Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Οι τοποθετήσεις του προέδρου και πρώην προέδρου της Ε.Ξ.Σ. στην εκδήλωση της ΕΛΛΕΤ

Τοποθετήσεις για θέματα που απασχολούν τη Σαντορίνη έκαναν στη συζήτηση που ακολούθησε την προβολή της ταινίας “Φωνή Αιγαίου” στο Cine Villagio το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαίου που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ο πρόεδρος και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, κύριοι Παγώνης και Ηλιόπουλος.
 

Στην τοποθέτησή του ο κ. Παγώνης μεταξύ άλλων ανέφερε οτι η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης είχε καταθέσει τις προτάσεις της για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο της Σαντορίνης σημειώνοντας την ανάγκη ολοκλήρωσής του ύστερα απο τρείς δεκαετίες οπότε και ξεκίνησε ο σχεδιασμός του, καθώς και το οτι θα έπρεπε να εφαρμοστούν τα Προεδρικά διατάγματα ώστε να προστατέψουν το νησί, ενώ σημείωσε πως η ταινία εμφάνιζε την χωματερή του νησιού γεμάτη το 2004, ενώ σήμερα 20 χρόνια μετά, τα απορρίμματα συνεχίζουν να θάβονται στο ίδιο σημείο με τον ίδιο τρόπο.
 

Στην τοποθέτησή του ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ηλιόπουλος ανέφερε οτι δυστυχώς τα τελευταία 20 χρόνια δεν έγιναν αυτά που έπρεπε για να προστατευτεί και θωρακιστεί σε κάθε επίπεδο του νησί, φτάνοντας σήμερα να εκπέμπει “το διαμάντι του στέμματος του ελληνικού τουρισμού” όπως χαρακτήρισε τη Σαντορίνη, σήματα κινδύνου, κυριολεκτικά.
 

Συγκεκριμένα ο κ. Ηλιόπουλος είπε οτι δυστυχώς την τελευταία εικοσαετία επικράτησαν αναβλητικότητα, ανευθυνότητα, ανικανότητα, έλλειψη ελέγχων και γνώσεων αλλά και της επίγνωσης του τι συμβαίνει συλλογικά και που οδηγείται το νησί, με τον ιδιωτικό τομέα να κάνει άλματα και τον δημόσιο να μένει ανήμπορος πίσω.
 

Σχετικά με τα μέτρα που προβλέπει η πρόσφατη ΚΥΑ, εξέφρασε τις ενστάσεις του στις δημόσιες – εμφανείς ενημερώσεις για την κατολισθητική επικινδυνότητα, σημειώνοντας πως θα έπρεπε να έχουν παρθεί μέτρα και γίνει ενέργειες για να είχε αποφύγει και απαλλαγεί η Σαντορίνη από αυτούς τους κινδύνους.
 

Παράλληλα ανέφερε πως τα μέτρα δυσφημούν το νησί, ενώ δεν προστατεύουν ουσιαστικά τους κατοίκους και επισκέπτες του, αποτρέποντας τους κινδύνους κι εξασφαλίζοντας παράλληλα τη δημιουργία νέων υποδομών ασφάλειας και διαφυγής, αλλά και ένα νέο ασφαλές λιμάνι που έχει ανάγκη το νησί.
 

Τέλος ο κύριος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εφαρμογής του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη Σαντορίνη, όπως το είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός απο τη Σαντορίνη τον Ιούνιο του 2020.
 

Τα βίντεο με τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις μπορείτε να δείτε εδώ :

https://www.youtube.com/watch?v=VUX6hE8EyK8

https://www.youtube.com/watch?v=MVxx950eA2M&t=6s

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Ξ.Σ.
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
"Η Σαντορίνη προορισμός ιδιαίτερα φιλόξενος με επιλογές για όλους" δήλωσε στο newstourism.gr ο Αντώνης Παγώνης
"Η Σαντορίνη βιώνει μια φυσιολογική φθορά, όπως όλη η Ελλάδα" δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Σ. Αντώνης Παγώνης στο mononews
Νομικά κινήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης έναντι της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ
Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης σε συνέντευξή του στη “Ναυτεμπορική”
Αντώνης Παγώνης στην express.co.uk: “Δεν υπάρχει υπερτουρισμός αλλά χρειαζόμαστε όρια"
Στροφή 180 μοιρών από την Booking.“Μαζεύει” το θέμα της Virtual Card με επιστολή προς τους ξενοδόχους
Οι τοποθετήσεις του προέδρου και πρώην προέδρου της Ε.Ξ.Σ. στην εκδήλωση της ΕΛΛΕΤ
Επιχειρήσεις της Σαντορίνης επισκέφθηκε η αποστολή του Capsule T του Ξ.Ε.Ε.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό" από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Παπά είχε ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Σ. Αντώνης Παγώνης
Στις 17/5 στις 11.30 η εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στον Τουρισμό" απο την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος
Α. Παγώνης: Τι συμβαίνει και τι διεκδικούμε έναντι των Booking και Expedia
Με την ανάδειξη της Ε.Ξ.Σ. καταγγέλθηκαν απο Π.Ο.Ξ. και Ξ.Ε.Ε. στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οι νέες χρεώσεις της Booking
"Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό" εκδήλωση για την παρουσίαση εφαρμογών για τουριστικές επιχειρήσεις, απο την Ένωση Ξενοδόχων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο στις 17/5
Ένωση Ξενοδόχων: Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και ευημερία
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.