Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Σαφής άρνηση της ύπαρξης υπερτουρισμού στη χώρα μας απο τον Γιάννη Χατζή, πρόεδρο της Π.Ο.Ξ.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης αναφέρονται τα εξής : 

Τόσο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Voice 99.5 όσο και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Οικονομία" της 31ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Χατζής, έκανε σαφές οτι δεν δέχεται την ύπαρξη "υπερτουρισμού" στην Ελλάδα, θεωρώντας μάλιστα οτι πρόκειται για επικίνδυνο όρο που δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται.
 
Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Voice 99.5  και την εκπομπή “Πρωινό Εξπρές” ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Χατζής, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τη Ρένα Παυλάκη, για την πορεία του τουρισμού και τα θέματα του ξενοδοχειακού κλάδου, στον απόηχο και της παρουσίασης στην Αθήνα του προγράμματος “The Rhodes Co – Lab”, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TUI Group, Sebastian Ebel, απάντησε σε σειρά ερωτήσεων σχετικά με τον τουρισμό στη χώρα μας σήμερα.
 
Συγκεκριμένα όμως σε οτι αφορά τον υπερτουρισμό, μια λέξη που έχει χρησιμοποιηθεί για τη Σαντορίνη, ανέφερε πως "τα προβλήματα συνωστισμού που εμφανίζονται σε 2-3 δρόμους δεν μπορεί να επιτρέπουν σε κάποιους να χρησιμοποιούν επικίνδυνους όρους όπως ο υπερτουρισμός". Μιας και όπως ανέφερε, "υπερτουρισμός είναι ο μανδύας κάτω από τον οποίο κρύβεται η αδυναμία κάποιας περιοχής να επενδύσει στις υποδομές της". "Στην Ελλάδα είμαστε πάρα μα πάρα πολύ μακριά από το πρόβλημα υπερτουρισμού" ανέφερε ο κ. Χατζής, συμπληρώνοντας πως "Αυτό που υπάρχει σε κάποιες περιοχές για δυό εβδομάδες το χρόνο, είναι πρόβλημα συνωστισμού. 
Αυτό που γίνεται δηλαδή επειδή οι ροές σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές, κάποιες συγκεκριμένες ώρες, συνήθως όταν έρχονται ημερόπλοια ή κρουαζιερόπλοπλοια, δημιουργούν συνωστισμό επειδή δεν γίνεται σωστή διαχείριση και προγραμματισμός των ροών τους, απο τις τοπικές αρχές. Στη Σαντορίνη για παράδειγμα στη Νότια πλευρά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνωστισμού, συνωστισμός δημιουργείται στην καλντέρα επειδή είναι ένα φυσικο μουσείο οπότε θα έπρεπε να γίνεται καλύτερος συντονισμός στη διαχείριση των ροών, κάτι που πρέπει να δουν οι αρχές." ανέφερε ο κ. Χατζής.

Παράλληλα στην συνέντευξή του στη  χθεσινή "Οικονομία" ανέφερε μεταξύ άλλων πως " Ο υπερτουρισμός είναι μία έννοια που επινοήθηκε προκειμένου να λειτουργήσει ως μανδύας και να κρύψει τις πραγματικές αδυναμίες μας στις υποδομές των προορισμών μας."


https://realvoice995.gr/giannis-chatzis-proedros-pox.../
https://soundcloud.com/user-real-voice-995/29032024a
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Ξ.Σ.
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
"Η Σαντορίνη βιώνει μια φυσιολογική φθορά, όπως όλη η Ελλάδα" δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Σ. Αντώνης Παγώνης στο mononews
Νομικά κινήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης έναντι της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ
Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης σε συνέντευξή του στη “Ναυτεμπορική”
Αντώνης Παγώνης στην express.co.uk: “Δεν υπάρχει υπερτουρισμός αλλά χρειαζόμαστε όρια"
Στροφή 180 μοιρών από την Booking.“Μαζεύει” το θέμα της Virtual Card με επιστολή προς τους ξενοδόχους
Οι τοποθετήσεις του προέδρου και πρώην προέδρου της Ε.Ξ.Σ. στην εκδήλωση της ΕΛΛΕΤ
Επιχειρήσεις της Σαντορίνης επισκέφθηκε η αποστολή του Capsule T του Ξ.Ε.Ε.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό" από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Παπά είχε ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Σ. Αντώνης Παγώνης
Στις 17/5 στις 11.30 η εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στον Τουρισμό" απο την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος
Α. Παγώνης: Τι συμβαίνει και τι διεκδικούμε έναντι των Booking και Expedia
Με την ανάδειξη της Ε.Ξ.Σ. καταγγέλθηκαν απο Π.Ο.Ξ. και Ξ.Ε.Ε. στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οι νέες χρεώσεις της Booking
"Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό" εκδήλωση για την παρουσίαση εφαρμογών για τουριστικές επιχειρήσεις, απο την Ένωση Ξενοδόχων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο στις 17/5
Ένωση Ξενοδόχων: Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και ευημερία
Επιτυχημένη και παραγωγική η παρουσίαση της πλατφόρμας Tasteat στο γραφείο της Ένωσης Ξενοδόχων
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.