Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Α. Παγώνης: Τι συμβαίνει και τι διεκδικούμε έναντι των Booking και Expedia

Σε συνέντευξή του στον Santorini 106,4 FM και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Πράσσο τη Δευτέρα 13 Μαΐου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τις νέες χρεώσεις που μονομερώς αποφάσισαν οι Booking και Expedia, ενημέρωσε το σύνολο των ξενοδόχων και των ακροατών του σταθμού για το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση καθώς και για το τι κινήσεις έχουν γίνει από συλλογικής πλευράς, με την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης να είναι αυτή που ανέδειξε το θέμα και που ενημέρωσε την Π.Ο.Ξ., ώστε να προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και να αναμένεται να συναντηθεί τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα με εκπρόσωπο της Booking για να συζητηθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Συγκεκριμένα στη συνέντευξή του και απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, ο κύριος Παγώνης ανέφερε οτι στις Κυκλάδες και ειδικότερα στη Σαντορίνη Booking και η Expedia, για να τους χαρακτηρίσουμε και ονοματικά ή μάλλον οι OTA (Online Travel Agencies) έχουν μια μοναδική θέση, μιας και το μεγαλύτερο μέρος της πελατείας τους στην Ελλάδα βρίσκεται στα δικά μας νησιά.

Το θέμα που έχει προκύψει έχει ως εξής. Έχει να κάνει με τις non refundable τιμές δηλαδή τις κρατήσεις που δεν μπορούν να ακυρωθούν, με τη Booking να μην δίνει το δικαίωμα να εισπράξει ο ξενοδόχος τα χρήματά του με την τραπεζική κάρτα του επιθυμεί, υποχρεώνοντας τους ξενοδόχους να χρησιμοποιούν μόνο τη δικιά της Virtual Card, στην οποία παράλληλα έκαναν μονομερώς μια τεράστια αύξηση στο ποσοστό τους, απο 1,1 που ήταν σε 3%, πολλαπλασιάζοντας το κέρδος της.

Επίσης, θίγουμε το γεγονός οτι θέλει να δεσμεύει και τα χρήματα που προεισπράττει ο ξενοδόχος, γιατί όταν δίνει κάποιος μια τιμή που είναι 10% και 20% χαμηλότερη από την τιμή που πουλάει κανονικά, είναι προφανές ότι το κάνει για να προεισπράξει χρήματα.

Έρχεται λοιπόν η Booking σε αυτή την περίπτωση και λέει τι, ότι εσύ ξενοδόχε δεν θα τα πάρεις τα χρήματά σου, αλλά θα τα πάρεις μόνο μέσω της δικής μου εικονικής κάρτας και πληρώνοντάς μου εκτός από την προμήθεια που μου έχεις ήδη πληρώσει για να μπεις στην πλατφόρμα μου, που είναι 15% με 20%, ένα επιπλέον 3% για τη διακίνηση των χρημάτων.

Και το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι οτι προεισπράττει και το φόρο διανυκτέρευσης που τώρα είναι ο φόρος κλιματικής κρίσης και αλλαγής, κάτι το οποίο απαγορεύεται δια νόμου από το ελληνικό κράτος. Εμείς στοχευμένα ως Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης αναδείξαμε το θέμα, στείλαμε επιστολή, στείλαμε καταγγελία και μετά μαζί με την Π.Ο.Ξ. και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, την υπογράψαμε. Στο δικό μας έγγραφο υπέγραψε η Π.Ο.Ξ και μετά το κατήγγειλε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Κατ εμάς, είναι πραγματικά εκτός λογικής αυτό που θέλουν να κάνουν, και είμαστε η πρώτη ‘Ενωση που το ανέδειξε αυτό και είμαστε υπερήφανοι που ο εκτελεστικός διευθυντής της Booking Μεσογείου έρχεται άμεσα στην Ελλάδα για να συνομιλήσει με τον κύριο Γιάννη Χατζή τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Άρα κάτι πετύχαμε.

