Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Υπερκέρδη για τους ψηφιακούς κολοσσούς στην Covid19 εποχή

Συντάκτης: ΔΚ
Την ώρα που ο Covid ταλαιπωρεί την παγκόσμια οικονομία, οι τέσσερις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, Alphabet, Amazon, Facebook, Apple, συνεχίζουν απτόητες να ενισχύουν τα οικονομικά μεγέθη τους και να επιδεικνύουν ισχυρή άμυνα απέναντι στην έξαρση του ιού. 


Παρουσιάζοντας τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2020, οι  τέσσερις τεχνολογικοί κολοσσοί εμφανίζουν έσοδα που ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street.


H αγορά της online διαφήμισης ανέκαμψε, ύστερα από το πλήγμα που δέχθηκε ο κλάδος στην αρχή του έτους, ενώ με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει να αναπτύσσεται το ηλεκτρονικό εμπόριο και το cloud computing, αυξάνοντας έτσι την υπεροχή των τεχνολογικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω αγορές. Ετσι, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι συνολικές πωλήσεις των τεσσάρων μεγάλων τεχνολογικών ομίλων σημείωσαν κατά το τρίτο τρίμηνο (που έκλεισε τον περασμένο Σεπτέμβριο) αύξηση 18%, με αυτές να διαμορφώνονται στα 227 δισ. δολ., υψηλότερες κατά 4% απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν.


Η άνθηση που γνωρίζουν οι τέσσερις μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί συμπίπτει και με μια περίοδο που εντείνεται η ανησυχία, κυρίως από την πλευρά των πολιτικών και ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ, σχετικά με την πολιτική και οικονομική ισχύ που έχουν αυτοί συγκεντρώσει. 


Η μήνυση κατά της Google από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, οι ακροαματικές διαδικασίες στο Κογκρέσο και οι κατηγορίες περί λογοκρισίαςκαι παραπληροφόρησης στο Διαδίκτυο, αποτελούν κάποια απο τα προλήματα που αντιμετωπίζουν οι τεχνολογικές εταιρείες.


Παρότι στελέχη των τεχνολογικών κολοσσών απορρίπτουν τους ισχυρισμούς ότι προσπαθούν να αποσπάσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης, στοιχεία σχετικά με την κεφαλαιοποίησή τους καταδεικνύουν ότι είναι δύσκολο να υποβαθμιστεί η άνοδος που έχουν καταγράψει το τελευταίο διάστημα. 


Σχετικά με την Ευρωπαική αγορά, Google και Facebook  εμφανίζονται να αυξάνουν την διείσδυση, απήχηση αλλά και τα έσοδά τους, σε αντίθεση με τις Alphabet, Amazon και Apple που εμφανίζουν περιορισμένη δημοφιλία, πολύ πιθανό και λόγο των δασμών που προκύπτουν απο την αγορά προιόντων εκτός Ε.Ε. 

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Έφυγε ο σπουδαίος δημοσιογράφος Λάρι Κινγκ
Ορκίζονται σήμερα Μπάιντεν - Χάρις
H κακοκαιρία «χτύπησε» και την έρημο Σαχάρα!
Εργάτες παγιδευμένοι μια εβδομάδα σε ορυχείο της Κίνας κατάφεραν να στείλουν μήνυμα στους διασώστες
Τα 10 πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου
ΗΠΑ : 4.500 θάνατοι, 235.000 κρούσματα, 131.000 νοσηλευόμενοι απο Covid σε 24 ώρες
10 επισκέψιμα μέρη στον πλανήτη που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν
Η Βρετανία αποχαιρέτησε το Erasmus
Και επίσημα πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν – Επικυρώθηκε η νίκη του
Πραξικόπημα- καρναβάλι πριν από την ανακήρυξη του Μπάϊντεν ως νέου προέδρου των ΗΠΑ
Ε.Ε. και ΕΜΑ ενέκριναν το εμβόλιο της Moderna
Οι αλλαγές για τους Έλληνες λόγο Brexit
Lockdown και περιορισμοί επιστρέφουν σε όλο τον κόσμο
Σαρώνει ο κορονοιός στη Γερμανία
Habemus Brexit
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.