Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Ξαναπετάει, μετά από 20 μήνες καθήλωσης, το 737 Max

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FFA) εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη, οδηγία που δίνει το «πράσινο φως» στα Boeing 737 Max να υποδεχτούν και πάλι επιβάτες, βάζοντας τέλος στην 20μηνη απαγόρευση απογείωσης.

Το αεροσκάφος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον στόλο της Boeing, ακινητοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2019 μετά από δύο πτώσεις στην Ινδονησία και στην Αιθιοπία που στοίχισαν τη ζωή σε συνολικά 346 άτομα, προκαλώντας ερωτηματικά για την εγκυρότητα της διαδικασίας πιστοποίησης του αεροσκάφους από την FAA.

Πηγή: cnn.gr

Όπως προέκυψε από την έρευνα, μια λειτουργία ασφαλείας η οποία εμπόδιζε το αεροπλάνο να παίρνει απότομα ύψος που θα οδηγούσε σε απώλεια στήριξης, δεν λειτούργησε σωστά με αποτέλεσμα να ωθήσει προς τα κάτω τη μύτη του σκάφους και τελικά να συντριβεί.

Η διαδικασία έγκρισης του αεροπλάνου για τη μεταφορά επιβατών διήρκησε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο και κόστισε στην Boeing περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι παραγγελίες που ακυρώθηκαν για το τζετ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα μπορούσαν να το κάνουν ανάμεσα στα πιο ακριβά λάθη που έχουν γίνει ποτέ από μια εταιρεία.

Παρόλο που η τελική έγκριση αναμένεται αυτήν την εβδομάδα, οι μετοχές της Boeing αυξήθηκαν κατά 6%. Η απόφαση της FAA είναι μόνο το πρώτο βήμα που επιτρέπει σε 59 αεροπορικές εταιρείες, σε 32 χώρες, να πετάξουν ξανά τα 387 αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max που καθηλώθηκαν.

Η οδηγία καλύπτει μόνο πτήσεις εντός των ΗΠΑ, ενώ οι αρχές πολιτικής αεροπορίας άλλων χωρών έχουν αποφασίσει ότι θα προχωρήσουν οι ίδιες στη δική τους πιστοποίηση του αεροπλάνου.

Η Air Line Pilots Association, η ένωση που εκπροσωπεί πιλότους σε πολλές αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ενώ συνεχίζει να αξιολογεί τους ειδικούς κανόνες εκπαίδευσης του πληρώματος για την επιστροφή του 737 Max στον αέρα, δηλώνει ότι οι μηχανικές διορθώσεις στις κρίσιμες παραμέτρους για την πτητική ασφάλεια είναι αξιόπιστες, και οδηγεί στην ασφαλή επιστροφή των 737 Max.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Regeneron: Έτοιμες οι πρώτες δόσεις του φαρμάκου για την CoViD-19
Βλ. Πούτιν: Έτοιμη η Ρωσία να δώσει σε άλλες χώρες το εμβόλιο Sputnik V
Υπέγραψε συμβόλαια προμήθειας του εμβολίου της BioNTech/Pfizer η E.E.
Εκοιμήθησαν από κορωνοϊό δύο Ορθόδοξοι Ιεράρχες
WTTC : 174 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον Τουρισμό κινδυνεύουν λόγω COVID-19
Ξαναπετάει, μετά από 20 μήνες καθήλωσης, το 737 Max
Ολοκληρώθηκε το 6μηνο της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. σκυτάλη παίρνει η Γερμανία
Ουγγαρία και Πολωνία μπλοκάρουν το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.
Η ΕΕ ενέκρινε συμφωνία αγοράς εμβολίων από την CureVac
Μέρκελ : Ο κορονοιός θα κυριαρχεί στη ζωή μας για πολύ ακόμα
Εισπνεόμενη ιντερφερόνη: θετικά αποτελέσματα σε συμπτωματικούς ασθενείς CoViD-19
Ως την Τετάρτη υπογράφεται συμβόλαιο μεταξύ Ε.Ε. και BioNTech - Pfizer για την διάθεση 300 εκατ. δόσεων εμβολίου
Τουρκική οικονομική σαπουνόπερα κορυφής με τον ΥπΟικ - γαμπρό του Ερντογάν
Ο Τζο Μπάιντεν 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών
Ενωτικός ο Μπάιντεν – Διχαστικός ο Τραμπ
Denaxa
Hondos_201117
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.