Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Παραγωγική η συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης με το Δήμαρχο Θήρας

Σε ανακοίνωσή της για τη συνάντηση του προέδρου της Α. Παγώνη και του μέλους του Δ.Σ. της  κ. Δημητροκάλη, με το Δήμαρχο Θήρας Ν. Ζώρζο, η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης αναφέρει τα ακόλουθα : 

Παραγωγική ήταν η συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης με το Δήμαρχο Θήρας την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, στο Δήμο Θήρας

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Δημητροκάλης, στη συνάντησή τους με το Δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο, του εξέθεσαν τα προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη που δυσκολεύουν τους επισκέπτες της αλλά και την τουριστική δραστηριότητα, πρωτίστως όμως τη ζωή του μόνιμου κατοίκου, καθώς και το πρόβλημα της μείωσης των  κρατήσεων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. 

Απο πλευράς της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης εκφράστηκε η ανάγκη καλύτερης οργάνωσης στη διαχείριση της Σαντορίνης ως τουριστικού προορισμού με τη δημιουργία ενός D.M.O. (Destination Management Organization) καθώς και η ανάγκη βελτίωσης των υποδομών της.

Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξαν κοινές θέσεις στο θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων και στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί θεσμικά λειτουργώντας με επαγγελματικούς όρους και υποχρεώσεις, δεδομένων των όσων προσφέρει η ξενοδοχία στην Πολιτεία, καθώς και στο θέμα της βιωσιμότητας στον τουριστικό κλάδο που πλέον πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα με το σύνολο των δραστηριοτήτων να οφείλουν να προστατεύουν το περιβάλλον αφήνοντας το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόταση της Ε.Ξ.Σ. για τον πρωτογενή τομέα και τη συνεργασία που θέλει να έχει με παραγωγούς της Σαντορίνης δίνοντας έμφαση και προβολή σε αυτούς.

Επίσης, η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης έθεσε στον Δήμαρχο Θήρας τις προτάσεις της για συνεργασία με το Δήμο Θήρας στις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού και την παρουσία της Σαντορίνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ συζητήθηκε το θέμα του προωθητικού υλικού του νησιού και των αρνητικών δημοσιευμάτων για το νησί μας .

Απο πλευράς της η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ενημέρωσε το Δήμαρχο Θήρας για τις προτάσεις των μεγάλων tour operators  καθώς και αεροπορικών εταιρειών που έχουν την πρόθεση να δρομολογήσουν τα αεροπλάνα τους στη Σαντορίνη στην αρχή και το τέλος του καλοκαιριού επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο, έχοντας όμως ως προυπόθεση την ανάγκη στήριξης απο το Δήμο και τους επιχειρηματίες, καταθέτοντας τις πρώτες προτάσεις τους.

Επιπλέον, εν όψει της προσεχούς συγκρότησης της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας, η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης ζήτησε  ενεργό και εκτελεστικό ρόλο στις πρωτοβουλίες και δράσεις της. 

Τέλος, ευχαριστώντας το Δήμαρχο για τη φιλοξενία του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης πρόσφερε στο Δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο την ποιητική συλλογή του μεγάλου Έλληνα ποιητή, Κ.Π. Καβάφη.

Στη συνάντηση συμμετείχε και τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας κυρία Γεωργία Νομικού. 

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Ξ.Σ.
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Συνάντηση με εκπροσώπους της Πρεσβείας των ΗΠΑ είχαν η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Σωματείο τουριστικών καταλυμάτων "Η Ατλαντίδα"
Συνέντευξη στον Aegean Voice και στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» παραχώρησε ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Σ. Αντώνης Παγώνης
Οι σημερινές τοποθετήσεις του προέδρου της Ε.Ξ.Σ. Αντώνη Παγώνη στο Volcano TV
Σαφής άρνηση της ύπαρξης υπερτουρισμού στη χώρα μας απο τον Γιάννη Χατζή, πρόεδρο της Π.Ο.Ξ.
Στην εκπομπή "Βράδυ Κυριακής" της ΕΡΤ News με θέμα τον τουρισμό συμμετείχε ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Σ. Αντώνης Παγώνης
Συνάντηση με τη Λιμενάρχη Θήρας κ. Κούτρα πραγματοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης
Κοινές οι θέσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης και του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας
Παραγωγική η συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης με το Δήμαρχο Θήρας
Ενδιαφέροντα συμπεράσματα και χρήσιμες συναντήσεις του προέδρου της Ε.Ξ.Σ. στην Ι.Τ.Β.
Xρόνια πολλά, καλά, δυναμικά και με αγάπη εύχεται η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης σε όλες τις γυναίκες!
Δική της σελίδα στο περιοδικό της έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου εξασφάλισε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης
Σημαντικές συναντήσεις στο 7ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας "Greek Hotels: The day after" στο πλαίσιο της Horeca πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης
Νέα σελίδα στο Facebook για την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης
A. Παγώνης στο "Τουρισμός 360" : Δεν υπάρχει υπερτουρισμός. Προγραμματισμό και υποδομές χρειαζόμαστε.
Σημαντικές συναντήσεις και πρωτοβουλίες του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνη Παγώνη στη Fitur 2024
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.