Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συνάντηση των προέδρων των ξενοδόχων Σαντορίνης και Νάξου στην Fitur της Ισπανίας

Οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Σαντορίνης και Νάξου, κύριοι Αντώνης Παγώνης και Μανώλης Μπαρδάνης συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις στη δημοφιλή τουριστική έκθεση Fitur 2024 στη Μαδρίτη η οποία αποτελεί την σημαντικότερη έκθεση τουρισμού στην Ισπανία και μία εκ των σημαντικότερων παγκοσμίως, ιδιαίτερα για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής λόγω του ότι η Μαδρίτη αποτελεί διαμετακομιστικό κόμβο για τις τουριστικές ροές από και προς την εν λόγω γεωγραφική περιοχή.

Στη συνάντησή τους οι πρόεδροι των δυό γειτονικών νησιών που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις και προβλήματα, αντάλλαξαν απόψεις για τον τουρισμό στην περιοχή μας καθώς και για την περαιτέρω συνεργασία τους με στόχο την υποστήριξη του τουριστικού μας προιόντος. 

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Νάξου Μανώλης Μπαρδάνης ανέφερε σχετικά με τη συνάντηση : 

"Οι τουριστικές εκθέσεις πέρα από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις, δίνουν την δυνατότητα να βρίσκεσαι με ανθρώπους - συναδέλφους του τουρισμού από όλη την Ελλάδα, που συμμερίζονται τους ίδιους προβληματισμούς! 

Σήμερα στην τρίτη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Ευρώπης, που πραγματοποιείται στην Μαδριτη, με τον φίλο και συνάδελφο πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε θέματα που απασχολούν τα νησιά μας και τις από κοινού δράσεις που οφείλουμε να αναλάβουμε ως ενιαίος προορισμος!" Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι διοργανωτές, η FITUR 2024 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καταγράφοντας ιστορικά υψηλό επίπεδο συμμετοχών και επισκέψεων. Στο σύνολο των 5 ημερών διάρκειάς της, την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών - πάνω από 250.000 άτομα, περίπου στα ίδια επίπεδα με το ιστορικά υψηλό επίπεδο της έκθεσης του 2020, διπλάσιος δε αριθμός σε σύγκριση με το 2021.

Όσον αφορά τη συμμετοχή εταιρειών, σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, στις 9 πτέρυγες  της έκθεσης, συνολικής εκθεσιακής επιφάνειας 66.900 τ.μ. περίπου, ο αριθμός των εκθετών υπερέβη τις 8.500 εταιρείες από 152 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. 

Η ελληνική συμμετοχή στη φετινή FITUR αρίθμησε συνολικά 15 εκθέτες, με την συντριπτική πλειονότητα αυτών να στεγάζονται στο περίπτερο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, το οποίο χαρακτηρίστηκε από αξιοπρεπή παρουσία και άρτια οργάνωση, ευρισκόμενο σε καλή θέση στον εκθεσιακό χώρο, διαθέτοντας τον λογότυπο “Greece” στις κορυφές του και αναδεικνύοντας τους ελληνικούς προορισμούς και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο. 

Οι Έλληνες εκθέτες προσέλκυσαν υψηλό αριθμό ενδιαφερόμενων επαγγελματιών και ιδιωτών επισκεπτών της έκθεσης, πραγματοποιώντας στοχευμένες συναντήσεις για την προώθηση της χώρας μας και την επέκταση του τουριστικού δικτύου της στην αγορά της Ισπανίας. Παράλληλα προέβαλαν τις υπηρεσίες τους στους επαγγελματίες και ιδιώτες επισκέπτες της έκθεσης, ανανέωσαν τις επαφές τους με το πελατολόγιο τους και διερεύνησαν τις προοπτικές για ενίσχυση υφιστάμενων και ανάπτυξη νέων συνεργασιών στις αγορές της Ιβηρικής και των χωρών Λατινικής Αμερικής.

Η επισκεψιμότητα των ελληνικών συμμετοχών υπήρξε αυξημένη, τόσο από Ισπανούς όσο και από διεθνείς επισκέπτες, οι οποίοι αποκόμισαν εν γένει θετικές εντυπώσεις, σύμφωνα με όσα μας είπαν οι Έλληνες εκθέτες, οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της συμμετοχής και των επαφών τους.


Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μαδρίτη και τη σελίδα : 
https://www.tornosnews.gr/tornos/ektheseis-sinedria/66020-h-ellhnikh-symmetochh-sthn-ekthesh-toyrismoy-fitur-2024-sth-madrith.html
 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Ξ.Σ.
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Συνάντηση με εκπροσώπους της Πρεσβείας των ΗΠΑ είχαν η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης και το Σωματείο τουριστικών καταλυμάτων "Η Ατλαντίδα"
Συνέντευξη στον Aegean Voice και στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» παραχώρησε ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Σ. Αντώνης Παγώνης
Οι σημερινές τοποθετήσεις του προέδρου της Ε.Ξ.Σ. Αντώνη Παγώνη στο Volcano TV
Σαφής άρνηση της ύπαρξης υπερτουρισμού στη χώρα μας απο τον Γιάννη Χατζή, πρόεδρο της Π.Ο.Ξ.
Στην εκπομπή "Βράδυ Κυριακής" της ΕΡΤ News με θέμα τον τουρισμό συμμετείχε ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Σ. Αντώνης Παγώνης
Συνάντηση με τη Λιμενάρχη Θήρας κ. Κούτρα πραγματοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης
Κοινές οι θέσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης και του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας
Παραγωγική η συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης με το Δήμαρχο Θήρας
Ενδιαφέροντα συμπεράσματα και χρήσιμες συναντήσεις του προέδρου της Ε.Ξ.Σ. στην Ι.Τ.Β.
Xρόνια πολλά, καλά, δυναμικά και με αγάπη εύχεται η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης σε όλες τις γυναίκες!
Δική της σελίδα στο περιοδικό της έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου εξασφάλισε η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης
Σημαντικές συναντήσεις στο 7ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας "Greek Hotels: The day after" στο πλαίσιο της Horeca πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης
Νέα σελίδα στο Facebook για την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης
A. Παγώνης στο "Τουρισμός 360" : Δεν υπάρχει υπερτουρισμός. Προγραμματισμό και υποδομές χρειαζόμαστε.
Σημαντικές συναντήσεις και πρωτοβουλίες του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνη Παγώνη στη Fitur 2024
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.