Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σαφής άρνηση της ύπαρξης υπερτουρισμού στη χώρα μας απο τον Γιάννη Χατζή, πρόεδρο της Π.Ο.Ξ.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης αναφέρονται τα εξής : 

Τόσο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Voice 99.5 όσο και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Οικονομία" της 31ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Χατζής, έκανε σαφές οτι δεν δέχεται την ύπαρξη "υπερτουρισμού" στην Ελλάδα, θεωρώντας μάλιστα οτι πρόκειται για επικίνδυνο όρο που δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται.
 
Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Voice 99.5  και την εκπομπή “Πρωινό Εξπρές” ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Χατζής, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τη Ρένα Παυλάκη, για την πορεία του τουρισμού και τα θέματα του ξενοδοχειακού κλάδου, στον απόηχο και της παρουσίασης στην Αθήνα του προγράμματος “The Rhodes Co – Lab”, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της TUI Group, Sebastian Ebel, απάντησε σε σειρά ερωτήσεων σχετικά με τον τουρισμό στη χώρα μας σήμερα.
 
Συγκεκριμένα όμως σε οτι αφορά τον υπερτουρισμό, μια λέξη που έχει χρησιμοποιηθεί για τη Σαντορίνη, ανέφερε πως "τα προβλήματα συνωστισμού που εμφανίζονται σε 2-3 δρόμους δεν μπορεί να επιτρέπουν σε κάποιους να χρησιμοποιούν επικίνδυνους όρους όπως ο υπερτουρισμός". Μιας και όπως ανέφερε, "υπερτουρισμός είναι ο μανδύας κάτω από τον οποίο κρύβεται η αδυναμία κάποιας περιοχής να επενδύσει στις υποδομές της". "Στην Ελλάδα είμαστε πάρα μα πάρα πολύ μακριά από το πρόβλημα υπερτουρισμού" ανέφερε ο κ. Χατζής, συμπληρώνοντας πως "Αυτό που υπάρχει σε κάποιες περιοχές για δυό εβδομάδες το χρόνο, είναι πρόβλημα συνωστισμού. 
Αυτό που γίνεται δηλαδή επειδή οι ροές σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές, κάποιες συγκεκριμένες ώρες, συνήθως όταν έρχονται ημερόπλοια ή κρουαζιερόπλοπλοια, δημιουργούν συνωστισμό επειδή δεν γίνεται σωστή διαχείριση και προγραμματισμός των ροών τους, απο τις τοπικές αρχές. Στη Σαντορίνη για παράδειγμα στη Νότια πλευρά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνωστισμού, συνωστισμός δημιουργείται στην καλντέρα επειδή είναι ένα φυσικο μουσείο οπότε θα έπρεπε να γίνεται καλύτερος συντονισμός στη διαχείριση των ροών, κάτι που πρέπει να δουν οι αρχές." ανέφερε ο κ. Χατζής.

Παράλληλα στην συνέντευξή του στη  χθεσινή "Οικονομία" ανέφερε μεταξύ άλλων πως " Ο υπερτουρισμός είναι μία έννοια που επινοήθηκε προκειμένου να λειτουργήσει ως μανδύας και να κρύψει τις πραγματικές αδυναμίες μας στις υποδομές των προορισμών μας."


https://realvoice995.gr/giannis-chatzis-proedros-pox.../
https://soundcloud.com/user-real-voice-995/29032024a
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Ξ.Σ.
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Συνάντηση με εκπροσώπους της Πρεσβείας των ΗΠΑ είχαν η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Σωματείο τουριστικών καταλυμάτων "Η Ατλαντίδα"
Συνέντευξη στον Aegean Voice και στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» παραχώρησε ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Σ. Αντώνης Παγώνης
Οι σημερινές τοποθετήσεις του προέδρου της Ε.Ξ.Σ. Αντώνη Παγώνη στο Volcano TV
Σαφής άρνηση της ύπαρξης υπερτουρισμού στη χώρα μας απο τον Γιάννη Χατζή, πρόεδρο της Π.Ο.Ξ.
Στην εκπομπή "Βράδυ Κυριακής" της ΕΡΤ News με θέμα τον τουρισμό συμμετείχε ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Σ. Αντώνης Παγώνης
Συνάντηση με τη Λιμενάρχη Θήρας κ. Κούτρα πραγματοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης
Κοινές οι θέσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης και του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας
Παραγωγική η συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης με το Δήμαρχο Θήρας
Ενδιαφέροντα συμπεράσματα και χρήσιμες συναντήσεις του προέδρου της Ε.Ξ.Σ. στην Ι.Τ.Β.
Xρόνια πολλά, καλά, δυναμικά και με αγάπη εύχεται η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης σε όλες τις γυναίκες!
Δική της σελίδα στο περιοδικό της έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου εξασφάλισε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης
Σημαντικές συναντήσεις στο 7ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας "Greek Hotels: The day after" στο πλαίσιο της Horeca πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης
Νέα σελίδα στο Facebook για την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης
A. Παγώνης στο "Τουρισμός 360" : Δεν υπάρχει υπερτουρισμός. Προγραμματισμό και υποδομές χρειαζόμαστε.
Σημαντικές συναντήσεις και πρωτοβουλίες του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνη Παγώνη στη Fitur 2024
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.