4,2% για την Ευρωζώνη το 2021
Μέρκελ: έκκληση για «δίκαιη» κατανομή των εμβολίων στον κόσμο
Ιταλία: παραιτήθηκε η κυβέρνηση Κόντε
Έφυγε ο σπουδαίος δημοσιογράφος Λάρι Κινγκ
Ορκίζονται σήμερα Μπάιντεν - Χάρις
H κακοκαιρία «χτύπησε» και την έρημο Σαχάρα!
Εργάτες παγιδευμένοι μια εβδομάδα σε ορυχείο της Κίνας κατάφεραν να στείλουν μήνυμα στους διασώστες
Τα 10 πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου
ΗΠΑ : 4.500 θάνατοι, 235.000 κρούσματα, 131.000 νοσηλευόμενοι απο Covid σε 24 ώρες
10 επισκέψιμα μέρη στον πλανήτη που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν
Η Βρετανία αποχαιρέτησε το Erasmus
Και επίσημα πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν – Επικυρώθηκε η νίκη του
Πραξικόπημα- καρναβάλι πριν από την ανακήρυξη του Μπάϊντεν ως νέου προέδρου των ΗΠΑ
Ε.Ε. και ΕΜΑ ενέκριναν το εμβόλιο της Moderna
Οι αλλαγές για τους Έλληνες λόγο Brexit
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.