Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025

Οδ. Κωνσταντινόπουλος στο action 24 στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές "Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να δώσει Κυβερνητική εναλλακτική πρόταση"

Σε συνέντευξή του στο action 24 στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» με τον Γ. Πιέρρο, ο κ. Κωνσταντινόπουλος  ανέφερε τα εξής : 

 

 

Σχετικά με τα επιδόματα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση: Η ΝΔ συσχετίζει τη φοροδιαφυγή με τη σύνδεση με τα POS. Η Κυβέρνηση καθυστέρησε δύο χρόνια αυτή τη διαδικασία. Οι πιο άδικοι φόροι στη χώρα, είναι οι έμμεσοι φόροι. Έμμεσοι φόροι είναι το ΦΠΑ 24%. Είναι ένας πολύ άδικος φόρος και η ΝΔ ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα μειώσει το ΦΠΑ, δεν το έκανε, αλλά το διατήρησε. Μέσα από αυτούς τους άδικους, έμμεσους φόρους, η Κυβέρνηση πήρε χρήματα και τώρα τα πηγαίνει κάπου αλλού.

 

 

Το πρώτο ζήτημα που θέτουμε είναι ότι η ΝΔ δεν ήταν ποτέ υπέρ των επιδομάτων. Έχει όμως καταλήξει να κάνει επιδοματική πολιτική, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια πολιτική που έχουμε υπερπλεόνασμα, πρέπει να δούμε που πρέπει να το δώσουμε. Πρέπει να γίνει μείωση των έμμεσων φόρων οι οποίοι είναι άδικοι και οριζόντιοι για όλους, από τον πιο φτωχό μέχρι τον πιο πλούσιο.

 

 

Ακόμα και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε επιδοματική πολιτική πάντα ήμασταν σύμφωνοι με οτιδήποτε δινόταν στους πολίτες. Ξέρετε πόσο παραπάνω ΦΠΑ από το 2019 δίνει ο κάθε Έλληνας πολίτης ανά έτος; Δίνει 1250 ευρώ το χρόνο λόγω των αυξήσεων των τιμών. Έχω κάνει ερώτηση για αυτό το θέμα στο αρμόδιο Υπουργείο. Θέλω να πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει σε μια επιδοματική πολιτική. Θα κάναμε μείωση των φόρων, μείωση του μη μισθολογικού κόστους, για να ανέβουν οι μισθοί, να μπορέσουμε να δώσουμε δύναμη στο ΕΣΥ και στους εκπαιδευτικούς και στις άλλες ομάδες τις πιο αδύναμες όπως είναι οι μικροσυνταξιούχοι. Αυτές οι επισημάνσεις που γίνονται για τους οίκους αξιολόγησης, είναι θετικές για την εθνική οικονομία. Αλλά το βασικό ζητούμενο είναι ο τρόπος που τα διαχειρίζεται η Κυβέρνηση τα χρήματα και από πού τα παίρνει.

 

 

Το δεύτερο ζήτημα είναι το κοινωνικό κράτος και το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο οποίο τα τελευταία χρόνια, έχουμε πάρα πολλά προβλήματα και με τη μείωση του προσωπικού. Το ίδιο πρόβλημα έχουμε και με τους εκπαιδευτικούς. Ένας εκπαιδευτικός παίρνει 770 ευρώ. Μπορεί να ζήσει με αυτά;

 

 

Για το μη μισθολογικό κόστος. Σήμερα οι επιχειρήσεις, της εστίασης, για παράδειγμα, χρειάζονται 80.000 κόσμο για εργασία και δεν βρίσκουν. Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων το δίνουν σε «μαύρα» επειδή είναι πολύ μεγάλες οι ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό συμβαίνει μόνο στη χώρα μας. Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση μπορεί να μειώσει το μη μισθολογικό κόστος, και έτσι να μειώσει το μαύρο χρήμα. Να αυξήσει τα χρήματα που μπαίνουν στην τράπεζα στον εργαζόμενο και έτσι να υπάρχει μια δίκαιη φορολόγηση. Να προχωρήσουμε σε μια καλύτερη οικονομία. Δυστυχώς το αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ θα είναι να γίνουν όλα Mc Donalds και η χώρα δεν το αντέχει αυτό.

 

 

 

 

 

Για τις δημοσκοπήσεις: Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να δώσει στους πολίτες μια Κυβερνητική εναλλακτική πρόταση, απέναντι σε αυτό που συμβαίνει σήμερα. Η κα Κωνσταντοπούλου, την οποία κανείς δεν πρέπει να υποτιμά, λέει στους πολίτες ότι μπορεί να κάνει μια σκληρή αντιπολίτευση. Αν το ΠΑΣΟΚ παίξει το ίδιο παιχνίδι και κάνει σκληρή αντιπολίτευση, μπορεί να χάσει. Αν όμως κάνουμε μια σοβαρή αντιπολίτευση με εναλλακτική πρόταση και ταυτόχρονα ξεκινήσουμε έναν διάλογο στον προοδευτικό χώρο για το πώς μπορεί να είναι η Κυβέρνηση την επόμενη μέρα, πιθανόν να μπορούμε να αλλάξουμε το σκηνικό. Σίγουρα αξίζει να το προσπαθήσουμε και αυτό ξεκινά από την ηγεσία και φτάνει μέχρι και τον τελευταίο της παράταξης.

