Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

USTOA: Η Ελλάδα τρίτη προτίμηση των Αμερικανών τουριστών για το 2021

Τρίτος δημοφιλέστερος διεθνής προορισμός στον κόσμο για τους Αμερικανούς τουρίστες το 2021 είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με τις νέες κρατήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε μέλη της Ένωσης Τουρ Οπερείτορ των ΗΠΑ, USTOA το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2020. Η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Ιταλία και στη δεύτερη θέση η Ιρλανδία.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα ήταν τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός και στις κρατήσεις μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2019, για ταξίδια το 2020 (προ της εμφάνισης του κορωνοϊού, δηλαδή), σύμφωνα με την ανάλογη έρευνα της USTOA.
Η τωρινή έρευνα της USTOA διενεργήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου και για τις νέες κρατήσεις, που είχαν τα ενεργά μέλη της τις τελευταίες 60 ημέρες. Τα ευρήματα της έρευνας:
  • Το 69% των ερωτηθέντων μελών της τουρ οπερέιτορ δηλώνουν με σιγουριά ότι οι κρατήσεις θα αυξηθούν το 2021. 9 στους 10 τουρ οπερέιτορ είναι αισιόδοξοι ή συγκρατημένα αισιόδοξοι για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους τη νέα χρονιά.
Η διαπίστωση αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία εάν αναλογιστούμε ότι η έρευνα διεξήχθη πριν οι Pfizer - BioNTech, Moderna και AstraZeneca-Oxford ανακοινώσουν τα θετικά αποτελέσματα από τις δοκιμές εμβολίων.
  • Στην ερώτηση για την πορεία των νέων κρατήσεων τις τελευταίες 60 ημέρες, τα δύο τρίτα (63%) των μελών της USTOA ανέφεραν ότι είχαν αύξηση, ενώ το 29% ότι δεν είχαν καμία αλλαγή. Στην προηγούμενη έρευνα του Αυγούστου, μόνο το ένα τρίτο (38%) των ενεργών μελών είχε δει αύξηση των κρατήσεων για τους δύο προηγούμενους μήνες.
  • Περίπου το 92% των ενεργών μελών αναφέρουν ότι οι νέες κρατήσεις αφορούν το τρίτο τρίμηνο του 2021, ενώ πάνω από τα τρία τέταρτα (79%) αναφέρουν νέες κρατήσεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2021. 
Τα δύο τρίτα (69%) αναφέρουν κρατήσεις για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ενώ το ένα τρίτο (33%) αναφέρουν νέες κρατήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2021.  
Το ένα πέμπτο (21%) των μελών αναφέρει κρατήσεις για το 4ο τρίμηνο του 2020 και το 60% αναφέρει ότι έχουν κρατήσεις για το 2022. 
Το υπόλοιπο 2% δεν ανέφερε καμία νέα κράτηση τις τελευταίες 60 ημέρες (μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου). 
  • Με βάση τις νέες κρατήσεις πελατών, οι μικρές ομαδικές περιηγήσεις αναδεινύονται ως το πιο δημοφιλές ταξιδιωτικό προϊόν για το 2021. Αντίθετα, οι κρουαζιέρες στον ωκεανό είναι το λιγότερο δημοφιλές.
H πολιτική ακύρωσης πιο συχνή ερώτηση των πελατών
  • Σχετικά με τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχθηκαν οι Αμερικανοί τουρ οπερέιτορ από τους πελάτες τους, πρώτη ήρθε η πολιτική ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων, που ακολουθούν. Δεύτερη ερώτηση ήταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας / COVID.
  • Οι ηλικιακές ομάδες επιβατών που ταξίδεψαν ή έχουν κλείσει ταξίδια μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2020 έχουν ως εξής:
-Περίπου το 43% ήταν Baby Boomers (από 56 έως 74 ετών)
-Η επόμενη υψηλότερη κατηγορία ήταν η Generation X (ηλικία από 40 έως 55) στο 26%
-Οι Millennials (ηλικία από 24-39 ετών) ακολούθησαν με 15%
-Η Generation Z (ηλικία από 23 ετών και κάτω) ήταν στο 8%
Και το υπόλοιπο 8% ήταν ηλικίας 75-plus 
  • Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών κρίνεται ως η μεγαλύτερη πρόκληση ή εμπόδιο στη λειτουργία των τουριστικών γραφείων των ΗΠΑ το 2021. 

Πηγή: tornosnews.gr
 

 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
Atacon
Hondos_verynew
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Έφυγε ο σπουδαίος δημοσιογράφος Λάρι Κινγκ
Ορκίζονται σήμερα Μπάιντεν - Χάρις
H κακοκαιρία «χτύπησε» και την έρημο Σαχάρα!
Εργάτες παγιδευμένοι μια εβδομάδα σε ορυχείο της Κίνας κατάφεραν να στείλουν μήνυμα στους διασώστες
Τα 10 πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου
ΗΠΑ : 4.500 θάνατοι, 235.000 κρούσματα, 131.000 νοσηλευόμενοι απο Covid σε 24 ώρες
10 επισκέψιμα μέρη στον πλανήτη που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν
Η Βρετανία αποχαιρέτησε το Erasmus
Και επίσημα πρόεδρος ο Τζο Μπάιντεν – Επικυρώθηκε η νίκη του
Πραξικόπημα- καρναβάλι πριν από την ανακήρυξη του Μπάϊντεν ως νέου προέδρου των ΗΠΑ
Ε.Ε. και ΕΜΑ ενέκριναν το εμβόλιο της Moderna
Οι αλλαγές για τους Έλληνες λόγο Brexit
Lockdown και περιορισμοί επιστρέφουν σε όλο τον κόσμο
Σαρώνει ο κορονοιός στη Γερμανία
Habemus Brexit
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.