Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Ξαναπετάει, μετά από 20 μήνες καθήλωσης, το 737 Max

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FFA) εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη, οδηγία που δίνει το «πράσινο φως» στα Boeing 737 Max να υποδεχτούν και πάλι επιβάτες, βάζοντας τέλος στην 20μηνη απαγόρευση απογείωσης.

Το αεροσκάφος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον στόλο της Boeing, ακινητοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2019 μετά από δύο πτώσεις στην Ινδονησία και στην Αιθιοπία που στοίχισαν τη ζωή σε συνολικά 346 άτομα, προκαλώντας ερωτηματικά για την εγκυρότητα της διαδικασίας πιστοποίησης του αεροσκάφους από την FAA.

Πηγή: cnn.gr

Όπως προέκυψε από την έρευνα, μια λειτουργία ασφαλείας η οποία εμπόδιζε το αεροπλάνο να παίρνει απότομα ύψος που θα οδηγούσε σε απώλεια στήριξης, δεν λειτούργησε σωστά με αποτέλεσμα να ωθήσει προς τα κάτω τη μύτη του σκάφους και τελικά να συντριβεί.

Η διαδικασία έγκρισης του αεροπλάνου για τη μεταφορά επιβατών διήρκησε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο και κόστισε στην Boeing περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι παραγγελίες που ακυρώθηκαν για το τζετ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα μπορούσαν να το κάνουν ανάμεσα στα πιο ακριβά λάθη που έχουν γίνει ποτέ από μια εταιρεία.

Παρόλο που η τελική έγκριση αναμένεται αυτήν την εβδομάδα, οι μετοχές της Boeing αυξήθηκαν κατά 6%. Η απόφαση της FAA είναι μόνο το πρώτο βήμα που επιτρέπει σε 59 αεροπορικές εταιρείες, σε 32 χώρες, να πετάξουν ξανά τα 387 αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max που καθηλώθηκαν.

Η οδηγία καλύπτει μόνο πτήσεις εντός των ΗΠΑ, ενώ οι αρχές πολιτικής αεροπορίας άλλων χωρών έχουν αποφασίσει ότι θα προχωρήσουν οι ίδιες στη δική τους πιστοποίηση του αεροπλάνου.

Η Air Line Pilots Association, η ένωση που εκπροσωπεί πιλότους σε πολλές αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ενώ συνεχίζει να αξιολογεί τους ειδικούς κανόνες εκπαίδευσης του πληρώματος για την επιστροφή του 737 Max στον αέρα, δηλώνει ότι οι μηχανικές διορθώσεις στις κρίσιμες παραμέτρους για την πτητική ασφάλεια είναι αξιόπιστες, και οδηγεί στην ασφαλή επιστροφή των 737 Max.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
Pharmacy
Λιγνός_νέα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τέλος το εμβόλιο της AstraZeneca για την Ευρώπη
Ένταση στην Μεσόγειο μετά από Λιβυκά πυρά κατά Ιταλικού αλιευτικού
Παγκόσμιο ρεκόρ 379.000 κρουσμάτων σε 24 ώρες στην Ινδία. Βοήθεια στέλνουν οι ΗΠΑ
Αυτοδυναμία Έντι Ράμα στις βουλευτικές εκλογές της Αλβανίας
Μήνυση Κομισιόν κατά AstraZeneca για αθέτηση όρων συμβολαίου
Όσκαρ 2021: Απόψε 25/4 η τελετή απονομής των Αμερικάνικων Βραβείων Κινηματογράφου
Δεν θα αγοράσει πρόσθετες δόσεις του AstraZeneca η Ε.Ε.
Ξέφρενα υπαίθρια πάρτυ στη Βρετανία για την άρση των περισσότερων μέτρων του lockdown
Η Ε.Ε. δεν προτίθεται να ανανεώσει τις συμβάσεις για τα εμβόλια με AstraZeneca και Johnson & Johnson
Δανία: Οριστικό στοπ στο εμβόλιο της AstraZeneca
Kaspersky Labs: κενό ασφάλειας στο αποθετήριο APKPure του Android
Αναστολή εμβολιασμών με το Johnson & Johnson στις ΗΠΑ
Άρχισαν οι παραδόσεις των εμβολίων της Johnson & Johnson στην Ε.Ε.
Αλλαγή σελίδας για την Alitalia
ΕΜΑ: Τα ωφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca υπερτερούν του κινδύνου παρενεργειών
Denaxa
Hondos_210510
Αιμοδοσία 21/05
Φεστιβαλ
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.