Επίσης, έχοντας και την πολυτέλεια ο πρόεδρος του Ξενοδοχείακού Επιμελητηρίου Ελλάδος ο Αλέξανδρος Βασιλικός να είναι και ο πρόεδρος της HOTREC, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ξενοδοχείων, καφέ και εστιατορίων, θεωρώ ότι μπορεί να πετύχουμε ένα καλύτερο για όλη την Ευρώπη αποτέλεσμα, ξεκινώντας από την Ελλάδα. Για μας οι ξενοδοχοί αυτή τη στιγμή από την booking και από την expedia ζητούν το αυτονόητο. Ζητούν να έχουν το δικαίωμα αρχικά να προεισπράτουν τα χρήματα που είναι δικά τους, γι' αυτό δίνουν καλύτερες τιμές και δεύτερον να μπορούν να παίρνουν τα χρήματά τους με όποιο τρόπο αυτοί θέλουν. Είτε θέλουν με τη virtual booking card, είτε θέλουν με την κάθε πιστωτική, είτε θέλουν με κάποια ιντερνετική τράπεζα. Είναι δικό τους δικαίωμα. Δεν μπορεί να τους το στερήσει κάποιος.

Κλείνοντας ο κύριος Παγώνης υπενθύμισε την πρώτη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση της Ε.Ξ.Σ. , που έχει την τιμή να συνδιοργανώνει με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό", την Παρασκευή, 17 Μαΐου, στις 11.30 στο Ξενοδοχείο ‘De sol Hotel & Spa’ στην Ευθεία Φηρών Πύργου.

Σκοπός της εκδήλωσης να παρουσιαστούν στα μέλη και στους καλεσμένους της Ένωσης νέες λύσεις και τεχνολογικές εφαρμογές για την βελτιστοποίηση των λειτουργιών και των υπηρεσιών των ξενοδοχείων αλλά και την συνολικότερη αναβάθμιση όλων των τουριστικών υπηρεσιών προς τον πελάτη. Μαζί μας θα βρεθούν startup εταιρίες που έχουν διακριθεί μέσα από το πρόγραμμα επιτάχυνσης του CapsuleT, για να παρουσιάσουν νέες υπηρεσίες και προϊόντα αλλά κυρίως για να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα σχετικά με νέες τάσεις και τεχνολογικές λύσεις για τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό ευρύτερα.

Προέλευση : www.facebook.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Ξ.Σ.
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
"Η Σαντορίνη βιώνει μια φυσιολογική φθορά, όπως όλη η Ελλάδα" δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Σ. Αντώνης Παγώνης στο mononews
Νομικά κινήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης έναντι της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ
Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης σε συνέντευξή του στη “Ναυτεμπορική”
Αντώνης Παγώνης στην express.co.uk: “Δεν υπάρχει υπερτουρισμός αλλά χρειαζόμαστε όρια"
Στροφή 180 μοιρών από την Booking.“Μαζεύει” το θέμα της Virtual Card με επιστολή προς τους ξενοδόχους
Οι τοποθετήσεις του προέδρου και πρώην προέδρου της Ε.Ξ.Σ. στην εκδήλωση της ΕΛΛΕΤ
Επιχειρήσεις της Σαντορίνης επισκέφθηκε η αποστολή του Capsule T του Ξ.Ε.Ε.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό" από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Παπά είχε ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Σ. Αντώνης Παγώνης
Στις 17/5 στις 11.30 η εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στον Τουρισμό" απο την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος
Α. Παγώνης: Τι συμβαίνει και τι διεκδικούμε έναντι των Booking και Expedia
Με την ανάδειξη της Ε.Ξ.Σ. καταγγέλθηκαν απο Π.Ο.Ξ. και Ξ.Ε.Ε. στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οι νέες χρεώσεις της Booking
"Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό" εκδήλωση για την παρουσίαση εφαρμογών για τουριστικές επιχειρήσεις, απο την Ένωση Ξενοδόχων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο στις 17/5
Ένωση Ξενοδόχων: Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και ευημερία
Επιτυχημένη και παραγωγική η παρουσίαση της πλατφόρμας Tasteat στο γραφείο της Ένωσης Ξενοδόχων
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.