 

 

Πρέπει και εμείς ως κόμμα να βρούμε έναν τρόπο να αναστηθούμε. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, η οποία πρέπει να ξεκινά από την ηγεσία. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα, όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να κάνουμε άμεσα διορθωτικές κινήσεις σε πολλά επίπεδα, στρατηγικής, πολιτικών, επικοινωνίας και προσώπων. Δεν μπορώ να σας κρύψω ότι θεωρώ ότι το πολιτικό κέντρο δεν έχει πετύχει τους στόχους του. Από τη μέρα που έχει επιλεγεί και συνεδριάζει, το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει 10 μονάδες. Είναι ένα όργανο που συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις. Το αν είναι μέσα στο πολιτικό κέντρο όλες οι τάσεις, αυτό δεν λέει κάτι. Δεν φτιάχνουμε τα όργανα για να συμπεριλαμβάνουμε τους φίλους μας. Βάζουμε αυτούς που μπορούν πραγματικά.

 

 

Σήμερα στις δημοσκοπήσεις είμαστε κοντά στο 12%. Η κα Κωνσταντοπούλου είναι στο 17% και η ΝΔ στο 27%. Μετά από 6 χρόνια διακυβέρνησης δεν μπορούμε να πετύχουμε το να υποστεί μια φθορά η Κυβέρνηση όπως είναι το φυσιολογικό, και να βρεθεί μια αντιπολίτευση να αντικαταστήσει την Κυβέρνηση με μια άλλη πολιτική.

 

 

Τα κόμματα είναι κεντροδεξιά και κεντροαριστερά. Όποιος θέλει να είναι στο κέντρο, μπορεί να καταλήξει να βυθιστεί. Δεν υπάρχει κόμμα του κέντρου. Ούτε κόμμα το οποίο θέλει να κυβερνήσει και να είναι τσόντα, εκτός αν δεν θέλει να είναι μεγάλο κόμμα. Ο πρόεδρος έχει ήδη αρνηθεί τις συνεργασίες, άρα κι εγώ δεν μπορώ να σας πω κάτι διαφορετικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
lidl
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τεχνητή Νοημοσύνη και Δίκαιο: Ρυθμίζοντας την Καινοτομία για την Καθημερινότητα
Γ. Παράσχης (ΙΝΣΕΤΕ): Κρίσιμο το 2026 για τον τουρισμό. Η ανθεκτικότητα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης Πισίνας, από 18 έως 25 Μαΐου 2025 στο ΟΑΚΑ
Παρουσίαση του 7ου FIBA 3X3 Stoiximan AegeanBall Festival. Μπάσκετ με φόντο το Αιγαίο
Γιάννης Βρούτσης: «Ισχυρά κοινωνικά πρότυπα οι αθλητές. Αναγκαία η συμμετοχή τους στο διοικητικό γίγνεσθαι»
Η έννοια της «Έξυπνης Ηγεσίας» στη σύγχρονη εποχή, η γυναικεία ενδυνάμωση και η σχέση τουρισμού και πολιτισμού στο συνέδριο «Most Powerful Women Summit 2025» του Fortune Greece
Στο + 4,9% οι διεθνείς αφίξεις το α' τρίμηνο, στο +14% κατα μ.ο. η αύξηση της ταξιδιωτικής δαπάνης το 2025
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Για να πείσουμε τον κόσμο πρέπει η πρόταση μας να είναι ανατρεπτική, αποτελεσματική και κοστολογημένη
Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήθηκαν οι τουρίστες, μειώθηκε η μέση διάρκεια παραμονής. Ποιές οι νέες ταξιδιωτικές συνήθειες
Πρωτοβουλία βιώσιμης ανάπτυξης του ΣΕΤΕ “METRON Sustainable Tourism”
ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ TERNA ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΤΑΛΙΑΣ
INSETE: Αύξηση 4,8% των αεροπορικών αφίξεων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο 2025
Όχι τέλεια, μα αληθινή - έτσι αντέχει μια μαμά
"Μαμά, πώς αντέχεις στα δύσκολα;" άρθρο της Μαρίας Καμπάνταη, κλινικής ψυχολόγου για τη γιορτη μητερας
Selected Hideaways: H Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Ξενοδοχείων που Ξεχωρίζει
106,4
Hondos_KE
Volcano TV
© 2025 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.