Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής λόγω του σκανδάλου των πλαστών διαβατηρίων

Την παραίτησή του από το αξίωμα του πρόεδρου της Κυπριακής Βουλής ανακοίνωσε ο Δημήτρης Συλλούρης.

Σε επιστολή του σημειώνει ότι διατηρεί ακέραιη την πεποίθηση ότι «με κανένα τρόπο δεν έχω παραβιάσει τον νόμο», αλλά ότι με την παραίτησή του «αφαιρείται από κάποιους το πρόσχημα ότι η παρουσία μου στο αξίωμα του προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία της Βουλής, κάτι το οποίο ουδέποτε θα διανοούμουν να πράξω».

Η επιστολή παραίτησης του Δ. Συλλούρη
«Σε προηγούμενη δήλωση μου είχα αναφέρει ότι δεν θα υπέβαλλα παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών που διεξάγονται από την Πολιτεία. Είχα επίσης σημειώσει, ότι έχω ήδη λάβει τις αποφάσεις μου για το τι θα πράξω μετά την ολοκλήρωση των ερευνών», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Συλλούρης.

Περαιτέρω, προσθέτει, «είχα γνωστοποιήσει ότι σε περίπτωση που ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κρίνει ότι πρέπει να αποταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο με αίτημα την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας, στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών, δεν προτίθεμαι να υποβάλω οποιαδήποτε ένσταση με ό,τι αυτό υποδηλοί. Οι αποφάσεις μου αυτές βασίστηκαν στην ακράδαντη πίστη ότι δεν έχω διαπράξει οτιδήποτε νομικά μεμπτό και ότι ενδεχόμενη παραίτησή μου θα άφηνε εντυπώσεις περί του αντιθέτου. Παρά ταύτα, διαπιστώνω ότι η συνέχιση της παραμονής μου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής έχει παρερμηνευθεί. Η παρερμηνεία αυτή, όπως και η προφανής επιθυμία κάποιων να εκμεταλλευτούν το όλο θέμα για τους δικούς τους πολιτικούς στόχους και σχεδιασμούς, αλλά και οι προφάσεις για δυσλειτουργία του Νομοθετικού Σώματος, με οδήγησαν στην απόφαση να υποβάλω την παραίτησή μου τόσο από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής όσο και από το βουλευτικό αξίωμα».
Ο ίδιος σημειώνει ότι «διατηρώ ακέραιη την πεποίθηση ότι με κανένα τρόπο δεν έχω παραβιάσει τον Νόμο. Με την παραίτησή μου αφαιρείται από κάποιους το πρόσχημα ότι η παρουσία μου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία της Βουλής, κάτι το οποίο ουδέποτε θα διανοούμουν να πράξω. Αναμένω, ότι οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν το ταχύτερο στην εξέταση όλων των εκκρεμούντων ζητημάτων, περιλαμβανομένης και της καταγγελίας που έχω ήδη υποβάλει στον Γενικό Εισαγγελέα, σχετικά με τη διάπραξη ποινικού αδικήματος εις βάρος μου και την παραβίαση συνταγματικών μου δικαιωμάτων, ώστε τελικά να καταδειχθεί ποιοι πραγματικά ενέχονται και ποιοι όχι».

Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί έντονες πιέσεις τόσο από τα πολιτικά κόμματα όσο και από πολίτες που ζητούσαν την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που τον δείχνει να συμμετέχει σε κύκλωμα έκδοσης διαβατηρίων σε ξένους επενδυτές με βεβαρημένο ποινικό μητρώο. Το βίντεο του Al Jazeera έχει πυροδοτήσει μεγάλες αντιδράσεις στην Κύπρο, ενώ έχει ήδη παραιτηθεί ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάννη, ο οποίος φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Κοροναϊός : Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοινώνει η ΕΕ
ΕΛΛΑΔΑ
1.259 κρούσματα : Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο να ελεγχθεί η πανδημία
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπή της υδροδότησης σε Φηρά και Καρτεράδο λόγο σοβαρής βλάβης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Η Κέντρα Ντάλκε του Α.Ο. Θήρας στη dream team της 3ης αγωνιστικής
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μήνυμα του Δημάρχου Θήρας για τον εορτασμό της 28η Οκτωβρίου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ενημερωτικές επαφές της Θηραϊκής Πολιτείας για τον Covid19
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΩΡΑ: Το δικό μας «ΟΧΙ» που οφείλουμε
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προγραμματισμένη διακοπή στην ηλεκτροδότηση 29/10
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προειδοποίηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης προς τα μέλη της για απόπειρες phishing
ΕΛΛΑΔΑ
Γ. Βρούτσης: Συνεχίζεται ομαλά η καταβολή των αναδρομικών
ΕΛΛΑΔΑ
Κορονοϊός : Στα 2.000 κρούσματα τη μέρα ο συναγερμός - Ξεπέρασαν τους 800 οι νοσηλευόμενοι  
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Οι δηλώσεις του αγώνα Α.Ο. Θήρας - Μαρκόπουλο (vid)
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από αύριο βράδυ
ΕΛΛΑΔΑ
Το Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει τον νέο πτωχευτικό κώδικα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos_201027
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.